Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Счетоводен въпрос

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Счетоводен въпрос

става въпрос за следното:искам да купя гуми през нетахората издават фактура и ми я пращат заедно с гумитевъпросът е: после вносната бележка нужна ли е на счетоводителя за да оправи документите (ДДС и подобни), защото мога да ги платя през epay и нещата стават сложни?или да ги платя в някой клон с хартиена вносна бележка?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

По принцип ако ти пратят касова бележка няма проблем ... Абе спокойно ... колко плащания по банка ... счетоводителката все не ми се е скарала :D
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

плащане през банка и касова бележка ... трудна работа

Коментар

Винаги, когато съм плащал авансово по банка, винаги съм имал касова бележка ... Когато съм плащал отложено, си взимам фактурата на края на месеца със касова ... Фактура без касова е като ракия без салата ... Едното не важи без другото :D
        Fiat Forum Bulgaria

Коментар

мисля че грешишпри плащане през банка, касовата бележка не е задължителна

Коментар

Касова бележка се издава само при плащане в брой, не и когато плащането е по банков път. Плащането може да стане във всяка банка. Може и през epay, но ако имаш регистрирана фирмена карта. Всички документи се пазят
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е сега питах бившия ми шеф, че ме ядосахте ... но с право Не са ни щракали касови кат е било по банка ... вярно е ... Сев - не ти трябва платежното за счетоводителя ... поне на шефа не му искат Изсвинявам се за грешното инфо
              Fiat Forum Bulgaria

Коментар

При плащане в брой касовата бележка е задължителна. При плащане по банка обаче също е възмажно да се издаде касова бележка. Колега Sev, нека да ти издадат фактурата по банка и нямаш грижи.

Коментар

:D и аз мисля, че вносна бележка не е нужна (не говоря за платежно, а за вносна бележка)все пак фактурата се издава след плащанетонякой да допълни нещо? Кики примерно ? :D

Коментар

Плащал съм на фирма контрагент факгура издадена по банка в брой. Те внасят парите по тяхната си сметка, носят вносната бележка и моите я осчетоводяват по банка.

Коментар

Аз хубаво ще допълня, ама не съм съвсем сигурен, какво точно питаш Плащаш по банка и когато хората си получат плащането - издават фактура.Ти си получаваш фактурата заедно със стоката и си я осчетоводяваш като платена по банка.Каква е дилемата?Вносната бележка играе своеобразна роля на касов бон и удостоверява плащането.Плащането през И-пей, ПейПал, БързЖмел и прочиее, се удостоверява с извлечение от сметката приложено към фактурата.Ако платиш по банка от лично твоя сметка, но за тази стока получиш фактура на фирма, после трябва да ти възстановят парите при предаване на фактурата във фирмата.Но пак ще кажа, че не разбирам съвсем точно въпроса ти

Коментар

въпросът ми е:ако платя през моя сметка, т.е. името във вносната бележка е моето има ли проблем при осчетоводяването?не ми трябва да си взимам парите, а целта е фирмата да си вземе ДДС-то

Коментар

Деликатно е да го пиша тук, но фирмата ще си вземе ДДС-то, но и данъчната основа отива на разход. Т.е. ако не ги вземеш ти, друг ги взема или влизат в другата каса.

Коментар

Щом не са платени от фирмата, тя трябва да ги възстанови на платеца.Иначе - не, няма проблеми за счетоводството

Коментар

споко, фирмата е на наш човек аз и на ДДС-то съм доволен значи с вносната няма проблем даже и да е на мое имe, така си и мислех :D

Коментар

Working...
                              X