Ха сега да видим кой ще каже верния отговор.Подвеждащ въпрос (гатанка), ама да видим какво ще стане Та значи имаме следната ситуация:Един и същ автомобил, ама с различни по широчина гуми.Примерно:1 -> 175х65х142 -> 205х50х14Всички други условия на тежина на колата състояние на гумите, и т.н. е еднакво (при равни други условия).Единствената разлика е в широчината на гумата!Та гатанката е:Коя гума ще има по-голяма контактна площ с пътя?п.п. Гатанката ми е провокирана от .... -> ще кажа малко по-късно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гатанка :)
Collapse
X
-
2-> : по-широка и по-нискаCSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
-
evgeni85 написа:Ichkin написа:Номер 1 е с по-голяма площ ... Но ако не беше казал, че е подвеждащо, нямаше да смятам и аз щях да си мисля, че е по-широката :DЗа неразбралите - да си представят, че търкалят един кръг с различни диаметри ...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Е как са еднакви диаметрите, като по-широката гума и наум да го смяташ - е по-ниска? Съответно диаметърът и е по-малък. По-голяма контактна площ ще има тази, която е по-малко канали между грайфера. Едната може да е гладка, другата да е зимна. Ако въпросът е насочен към това колко е общата площ на гумата по цялата и обиколка - на едната площта е малко над 3 200 кв см (без оглед на грайфера) , а на другата - малко над 3100 кв см. При така зададен въпрос вероятно по-широката гума има по-голяма контактна площ, но като цяло общата и площ е по-малка.
Коментар
-
Какво има да смяташ - по-широката гума би трябвало да има по-голяма контактна площ с пътя.Диаметъра няма никакво значение в случая.Важно е във всеки един момент каква част от гумата допира земята.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:Какво има да смяташ - по-широката гума би трябвало да има по-голяма контактна площ с пътя.Диаметъра няма никакво значение в случая.Важно е във всеки един момент каква част от гумата допира земята.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ichkin написа:trace написа:Какво има да смяташ - по-широката гума би трябвало да има по-голяма контактна площ с пътя.Диаметъра няма никакво значение в случая.Важно е във всеки един момент каква част от гумата допира земята.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар