profit написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредната подигравка с България
Collapse
X
-
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
Вече в няколко поста чета, че Шийлдс е доказано виновен и случая му се сравнява с този на нашите медици в Либия. Аз съм абсолютно убеден в невинността на медиците ни, но те са точно толкова "доказано виновни" от Либийския съд /на три инстанции/, колкото "доказано виновен" /отново на три инстанции/ от Български съд е и Шийлдс. Друг е въпросът, че англичаните вярват в справедливостта на Българския съд по-малко отколкото ние на Либийския. И като че ли са прави. До сега не съм чул присъда лишаване от свобода за 15 год. дори за убийство, а камо ли за опит за убийство. Обикновено присъдите са условни или 3-4 г. ефективно. А виждаме, че Шийлдс си ги е излежал. Какво повече да коментираме?Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Humppa
Тази наглост гранични със Станишевската:Майкъл Шийлдс поиска извинение от България11 септември 2009 / News.dir.bgАнглийският хулиган Майкъл Шийлдс, който бе помилван тази седмица, заяви, че иска да получи извинение от българските власти за това, че е "лежал в затвора за престъпление, което не е извършил", съобщи eлектронното издание Liverpool Echo, цитирано от БГНЕС.22-годишният фен на "Ливърпул" бе осъден на 10 години затвор за опит за убийство на българския барман Мартин Георгиев в курорта "Златни Пясъци" през 2005 г. Преди два дни Шийлдс излезе от британски затвор, след като бе помилван от министъра на правосъдието на Великобритания Джак Стро с аргумента, че са налице нови доказателства по случая.Шийлдс поиска официално извинение и от британските власти затова, че са държали в затвора "морално и технически невинен човек"."Човешко е да се греши! Тези хора обаче трябва да имат честта да се извинят. Гледайки на всички тези случаи през годините, след които след години хора са освобождавани, аз виждам как тази думичка "съжалявам" обикновено липсва. Едно извинение ще означава много за ме! Аз искам да видя това записано. Прекарах четири години и половина в затвора и минах през целия този ад, така че най-малкото, което могат да направят е да се извинят. Разочарован съм, че има хора в България, които поставят под съмнение моето освобождаване и решението на Джак Стро. Това остава горчив вкус", заяви Шийлдс."Чух, че някои хора в България питат защо не са видели новите доказателства, които промениха мнението на Джак Стро. Факт обаче е, че ние се опитвахме отчаяно да им ги предостави, когато аз бях още там. След като се прибрах у дома, се получи същото, но те не се интересуваха. Те ни игнорираха всеки път. Продължаваха да твърдят, че не желаят случая да бъде гледан отново. Аз исках това да стане. Най-после съм признат за невинен в моята страна, но в крайна сметка искам да премахна това петно от името си. Аз искам те да признаят, че са вкарвали в затвора грешния човек. Аз обаче съм и реалист - съмнявам се честно да ви кажа, че това нещо може да се случи", заяви още футболният хулиган."Страхувам се, когато мисля за бъдещето си. Не знам все още какво ще правя. Аз искам нормалния живот на един 22-годишен младеж. Искам да си намеря работа, въпреки че не смятам, че университета е за мен. Вече ми писна от институции. От друга страна пък не искам просто да седя и да не правя нищо. Искам в крайна сметка от всичко това да излезе нещо позитивно. Имах невероятна подкрепа от страна на целия град Ливърпул и знам, че известно време хората ще искат да говорят с мен на улицата. Аз обаче искам в най-скоро време цялата шумотевица да утихне и да мога да си излизам навън като съвсем обикновен човек. Очаквах да има интерес към мен, но не искам постоянно да чувам името си по телевизията или да гледам мои снимки по вестниците.Не искам да отида на купон след 10 години и хората да дойдат при мен и да попитат: "Ти не беше ли Майкъл Шийлдс, който лежа в затвор в България?". В събота най-вероятно ще отида на мача на "Ливърпул" с Бърнли. Ще бъде специално нещо за мен да стъпя отново на "Анфийлд". Няма съмнение, че е подкрепям тима, защото от "Ливърпул" бяха плътно зад мен през цялото това време", казва още в изявлението си англичанинът, който престоя в затвора 4 години.
Коментар
-
Грешка може да е за теб. За мен не е. Прости ми, че имам различно мнение. Кой каза, че Шийлдс е виновен? Кой го доказа? Българският съд. А либийският доказа и осъди на смърт нашите сестри. Само ние си знаехме, че са невинни, а дали е така наистина? Сам казваш какво са правели там. Така че искаме решението на нашия съд да се зачита, ама решението на либийския - не.
Коментар
-
mitakkk написа:ele - опита за убийство е серионо престъпление. Дори толкова сериозно колкото убийството според мен. И какво като платиш обещетение-човека е инвалид. Или във Великобритания не е така?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:mitakkk написа:ele - опита за убийство е серионо престъпление. Дори толкова сериозно колкото убийството според мен. И какво като платиш обещетение-човека е инвалид. Или във Великобритания не е така?N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:Според мен го помилваха, защото нямат вяра в нашата съдебна система. Да си го кажем конкретно - имат ни за бананова република. А и там имаше много сериозен обществен натиск да го помилват, който накрая даде резултат. То не бяха протести, то не беше Джерард да излиза с тениска "Free Michael", то не беше цирк...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:sachma написа:Според мен го помилваха, защото нямат вяра в нашата съдебна система. Да си го кажем конкретно - имат ни за бананова република. А и там имаше много сериозен обществен натиск да го помилват, който накрая даде резултат. То не бяха протести, то не беше Джерард да излиза с тениска "Free Michael", то не беше цирк...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
mitakkk написа:Грешка може да е за теб. За мен не е. Прости ми, че имам различно мнение. Кой каза, че Шийлдс е виновен? Кой го доказа? Българският съд. А либийският доказа и осъди на смърт нашите сестри. Само ние си знаехме, че са невинни, а дали е така наистина? Сам казваш какво са правели там. Така че искаме решението на нашия съд да се зачита, ама решението на либийския - не.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Политиците едно говорят а съвсем друго вършат. Днеска чувам по радиото ,че са разсекретили английските архиви от 1988 година и в тях има стенограма записана как Маргарет Тачър отива в Москва и моли Горбачов да се противопостави на обединяването на двете Германии.Също и французите са искали от Горбачов да не дава възможност за обединение. А до сега официалните писаници са били, че запада е искал обединяването . На кого да се вярва ? Така е и с правосъдието . Едно говорят друго вършат .Футболиста на Левски Рабех два пъти го ловят пиян и първия път има присъда условна.Вместо като са го хванали и втори път пиян веднага да го тикнат зад решетките да си лежи ефективно присъдата сега се мъчат някак да замажат положението .Тъй, че правосъдие йок в тая държава.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар