Интересува ме много този въпрос, надявам се да няма негативни и крайни отговори. Да не се стига до предупреждения и безсмислени, глупави, обидни спорове. Нека всеки изкаже собствено мнение! Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е по-по-най
Collapse
X
-
Разбира се Ланча, тя е върха на Италианското автомобилостроене.Все пак Фиат е масовата кола за ежедневието.Алфа Ромео са насочени към по-спортно ориентирани шофьори.Ланча е за по улегнали, все пак произвеждат основно семейни-седани.Това е моето виждане по въпроса ти Колега.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Аз имам предвид производството от самото начало, не говоря само за последните модели. Иначе на мен от италианките Алфата най ме радва. Като изключим Ферарита, Ламбота и т.н.MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
аз също съм на мнение с колегите до тук . понеже не съм запознат мн с моделите на ланча , само с дедрата отчасти и ако може да се сравнят темпрата и дедрата.ланчията я бие с по-високия си клас.има един колега продава си ланчата , пак комби както мойта темпра , е да ви кажа като му гледам снимките ми се ще да я имам тая кола.не че не ми харесва и темпрата си е мойта любовайде поздрави на всички колеги.п.п. аз също апелирам да не се впускаме в излишни спорове и прочие..... всеки за себе си изказва мнението ! :D
Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Като съм казал че Ланча е по-добра от Фиат не съм имал само модели като "Тезис" за пример а и по-старите.Просто при нейните модели и сглобката и качеството на материалите дори при старите модели е на доста по-високо ниво.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Разбира се Ланча, тя е върха на Италианското автомобилостроене.Все пак Фиат е масовата кола за ежедневието.Алфа Ромео са насочени към по-спортно ориентирани шофьори.Ланча е за по улегнали, все пак произвеждат основно семейни-седани.Това е моето виждане по въпроса ти Колега.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Както бе казано във някоя друга тема - при еднаквите части за двата автомобила, след минаване на ОТК, по качественните отиват при ланчия.ОФФ: За сега в плановете ми в близкото бъдеще съм си харесал Либрата 1.8vvt (комби), не че ще се разделя с темпрата - там ми е тръпката, просто ацки ме кефи визията и нищо че е 91г.
Коментар
-
Joro написа:Както бе казано във някоя друга тема - при еднаквите части за двата автомобила, след минаване на ОТК, по качественните отиват при ланчия.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Все едно да питате кое е по-добро - Тойота или Лексус, Нисан или Инфинити...Ланча е луксозната марка на ФИАТ. Така е заложено от производителя, и всякакви спорове и коментари по темата са излишни.Не напразно, кабрио модела на Гранде Пунто се казва Ланча Купе...просто защото цената, с която е на пазара не отговаря на сегмента на ФИАТ.Ето част от текста на новината:"...Първоначално се предполагаше, че Bertone ще произвежда автомобил тип купе/кабрио на базата на новия Fiat Grande Punto. Във Фиат обаче са преценили, че един такъв автомобил би имал по-малко шансове да постигне пазарен успех, заради несъответствието между имиджа на марката и по-високата цена, която новият модел ще има. Затова са избрали по-логичното решение новото купе/кабрио да бъде с марката Ланча.Lancia e част от групата Фиат и се позиционира като производител на по-скъпи, по-комфортни и представителни автомобили. Така тя не е конкурент на по-евтините модели на Фиат или на спортните коли на Алфа Ромео ...."Не само сега, а и винаги в историята Ланча е била по-добрия ФИАТ. И не само като семеен автомобил, но и като спортен.Спомнете си за успехите на Ланча Делта във WRC шампионата. Все още никой не ги е стигнал по брой шампионски титли при конструкторите - цели 10, а заедно с 3-те на ФИАТ - 13 титли за концерна.Скудерия Ферари първоначално е влязла във Формула 1 с името Ланча през 1954 г. През 1956 отбора се преименува на Ферари-Ланча и печели първата си шампионска титла с автомобил Lancia D50.Автомобили Ланча се произвеждат в ограничено количество, непознати са в някои страни (например от 20 години не се произвежда Ланча с десен волан).Ако годишно се произвеждат около 1,000,000* ФИАТа (само в Европа - Италия, Франция, Унгария, Полша, Турция), Ланчите са само 110,000*(и се произвеждат САМО в Италия). Цените им са доста по-високи (сравнете цената на новото Браво и новата Ланча Делта 3). Аналогично е и при по-старите модели.*Източник за броя произведени коли - http://oica.net/wp-content/uploads/fiat1.pdfИма легендарни автомобили с марката Ланча, които са колекционерска страст и се продават на огромни цени.Например с кеф бих притежавал една Ланча Бета Монтекарло...но уви.За повече информация за марката:http://www.lancia-bg.com/http://en.w...rg/wiki/Lancia
Коментар
-
Suppish написа:Аз имам предвид производството от самото начало, не говоря само за последните модели. Иначе на мен от италианките Алфата най ме радва. Като изключим Ферарита, Ламбота и т.н.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Immortal написа:Между другото, преди 100 години да притежаваш ФИАТ в САЩ (произведен там, в завода в Пукипси, NY) е било въпрос на престиж.Един FIAT се е продавал на цени между $3600-$8600, докато един FORD T - за $825.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар