Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредната подигравка с България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мда. Както ние като отидем в една циганска махала и както изглеждат хората и къщите там през очите ни - същото виждат ’западняците’ като гледат нас. И това не е преувеличение.

Коментар

ls1 написа:
      Мда. Както ние като отидем в една циганска махала и както изглеждат хората и къщите там през очите ни - същото виждат ’западняците’ като гледат нас. И това не е преувеличение.
      Защо тогава толко народ точно от тях накупи маса имоти тук за да живее? Защото аз лично не бих отишъл да си купя къща насред циханската махала, па ако ще и с 3 метра дувар да е и вътре да е супер лукс, а цената нищожна. Гадни печалбари са само. Ма видяха, че не сме чак толкова втора ръка и не е златната мина която мислеха, и са се чудат ко да правят тея имоти... Дано някой започне да ги търси и да си плащат данъците. А какво стана с онея англичани дет живееха в някакво село, после един ден се напили пребиха ли някой, убиха ли го и си биха камшика, а сега имота им се продава. Дали никой не ги знае къде са и дали някой ще ги съди за белята, па камо ли тук да ги върнат да отговарят за престъплението. То ние може да не сме стока, ама и в техния двор яко насмръдва на тор... Ама нали са сила, кой да им каже нещо? Ама да бяха и само те... А си спомнете и за кънкьорчето, дет тука го осъдиха, взеха му книжка и всичко, а после го снимали на кадро в някаква кола... И после брата руснак вика - ооо, те ваще закони тука нямат сила, руската му книжка била чиста и редовна, а нашия само местел колата разби’ш ли... те му казали ключ и волан да не помирисва даже, той само да поместил...

Коментар

Не виждам какво общо има това дето аз съм казал с това дето ти си казал.

Коментар

Аз лично още с преместването на тоя Шиилдс от затвора в България, до затвора в Англия - бях убеден, че ще бъде освободен. Даже се учудвам, че полежа няколко години. Като грешка считам разрешението да излежава присъдата си в Англия.Сегашното правителство как реагира на ситуацията???

Коментар

mitakkk написа:
            Аз лично още с преместването на тоя Шиилдс от затвора в България, до затвора в Англия - бях убеден, че ще бъде освободен. Даже се учудвам, че полежа няколко години. Като грешка считам разрешението да излежава присъдата си в Англия.Сегашното правителство как реагира на ситуацията???
            Война ли да им обявим? Те поне изчакаха да го освободят, а ние освободихме сестрите още от летището. В България също съществува процедура по помилване, която използваха в този случай. Защо ние да можем, а те да не могат да го направят. Освен това съществуват зконови изисквания за помилване във Великобритания, а Шийлдс не ги изпълнява за момента, затова все още не е пуснат, но се очаква в скоро време да бъде, като се внася една молба до кралицата, която единствена има това право. Поне хората там си спазват законите, а не законите да се нагаждат според ситуацията.Много тесногръдо е да гледаме от собствената си камбанария и да претендираме, че за нас може, за другите - не. Като се има предвид как бързо го осъдиха и то точно във време, когато бързите неща ставаха само с поръчка отгоре, нищо чудно да се окаже, че не е Шийлдс, а някой друг, който бързо се е изнесъл от България, а полицията и прокуратурата хвърлиха малко месо на тълпата, за да им затвори устата и подтисне недоволството.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Война ли да им обявим?
              Еми то е лесно така да разсъждаваш като седиш отстрани, и твоето семейство не е пострадало. А момчето което пострада доколкото си спомням имаше две деца.И какви са тези разсъждения, "ами ако не е виновен". Ти запозната ли си с делото, с доказателствата? Защо обвиняваш прокуратурата и съда, ако не си?Освен това, какво искаш делата да се влачат с години ли? И какво щом е чужденец е невинен ли? - егати логикатаАз неприемам тезата ти, че всичко чуждо е перфектно, добре устроено и уредено, а че чужденците са класа над нас.Ама какво се учудвам, жените в България, като чуят за чужденец им омекват краката. Като, че ли има дват чифта **ди.

