Мда. Както ние като отидем в една циганска махала и както изглеждат хората и къщите там през очите ни - същото виждат ’западняците’ като гледат нас. И това не е преувеличение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредната подигравка с България
Collapse
X
-
bubachko
ls1 написа:Мда. Както ние като отидем в една циганска махала и както изглеждат хората и къщите там през очите ни - същото виждат ’западняците’ като гледат нас. И това не е преувеличение.
Коментар
-
mitakkk написа:Аз лично още с преместването на тоя Шиилдс от затвора в България, до затвора в Англия - бях убеден, че ще бъде освободен. Даже се учудвам, че полежа няколко години. Като грешка считам разрешението да излежава присъдата си в Англия.Сегашното правителство как реагира на ситуацията???Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Война ли да им обявим?
Коментар
-
mitakkk написа:Война ли да им обявим?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не може да се сравняват двата случая, защото Шийлдс е доказано виновен, а сестрите не съвсем. И освен това този боклук не са го измъчвали в затвора и килията му сигурно е била по-добра от повечето судентски общежития. Най-голямата разлика е, че процеса срещу българките беше политически, а този срещу англичанина "най-обикновен" такъв за опит за убийство. И да, аз лично бих линчувал Шийлдс.
Коментар
-
че сме тръгнали да надничаме в чуждата чиния
Коментар
-
mitakkk написа:че сме тръгнали да надничаме в чуждата чинияThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Айде да гледаме обективно.
Коментар
-
mitakkk, повтаряш го за не знам кой път, че подкрепяме освобождаването на един убиец, ама аз не виждам кой тук го подкрепя? Против съм, само че не може когато ни утърва да има амнистия, когато не - да няма. И пак те питам - ако тук има подобен случай като в Либия ще подкрепиш ли смъртната присъда? Ще има ли значение мотива, като резултата са 400 болни деца и то от СПИН??? Както ти гледаш на либийците, така и англичаните гледат на нас. Изобщо не се заблуждавай. И майната му какво е било обвинението и присъдата, важното е, че тук получиха амнистия, абсолютно аналогично на тази на Шийлдс, само дето нашите бяха обвинени за нещо много, много по-страшно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
profit
Голяма грешка е да се сравняват двата случая. Шийлдс е доказано виновен, но за съжаление ние сме мижава държава и всеки може да ни подритва, както му е кеф. Обвинението за заговор срещу джамахирията беше повече от смешно, но да не забравяме, че не беше единствено! Имаше също така обвинения за проституция и варене на алкохол. За последните две знам, че са верни, както се казва от "отлично информиран източник". А СПИН се предава по полов или по кръвен път. Тези 400 деца и то в Либия едва ли водят полов живот. Остава кръвния път. Всяка мед. сестра знае, че използването на една спринцовка за повече от един пациент крие рискове от заразяване, нали? Това всеки го знае! Те обаче се оправдават, че имало недостиг на консумативи- ми напуснете бе?! Това не е немарливост, както и да го погледне човек.
Коментар
-
bubachko
[quote="style34"]mitakkk написа:че сме тръгнали да надничаме в чуждата чиния
Коментар
-
ех, много е хубава копанката на другите. Първо, Шийлдс не е убиец и не е осъден за убийство.Второ, не е освободен, защото все още не отговаря на изискванията на техния закон.Трето, след като отговори на тези условия - най-вероятно ще бъде освободен. Толкова ли е трудно да зачитате законите на другите. Искате другите да зачитат нашите закони, а се държите като ощипани когато трябва вие да зачетете другите. Точно за законите и спазването във Великобритания най-малко трябва да говорите, защото точно там не правят разлика какъв си и от коя държава си, и веднага ще те тикнат в затвора, за разлика от България, където е доказано, че ако си докараш свидетел, който изобщо даже не е свидетел, можеш да спечелиш без много много да се пънеш. В България има правна възможност да бъде освободен, ако е изтърпял половината от наказанието си. Шийлдс е осъден през 2005, платил е обещетението и има съвсем реална възможност дори в България (ако българският съд е безпристрастен, в което се съмнявам) да бъде освободен. Според вас как щяхте да реагирате ако бъде пуснат предсрочно в България? Едва ли толкова остро.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар