Аз имам спомен че то акция прокламирана от държавата имаше, но глоби май не. Просто тогава народа едно че имаше повече съвест, второ че като кажат вечерта по новините ’трябва’ и на другия ден ако не светнеш фаровете те одумват бабите и не се знае кой ще чуе (саботира комунистическото бъдеще, дава лош пример...и т.н.). Освен това тогава беше забранено да се кара със светнати фарове и народа се радваше на ’разрешението’. Имам някакъв спомен че карането със светнати фарове не беше на 15 септември, а на 1 юни, но не съм сигурен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Утре е 15.09!Карайте на фарове и пазете децата!
Collapse
X
-
Не ми се рови в архивите на ЗДП и ППЗДП в периода около 1989 г., когато взех книжка. Вероятно там е било основанието. Може и да греша, но някакъв такъв спомен имам - глобяваха или поне спираха и те предупреждаваха да ги пуснеш, като междувременно те проверяват за каквото се сетят: мигачи, чистачки, стоп-светлини...
Коментар
-
mitakkk написа:Не ми се рови в архивите на ЗДП и ППЗДП в периода около 1989 г., когато взех книжка. Вероятно там е било основанието. Може и да греша, но някакъв такъв спомен имам - глобяваха или поне спираха и те предупреждаваха да ги пуснеш, като междувременно те проверяват за каквото се сетят: мигачи, чистачки, стоп-светлини...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колеги,честно да ви кажа не очаквах и тази тема да се обърне на спорове и остроумия.Толкова ли е трудно да си включите светлените в името на една добра идея.Трябва ли темата да се обръща в безмислени полемики?Шапка Ви свалям за безмисленете спорове.Толкова ли е важно какво е било преди 10 години?Важното е БЪДЕЩЕТО.А бъдещето са децата на България!
Коментар
-
Преди тази традиция имаше някакво значение, защото не се караше на фарове през деня. Сега всеки кара на фарове и повечето шофьори едва ли влагат смисъл. Днес например, пред школото в селото, един автомобил, на фарове (вероятно от уважение, но не се знае къмм кого), хвърчащ с поне 80, мина със звуков сигнал покрай ученици и родители, тръгнали да пресичат, вероятно пак от уважение. Това дали си светнал фаровете или не няма особена връзка с това дали пазиш пешеходците (в частност децата). Но не забравяйте: покрай деца се минава с по-ниска скорост и с готовност за спиране.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Колеги,честно да ви кажа не очаквах и тази тема да се обърне на спорове и остроумия.Толкова ли е трудно да си включите светлените в името на една добра идея.Трябва ли темата да се обръща в безмислени полемики?Шапка Ви свалям за безмисленете спорове.Толкова ли е важно какво е било преди 10 години?Важното е БЪДЕЩЕТО.А бъдещето са децата на България!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:krasio_79bs написа:Колеги,честно да ви кажа не очаквах и тази тема да се обърне на спорове и остроумия.Толкова ли е трудно да си включите светлените в името на една добра идея.Трябва ли темата да се обръща в безмислени полемики?Шапка Ви свалям за безмисленете спорове.Толкова ли е важно какво е било преди 10 години?Важното е БЪДЕЩЕТО.А бъдещето са децата на България!
Коментар
-
Е аз споделих какво си спомням, може и да съм сгрешил, пича дето сигурно е бил бебе в онези години, ми казва, че дълбоко се съмнява, просто така, без обяснения. Позициите трябва да се изясняват, а ако пък се прекрачи границата - има си модератори.
Коментар
-
Не мога да разбера, защо всяка хубава инициатива у нас се окендзва!?!? Когато бях ученик с кеф наблюдавах как всички автомобили са със запалени фарове на 15-ти септември. След това и аз, като се метнах на кола с кеф палех фаровете на 15-ти септември и на 1-ви юни. Днес наблюдавах автомобилите в София... под 40% бяха със запалени светлини... Незаинтересованост, непукизъм, икономия, или да са на пук на общоприетите норми повечето не запалиха фарове днес?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар