Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гатанка :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Начи, Оги, глей са... прав си, ковчег е. Кое си е - си е!ОБАЧЕ, при равни други условия, т.е. еднакво тегло на мъртвеца, еднаква възраст на мъртвеца, еднакво семейно положение на мъртвеца, еднакво местонахождение на гроба и еднакъв брой опечалени на погребението - дъбов или от буков е по добре?
    Тва ми напомня за вица - заек, дай една цигара бе? - С филтър или без? - Аааа-ааа ти що пак си без шапка бе, а?? Бой....

Коментар

Да не дерзаете повече отговора е:Контактната площ с пътя е.........Една и съща.А сега въпроса е защо?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ми значи и на trace старото балканче също има еднаква контактна площ. Въпросът е защо ? Yellow_Flash_Colorz_PDT_30

Коментар

щото и при 2та размера контактната площ са 4-рите колелета

Коментар

BO написа:
            Да не дерзаете повече отговора е:Контактната площ с пътя е.........Една и съща.А сега въпроса е защо?
            Май съм познал.
            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

ogi28b написа:
              Kuku написа:
              Начи, Оги, глей са... прав си, ковчег е. Кое си е - си е!ОБАЧЕ, при равни други условия, т.е. еднакво тегло на мъртвеца, еднаква възраст на мъртвеца, еднакво семейно положение на мъртвеца, еднакво местонахождение на гроба и еднакъв брой опечалени на погребението - дъбов или от буков е по добре?
              Тва ми напомня за вица - заек, дай една цигара бе? - С филтър или без? - Аааа-ааа ти що пак си без шапка бе, а?? Бой....
              Тоя виц за заека Коста го разправя на Бачо Киро (Дряново)

Коментар

Отговорът на въпроса "Защо е еднаква контактната площ при ЕДНАКВИ други условия" се крие в написаното от колегата marmil на предната страница.А на trace Балканчето има друга контактна площ, точно щото условията са различни от тези при автомобила (различно тегло, най-малкото).Размерът на контактното петно е различен, но площта му е еднаква.
                Прикачени файлове

Коментар

Има логика, не ми се вярваше на мен чак толкова голямо значение даима сплескването, но може и така да е. Снимката предполагам е от уче6ник, нали ти се занимаваше точно с такива случаи?
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Тогава ми изниква следният въпрос, защо при еднаква контактна площ има разлика в устойчивостта на автомобила с различните гуми?
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Може 6и заради профила. По нископрофилната гума в завой не може да "6яга" наляво-надясно.Докато по-високата - виждал съм Шкода 105Л, остър завой със сравнително малка скорост,гумата почти излезе от джантата, до6ре че 6еше с вътрешна гума, та поне не спадна.Но още не съм у6еден, май ще тря6ва да се правят тестове Няма да е трудно.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

ilko-gd написа:
                        Тогава ми изниква следният въпрос, защо при еднаква контактна площ има разлика в устойчивостта на автомобила с различните гуми?
                        Контактната площ е еднаква по отношение на площ, не и по форма. Стабилността на автомобила идва от по-широката площ, докато по-дългата площ е по-добра при сняг.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

marmil написа:
                          beast31 написа:
                          Що не помислите върху размера на джантата и как ще седи всяка от посочените гуми върху 14 цола?
                          Няма какво толкова да му мислят, колегата trace е почти прав с едно мааалко изключение. А то е, че по-тясната гума от една и съща тежест се примачква по-вече, а по-широката се смачква по-малко, така че е възможно и да са с почти еднаква контактна площ, имайки предвид посочените размери де не ..... с по-голяма разлика.
                          та , явно размера има значение

