става въпрос за следното:искам да купя гуми през нетахората издават фактура и ми я пращат заедно с гумитевъпросът е: после вносната бележка нужна ли е на счетоводителя за да оправи документите (ДДС и подобни), защото мога да ги платя през epay и нещата стават сложни?или да ги платя в някой клон с хартиена вносна бележка?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счетоводен въпрос
Collapse
X
-
Винаги, когато съм плащал авансово по банка, винаги съм имал касова бележка ... Когато съм плащал отложено, си взимам фактурата на края на месеца със касова ... Фактура без касова е като ракия без салата ... Едното не важи без другото :DFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Аз хубаво ще допълня, ама не съм съвсем сигурен, какво точно питаш Плащаш по банка и когато хората си получат плащането - издават фактура.Ти си получаваш фактурата заедно със стоката и си я осчетоводяваш като платена по банка.Каква е дилемата?Вносната бележка играе своеобразна роля на касов бон и удостоверява плащането.Плащането през И-пей, ПейПал, БързЖмел и прочиее, се удостоверява с извлечение от сметката приложено към фактурата.Ако платиш по банка от лично твоя сметка, но за тази стока получиш фактура на фирма, после трябва да ти възстановят парите при предаване на фактурата във фирмата.Но пак ще кажа, че не разбирам съвсем точно въпроса ти
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар