Значи старото ми Балканче има същата контактна площ с колата Не мисля.Ако съм схванал правилно въпроса трябва да се получава следното:Страна А е еднаква понеже диаметъра е еднакъв, В е различен защото и гумите са с различниширини.Лицето = А х Вп.с. освен ако има нещо дето не разбирам.
Прикачени файлове
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Що не помислите върху размера на джантата и как ще седи всяка от посочените гуми върху 14 цола?
В условието е посочено че е при равни други условия, не четеш ли ? Значи джантите са такива, че са подходящи за гумата, т.е. и двете гуми седят нормално върху джантите.Кой знае колегата BO с кой е спорил, и оня му е казал че едната гума има площ 175*65 , а другата - 205 *50, и понеже така първата излиза повеече, та затова и нас ни пита...
Що не помислите върху размера на джантата и как ще седи всяка от посочените гуми върху 14 цола?
Няма какво толкова да му мислят, колегата trace е почти прав с едно мааалко изключение. А то е, че по-тясната гума от една и съща тежест се примачква по-вече, а по-широката се смачква по-малко, така че е възможно и да са с почти еднаква контактна площ, имайки предвид посочените размери де не и тези за мотори или с по-голяма разлика.
Ширината на профила на гумата е най-същественият параметър; от него зависи размера на контактното петно с асфалта. Това петно определя какво тегло издържа гумата, доколко добре отвежда водата встрани при каране на мокро, и най-главното - каква е силата на сцепление между гумата и асфалта. Колкото по-широка е гумата, толкова по-голямо е контактното петно, следователно и сцеплението с пътя.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D 0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B0За мотоциклет е но нещата са същите. Мисля че няма какво повече да се мисли
Единия вариант е в заданието на ВО нещо да куца.Другия вариант е някой да е силно заблуден.П.П.Няма как да се сравняват автомобилни с мотоциклетни гуми
Мда, и на мен ми става интересно, чакам отговора да видя
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Имам чувството че ще е нещо такова : Кое число е по-голямо - 3 или 47 ? И ти си мислиш че уловката е кой знае каква, и разбира се щом знаеш че има уловка, търсиш нещо незаконно, и казваш - 3 е по-голямо от 47. А уловката е че няма нищо особено, и 47 е по-голямо от 3
Начи, Оги, глей са... прав си, ковчег е. Кое си е - си е!ОБАЧЕ, при равни други условия, т.е. еднакво тегло на мъртвеца, еднаква възраст на мъртвеца, еднакво семейно положение на мъртвеца, еднакво местонахождение на гроба и еднакъв брой опечалени на погребението - дъбов или от буков е по добре?
Коментар