Коментар

По принцип и площта не е съвсем еднаква, но се приема за еднаква в условията на стандартните размери гуми. Замислете се, че ако на колата сложим много тесни гуми, като такива от мотоциклет например, контактното петно за да запази площта си ще трябва да се сплеска гумата заедно с джантата... в такъв случай площта ще е по-малка. Но в общия случай, пак повтарям - при съвсем еднакви други условия се приема за еднаква. НАй-важните фактори, които влияят на формата, размера и площта на контактното петно са теглото на автомобила и налягането в гумите. Важно значение има и грайферът на гумата, видът на използвания каучук и т.н. Задачата никак не е толкова проста, колкото изглежда - факт е, че има написани цели дисертации по въпроса.Потърсете с гугъла "tire contact patch" и ще видите колко различни и противоречащи си един на друг резултати ще излязат.Ето една интересна статия по въпроса: http://www.bgavtoforum.com/viewtopic.php?f=45&t=93

Коментар

Immortal написа:
                              По принцип и площта не е съвсем еднаква, но се приема за еднаква в условията на стандартните размери гуми. Замислете се, че ако на колата сложим много тесни гуми, като такива от мотоциклет например, контактното петно за да запази площта си ще трябва да се сплеска гумата заедно с джантата... в такъв случай площта ще е по-малка. Но в общия случай, пак повтарям - при съвсем еднакви други условия се приема за еднаква. НАй-важните фактори, които влияят на формата, размера и площта на контактното петно са теглото на автомобила и налягането в гумите. Важно значение има и грайферът на гумата, видът на използвания каучук и т.н. Задачата никак не е толкова проста, колкото изглежда - факт е, че има написани цели дисертации по въпроса.Потърсете с гугъла "tire contact patch" и ще видите колко различни и противоречащи си един на друг резултати ще излязат.Ето една интересна статия по въпроса: http://www.bgavtoforum.com/viewtopic.php?f=45&t=93
                              Ха, браво бе. Всичко развали Вече като задавам гатанки в часта на физиката, ще питам всички** - с изключение на Immortal Та накратко какво искам да кажа.Слагайте си оригиналния размер гуми и ги помпайте с налягането, което е предписано от производителя.Много пъти съм чувал - сложих 205 вместо 175 ширчина на гумата и колата седи като залепена на пътя.Почти всичко е само в мозъка на шофьора. Единственото, което притежава по-широката гума на пътя е стабилността й в завой и то при положение, че страничния борд на гумата не издържа на натиска упражнен и от автомобила, като самия борд се огъва достатъчно много и сцеплението с пътя намалява.Което е много трудна задача да се постигне, ако се кара с оригиналните по размер гуми, напомпани до степен предписана от завода производител.Да не говорим при дъжд колко са зле доста по-широките гуми от "оригиналните".
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                                Immortal написа:
                                Ха, браво бе. Всичко развали Вече като задавам гатанки в часта на физиката, ще питам всички** - с изключение на Immortal Та накратко какво искам да кажа.Слагайте си оригиналния размер гуми и ги помпайте с налягането, което е предписано от производителя.Много пъти съм чувал - сложих 205 вместо 175 ширчина на гумата и колата седи като залепена на пътя.Почти всичко е само в мозъка на шофьора. Единственото, което притежава по-широката гума на пътя е стабилността й в завой и то при положение, че страничния борд на гумата не издържа на натиска упражнен и от автомобила, като самия борд се огъва достатъчно много и сцеплението с пътя намалява.Което е много трудна задача да се постигне, ако се кара с оригиналните по размер гуми, напомпани до степен предписана от завода производител.Да не говорим при дъжд колко са зле доста по-широките гуми от "оригиналните".
                                ... в общия случай всичко би могло да е вярно, ако липсваше фразата "...еднакви други условия...". За по-голяма яснота да допуснем, че двете колелета са облечени в материал. който не се смачква - например от желязо. Ако допуснем също, че повърхността, по която се търкалят не се деформира ? Колко ще бъде контактната площ ? Ако някой каже, че ще е еднаква ще е много близо до истината. Даже може да се каже, че ще бъде 0.
                                Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Working...
                                X