Коментар

mitakkk написа:
                Война ли да им обявим?
                Еми то е лесно така да разсъждаваш като седиш отстрани, и твоето семейство не е пострадало. А момчето което пострада доколкото си спомням имаше две деца.И какви са тези разсъждения, "ами ако не е виновен". Ти запозната ли си с делото, с доказателствата? Защо обвиняваш прокуратурата и съда, ако не си?Освен това, какво искаш делата да се влачат с години ли? И какво щом е чужденец е невинен ли? - егати логикатаАз неприемам тезата ти, че всичко чуждо е перфектно, добре устроено и уредено, а че чужденците са класа над нас.Ама какво се учудвам, жените в България, като чуят за чужденец им омекват краката. Като, че ли има дват чифта **ди.
                Думите ти няма да ги коментирам. Аз не приемам ние да не зачитаме решеният на чужд съд, да освобождаваме, защото има такъв закон, а когато стане въпрос за подобна ситуация, да мрънкаме и да се тръшкаме, че така не можело. Семействата в Либия пострадаха също тежко - загубиха деца, а много от заразените деца никога няма да доживеят до дори прилична възраст. Но тогава обсъждахте как либийците били пристрастни, как били такива, как били онакива, едва ли не втора ръка хора. Сега сме в подобна ситуация - а сега хубаво ли им е било на либийците, когато осъдените там за заразяване на доволно много деца ги освободиха тук, че и като герои! Защо ние не можем да зачетем решението на друг съд, а искаме другите да зачитат решенията на нашия съд? Още повече, че Шийлдс няма да бъде пуснат докато не изпълни условията за амнистия. Което е напълно легално и не виждам защо трябва да надигате вой до небесата. Да не би Стависки да беше осъден ефективно? Колко убийци се разкарват на свобода в България, че сме тръгнали да надничаме в чуждата чиния, и то точно в тази, която е много по-добре уредена от нашата! по твоите думи - дай да линчуваме Шийлдс, че ударил човек с две деца с камък по главата!!!! Ако мненията в темата стигнат до там, накъдето са тръгнали, пак ще има предупреждения, струва ми се.Въздържайте се от личностни коментари.Модераторски екип на fiat-bg.orgП.П. Предупреждението важи за всички, просто ползвам последното мнение.

Коментар

Не може да се сравняват двата случая, защото Шийлдс е доказано виновен, а сестрите не съвсем. И освен това този боклук не са го измъчвали в затвора и килията му сигурно е била по-добра от повечето судентски общежития. Най-голямата разлика е, че процеса срещу българките беше политически, а този срещу англичанина "най-обикновен" такъв за опит за убийство. И да, аз лично бих линчувал Шийлдс.
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

че сме тръгнали да надничаме в чуждата чиния
                    Чинията не е чужда. Става въпрос за пострадал невинен Български гражданин!За делото в Либия, аз лично не съм убеден невинни ли са медиците. Вероятно са допуснали грешка от немърливост, но в никакъв случай не мисля , че е било конспирация срещу Либия, и определено не заслужаваха смъртна присъда.Нека не бъдем чуждопоклонници. Ние сме българи, невиждам защо трябва да защитавам някакъв футболен хулиган, дошъл в България да пие евтин акохол и да чука на воля.

Коментар

mitakkk написа:
                      Чинията не е чужда. Става въпрос за пострадал невинен Български гражданин!За делото в Либия, аз лично не съм убеден невинни ли са медиците. Вероятно са допуснали грешка от немърливост, но в никакъв случай не мисля , че е било конспирация срещу Либия, и определено не заслужаваха смъртна присъда.Нека не бъдем чуждопоклонници. Ние сме българи, невиждам защо трябва да защитавам някакъв футболен хулиган, дошъл в България да пие евтин акохол и да чука на воля.
                      Дайте да гледаме аналогиите между двата случая. Заразени невинни 400 деца със спин --- Ранен невинен български гражданинОсъдени медицинските сестри --- Осъден англичанина, и двете от съответния съд. Само не казвайте, че там не може да вярваме на съдебната система, защото същото могат да кажат англичаните за нашата и то спокойно. Примери бол, дори колегите ги изредиха в тази тема.Сестрите получиха амнистия --- Шийлдс също.Ти сам казваш, че според теб сестрите може и да са виновни. Според мен също. Ако тука някой бъде обвинен и осъден за заразяване на 400 български деца, няма да искаш смъртна присъда, така ли? Струва ти се прекалено, а 10 години за ранен човек е нормално? Айде да гледаме обективно. Да не говорим, че нашите ги амнистираха още преди да са кацнали в България и те после се насра*а от претенции.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Айде да гледаме обективно.
                        Хаиде хайде. Ако си спомняш в либия обвинението беше за " заговор срешу държавата". Ти вярваш ли в това. Просто се касае за немърливост. След като е причинена смърт по немърливост не мисля, че трябва смъртна присъда. Това не е умишлено престъпление. Така и не се намериха доказателства за заговора. Аз питам как мойе да разчиташ на справедлив процес в държава която се управлява от диктатура.Англия трябва да вярва на нашия съд - демократична държава сме. Просто не мога да повярвам, че подкрепяте освобождаването на един убиец!!!И то само защото е чужденец.

