Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Утре е 15.09!Карайте на фарове и пазете децата!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз имам спомен че то акция прокламирана от държавата имаше, но глоби май не. Просто тогава народа едно че имаше повече съвест, второ че като кажат вечерта по новините ’трябва’ и на другия ден ако не светнеш фаровете те одумват бабите и не се знае кой ще чуе (саботира комунистическото бъдеще, дава лош пример...и т.н.). Освен това тогава беше забранено да се кара със светнати фарове и народа се радваше на ’разрешението’. Имам някакъв спомен че карането със светнати фарове не беше на 15 септември, а на 1 юни, но не съм сигурен.

Коментар

Не ми се рови в архивите на ЗДП и ППЗДП в периода около 1989 г., когато взех книжка. Вероятно там е било основанието. Може и да греша, но някакъв такъв спомен имам - глобяваха или поне спираха и те предупреждаваха да ги пуснеш, като междувременно те проверяват за каквото се сетят: мигачи, чистачки, стоп-светлини...
      Дълбоко ме съмнява. Вероятно са спирали и учтиво са молели да си пуснеш фаровете.Някой знае ли от кога е тази да я наречем традиция? И по чия инициатива е?

Коментар

mitakkk написа:
        Не ми се рови в архивите на ЗДП и ППЗДП в периода около 1989 г., когато взех книжка. Вероятно там е било основанието. Може и да греша, но някакъв такъв спомен имам - глобяваха или поне спираха и те предупреждаваха да ги пуснеш, като междувременно те проверяват за каквото се сетят: мигачи, чистачки, стоп-светлини...
        Дълбоко ме съмнява. Вероятно са спирали и учтиво са молели да си пуснеш фаровете...
        Много сме ти признателни, че ни осведомяваш за дълбоките си съмнения. А на какво се базират те ? Аз казвам, че си го спомням.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колеги,честно да ви кажа не очаквах и тази тема да се обърне на спорове и остроумия.Толкова ли е трудно да си включите светлените в името на една добра идея.Трябва ли темата да се обръща в безмислени полемики?Шапка Ви свалям за безмисленете спорове.Толкова ли е важно какво е било преди 10 години?Важното е БЪДЕЩЕТО.А бъдещето са децата на България!
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Преди тази традиция имаше някакво значение, защото не се караше на фарове през деня. Сега всеки кара на фарове и повечето шофьори едва ли влагат смисъл. Днес например, пред школото в селото, един автомобил, на фарове (вероятно от уважение, но не се знае къмм кого), хвърчащ с поне 80, мина със звуков сигнал покрай ученици и родители, тръгнали да пресичат, вероятно пак от уважение. Това дали си светнал фаровете или не няма особена връзка с това дали пазиш пешеходците (в частност децата). Но не забравяйте: покрай деца се минава с по-ниска скорост и с готовност за спиране.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

krasio_79bs написа:
              Колеги,честно да ви кажа не очаквах и тази тема да се обърне на спорове и остроумия.Толкова ли е трудно да си включите светлените в името на една добра идея.Трябва ли темата да се обръща в безмислени полемики?Шапка Ви свалям за безмисленете спорове.Толкова ли е важно какво е било преди 10 години?Важното е БЪДЕЩЕТО.А бъдещето са децата на България!
              По принцип съм съгласен с теб, макар че карането на светлини на една конкретна дата, а и изобщо, няма да промени НИЩО. Важно е какво имаме в главите си всеки ден, как живеем, как управляваме автомобилите си, какъв пример даваме на децата си всеки божи ден. И освен това, все пак това е само една тема във форум. Във форумите се спори, всеки иска да каже своята истина. Е аз споделих какво си спомням, може и да съм сгрешил, пича дето сигурно е бил бебе в онези години, ми казва, че дълбоко се съмнява, просто така, без обяснения. Позициите трябва да се изясняват, а ако пък се прекрачи границата - има си модератори.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                krasio_79bs написа:
                По принцип съм съгласен с теб, макар че карането на светлини на една конкретна дата, а и изобщо, няма да промени НИЩО. Важно е какво имаме в главите си всеки ден, как живеем, как управляваме автомобилите си, какъв пример даваме на децата си всеки божи ден. И освен това, все пак това е само една тема във форум. Във форумите се спори, всеки иска да каже своята истина. Е аз споделих какво си спомням, може и да съм сгрешил, пича дето сигурно е бил бебе в онези години, ми казва, че дълбоко се съмнява, просто така, без обяснения. Позициите трябва да се изясняват, а ако пък се прекрачи границата - има си модератори.
                Колега,дълбоко уважавам и ценя всяко едно твое мнение постнато във форума.Още в началото на темата призовах колегите от сега да почнат да карат на фарове,а не да чакат датата определена от КАТ.Призивът ми не е да се кара само днес на фарове.А да се започне от днес и да се продължи до 1март.Благодарности на колегите които ще направят макар и малка стъпка в опазването на децата.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Е аз споделих какво си спомням, може и да съм сгрешил, пича дето сигурно е бил бебе в онези години, ми казва, че дълбоко се съмнява, просто така, без обяснения. Позициите трябва да се изясняват, а ако пък се прекрачи границата - има си модератори.
                  Аз съм убеден, че такава точка в ЗДП е нямало, най-малкото защото е смешно. За да се постави това задължение със закон трябва да има причина за това, обоснована от експертите които пишат закон. То все едно да вкараш със закон, че на втори юни в 12 часа, трябва да се пуснат сирените и гражданите трябва за една минута да почетат паметта на Ботев.Вероятно твоите спомени от далечното минало те подвеждат.

Коментар

Не мога да разбера, защо всяка хубава инициатива у нас се окендзва!?!? Когато бях ученик с кеф наблюдавах как всички автомобили са със запалени фарове на 15-ти септември. След това и аз, като се метнах на кола с кеф палех фаровете на 15-ти септември и на 1-ви юни. Днес наблюдавах автомобилите в София... под 40% бяха със запалени светлини... Незаинтересованост, непукизъм, икономия, или да са на пук на общоприетите норми повечето не запалиха фарове днес?
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Важното е всяка тема да се превърне в спор и спам и накрая да се заключи.Честит празник на всички ученици и техните родители.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз също съм ЗА!Имам една панта на 8г, която започва 2кл. и знам как пресичат особено ,ако водят спор. Миналата година едно дете пострада като изкочи от училището. Добре, че се размина само с гипсиран крак. Децата нямат спирачки

Коментар

Аз лично вчера карах с включени къси и ми направи впечатление, че повечето коли не караха на светлини, а най-интересното беше че катаджиите караха без светлини!

Коментар

Working...
                          X