Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гатанка :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гатанка :)

Ха сега да видим кой ще каже верния отговор.Подвеждащ въпрос (гатанка), ама да видим какво ще стане Та значи имаме следната ситуация:Един и същ автомобил, ама с различни по широчина гуми.Примерно:1 -> 175х65х142 -> 205х50х14Всички други условия на тежина на колата състояние на гумите, и т.н. е еднакво (при равни други условия).Единствената разлика е в широчината на гумата!Та гатанката е:Коя гума ще има по-голяма контактна площ с пътя?п.п. Гатанката ми е провокирана от .... -> ще кажа малко по-късно
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

2-> : по-широка и по-ниска
    CSI in the CAR !!!
    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Хммм..аз също съм за втората.Освен ако няма уловка в модела гуми :P Има нещо, което не знаем май
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

хъм....има нещо нило тука.. би трябвало да е втората но съм пас
        Powered by Emzo

Коментар

Номер 1 е с по-голяма площ ... Но ако не беше казал, че е подвеждащо, нямаше да смятам и аз щях да си мисля, че е по-широката :DЗа неразбралите - да си представят, че търкалят един кръг с различни диаметри ...
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
            Номер 1 е с по-голяма площ ... Но ако не беше казал, че е подвеждащо, нямаше да смятам и аз щях да си мисля, че е по-широката :DЗа неразбралите - да си представят, че търкалят един кръг с различни диаметри ...
            Диаметрите са еднакви.... широчината е различна
            Powered by Emzo

Коментар

Втората гума има по-голяма контактна площ. А що се отнася до по-добро сцепление - първата!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

знам отговора но ще се посмея о6те малко
                Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

evgeni85 написа:
                  Ichkin написа:
                  Диаметрите са еднакви.... широчината е различна
                  Виж пак размерите на гумите ... не само ширината се разминава и там е ключа от палатката ... сметни го като площ ... математика от 6ти клас ...
                  Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Е как са еднакви диаметрите, като по-широката гума и наум да го смяташ - е по-ниска? Съответно диаметърът и е по-малък. По-голяма контактна площ ще има тази, която е по-малко канали между грайфера. Едната може да е гладка, другата да е зимна. Ако въпросът е насочен към това колко е общата площ на гумата по цялата и обиколка - на едната площта е малко над 3 200 кв см (без оглед на грайфера) , а на другата - малко над 3100 кв см. При така зададен въпрос вероятно по-широката гума има по-голяма контактна площ, но като цяло общата и площ е по-малка.

Коментар

Какво има да смяташ - по-широката гума би трябвало да има по-голяма контактна площ с пътя.Диаметъра няма никакво значение в случая.Важно е във всеки един момент каква част от гумата допира земята.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                        Какво има да смяташ - по-широката гума би трябвало да има по-голяма контактна площ с пътя.Диаметъра няма никакво значение в случая.Важно е във всеки един момент каква част от гумата допира земята.
                        Аз пък смятам, че под контактна площ се има в предвид общата площ, която прави контакт с пътната настилка при 1 пълен оборот ...
                        Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Ichkin написа:
                          trace написа:
                          Аз пък смятам, че под контактна площ се има в предвид общата площ, която прави контакт с пътната настилка при 1 пълен оборот ...
                          Не!Контактната площ в даден момент с пътя!Не подбрах абсолютен точен размер като гуми, но да приемем, че диаметъра (обиколката) им е една и съща.Само широчината им се различава!
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Равни условия - означава ли, че смачкването на двете гуми е еднакво ? Тогава отговорът е ясен.
                            Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Едно и също идва Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
                              [URL=http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=viu1250518520f.jpg

Коментар

Working...
                              X