Коментар

mitakkk, повтаряш го за не знам кой път, че подкрепяме освобождаването на един убиец, ама аз не виждам кой тук го подкрепя? Против съм, само че не може когато ни утърва да има амнистия, когато не - да няма. И пак те питам - ако тук има подобен случай като в Либия ще подкрепиш ли смъртната присъда? Ще има ли значение мотива, като резултата са 400 болни деца и то от СПИН??? Както ти гледаш на либийците, така и англичаните гледат на нас. Изобщо не се заблуждавай. И майната му какво е било обвинението и присъдата, важното е, че тук получиха амнистия, абсолютно аналогично на тази на Шийлдс, само дето нашите бяха обвинени за нещо много, много по-страшно.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Голяма грешка е да се сравняват двата случая. Шийлдс е доказано виновен, но за съжаление ние сме мижава държава и всеки може да ни подритва, както му е кеф. Обвинението за заговор срещу джамахирията беше повече от смешно, но да не забравяме, че не беше единствено! Имаше също така обвинения за проституция и варене на алкохол. За последните две знам, че са верни, както се казва от "отлично информиран източник". А СПИН се предава по полов или по кръвен път. Тези 400 деца и то в Либия едва ли водят полов живот. Остава кръвния път. Всяка мед. сестра знае, че използването на една спринцовка за повече от един пациент крие рискове от заразяване, нали? Това всеки го знае! Те обаче се оправдават, че имало недостиг на консумативи- ми напуснете бе?! Това не е немарливост, както и да го погледне човек.

Коментар

[quote="style34"]
                              mitakkk написа:
                              ...Заразени невинни 400 деца със спин --- Ранен невинен български гражданинОсъдени медицинските сестри --- Осъден англичанина, и двете от съответния съд. Само не казвайте, че там не може да вярваме на съдебната система, защото същото могат да кажат англичаните за нашата и то спокойно. Примери бол, дори колегите ги изредиха в тази тема.Сестрите получиха амнистия --- Шийлдс също....
                              Доказаха, че е имало проблем в тая болница и преди нашите сестри --- нашето барманче си е било съвсем наред преди случаяНашите лежаха и ги биха 8 години при неизяснена вина --- келешчето е с доказана и го помилваха след 4Либийците налапаха няколко стотин милиона --- не знам дали барманчето зидя и лев обезщетение, а ние получаваме плюнка в лицето...Мадм, много са аналогични двата случая...Незнам кой щеше да съди български хотелиер, че сожил солени глоби в хотела си за нарушаване на обществения ред... Но ако съм на негово място и имам такива клиенти като англичанчето... Вече почвам да го разбирам.

Коментар

ех, много е хубава копанката на другите. Първо, Шийлдс не е убиец и не е осъден за убийство.Второ, не е освободен, защото все още не отговаря на изискванията на техния закон.Трето, след като отговори на тези условия - най-вероятно ще бъде освободен. Толкова ли е трудно да зачитате законите на другите. Искате другите да зачитат нашите закони, а се държите като ощипани когато трябва вие да зачетете другите. Точно за законите и спазването във Великобритания най-малко трябва да говорите, защото точно там не правят разлика какъв си и от коя държава си, и веднага ще те тикнат в затвора, за разлика от България, където е доказано, че ако си докараш свидетел, който изобщо даже не е свидетел, можеш да спечелиш без много много да се пънеш. В България има правна възможност да бъде освободен, ако е изтърпял половината от наказанието си. Шийлдс е осъден през 2005, платил е обещетението и има съвсем реална възможност дори в България (ако българският съд е безпристрастен, в което се съмнявам) да бъде освободен. Според вас как щяхте да реагирате ако бъде пуснат предсрочно в България? Едва ли толкова остро.

Коментар

Working...
                                X