Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПТП КАТ и новите правила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПТП КАТ и новите правила

Дано не се дублира темата,уж проверих Преди няколко дни се случи ПТП пред блока в който живея.Лично аз звъннах в КАТ,защото единият шофьор видимо си беше пиян.От там ми заявиха,че ако няма пострадали и жертви,КАТ вече не посещава ПТП-та. Останах изумена,защото съобщих на въпросния дежурен,че имаме пиян....но реакция никаква! Записаха номера на пострадалата кола,адреса на който е станал инцидента и изпратиха потърпевшия да си ходи при застрахователя. Някой от Вас знае ли какви са промените и от кога ги има ?

Ем от началото на годината май влязоха двустранно констативните протоколи ... там някъде
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Това за леките птп-та го знаех ,ама за участието и на пиянаица б**и,би трябвало да дойде патрул да го заключи.

Коментар

....

Ами ако има спор за вина?

Коментар

.....

pugsy написа:
          Това за леките птп-та го знаех ,ама за участието и на пиянаица б**и,би трябвало да дойде патрул да го заключи.
          Не само,че не дойде,ами дори и не реагира въпросният дежурен....

Коментар

При съмнение за употреба на алкохол или друго упойващо вещество задължително трябва да присъства КАТ и да се вземе проба от водачите.Ако не ме лъже паметта застрахователя има право да си търси парите от виновника ако се докаже че е употребил алкохол.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Какво правим ако има спор за вина? То по-тази логика и пияни и без книжки могат да си карат и удрят на воля....

Коментар

винаги когато има спор трябва да дойде кат,обадите ли им се трябва да дойдат,ако ли не не знам как е точно каналния ред,но нали знаете,че господари на ефира веднага отразят подобни неуредици с участието на държавна институция
                ex.Мареа ТД100

Коментар

В случаи, в които има повече от двама участници в ПТП, когато са двама, но едното МПС не е в движение, и когато за единия от участниците има съмнение за употреба на алкохол, от КАТ са задължени да посетят ПТП на място.

Коментар

meril написа:
                    Какво правим ако има спор за вина? То по-тази логика и пияни и без книжки могат да си карат и удрят на воля....
                    За съжаление това е закона в България, и на мен не ми харесват нещата, не само защото се занимавам със застраховане, а и като потърпевш...Какво пише на "Двустранен констативен протокол"1. Този двустранен констативен протокол е в два екземпляра и се попълва при ПТП, ко-гато са налице следните условия:- няма пострадали лица;- в ПТП участват само две превозни средства;- няма увредено друго имущество, освен двете превозни средства;- между двамата участници има съгласие относно обстоятелствата и вината, свърза-ни с ПТП;- и двете участващи превозни средства са в състояние да се движат на собствен ходслед произшествието;- и двамата водачи не са употребили алкохол или упойващи вещества;2. Във всички случаи на ПТП, включително когато се попълва и настоящият протокол,задължително се уведомяват компетентните органи на МВР - КАТ.Във всички останали случаи извън т.1 по-горе, се издава протокол за ПТП от компе-тентните органи на МВР - КАТ.Измамите и още по-големи проблеми за всички са налице и както винаги се опитват да направят нещата по-добри и лесни за всички, а то се оказва обратното.От тук може да си изтеглите бланките Двустранен констативен протокол и Доклад до застрахователя. http://www.zastraxovane.com/forum/vi....php?f=16&t=27

Коментар

raiders написа:
                      meril написа:
                      За съжаление това е закона в България, и на мен не ми харесват нещата, не само защото се занимавам със застраховане, а и като потърпевш...Какво пише на "Двустранен констативен протокол"1. Този двустранен констативен протокол е в два екземпляра и се попълва при ПТП, ко-гато са налице следните условия:- няма пострадали лица;- в ПТП участват само две превозни средства;- няма увредено друго имущество, освен двете превозни средства;- между двамата участници има съгласие относно обстоятелствата и вината, свърза-ни с ПТП;- и двете участващи превозни средства са в състояние да се движат на собствен ходслед произшествието;- и двамата водачи не са употребили алкохол или упойващи вещества;2. Във всички случаи на ПТП, включително когато се попълва и настоящият протокол,задължително се уведомяват компетентните органи на МВР - КАТ.Във всички останали случаи извън т.1 по-горе, се издава протокол за ПТП от компе-тентните органи на МВР - КАТ.Измамите и още по-големи проблеми за всички са налице и както винаги се опитват да направят нещата по-добри и лесни за всички, а то се оказва обратното.От тук може да си изтеглите бланките Двустранен констативен протокол и Доклад до застрахователя. http://www.zastraxovane.com/forum/vi....php?f=16&t=27

Коментар

.....

Благодаря Ви за отговорите.За съжаление в случая който описах не се появи КАТ

Коментар

"Добър ден! Обаждаме ви се от Нова Телевизия. Тук пред нас стана автопроизшествие, има пиян шофьор, а вашите служители отказват да реагират. Вече сме заснели репортажа, но искаме да вземем и вашето мнение".Резултата ще е налице след 30 секунди. И не си измислям - видях го в ’Темата на Нова’ за шума от дискотека в Слънчев Бряг.

Коментар

И кво ? Утре ме блъска некъв пиян,да се оправям сам ?
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

.....

Princo написа:
                              И кво ? Утре ме блъска некъв пиян,да се оправям сам ?
                              Ами ако се стигне до там наистина,да се оправяме сами ще стане мазало....Дано случката която описах да е единичен случай

Коментар

Working...
                              X