Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изплащане на щета по ГО

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изплащане на щета по ГО

    Та случая е следния на 09.08.09 се движим по път с предимство с бравото от път без предимство без да намали или да спре излиза "такси" (говоря културно) и се блъска в бравото в резултат бравото вече не става много за каране и го прибираме на пътна помощ в понеделник отивам в офиса кадето е направена гражданската на другия автомобил като нося протокола от ПТП то след ден два следва първи оглед изписва се 1 лист щети, но недостатъчно тук се намесва "флекса" за да се види навътре на втория оглед се изписва също толкова бумащина следва чакане днес звъня в офиса и питам какво е станало пари ще видя ли. Казват ми, че колата е писана ТОТАЛ питам за сумата, която ще получа не и се споделяше още май не било официално излязло или нещо от сорта и все пак сподели, че пишело 1,200лв, което както се сещате мен ни най малко ме удовлетворява като сума като дори вече съм почнал да свалям части от колата тъй като за личното си спокойствие кола с такъв сблъсак не бих се качил да карам при положение, че цялата предница е изместена. Та въпроса ми е към вещите колеги какво мога да направя в случая някой сблъсквал ли се е с нещо подобно как могад а обжалвам какво мога да направя в случая. не искам 5 хиляди, но при тотал мисля че всичко под 2 хиляди си е подигравка. Мерси предварително
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

    #2
    Колега отавай и бесней! Аз имах същия проблем с дзи! Имах главно козметични проблеми и след експертна оценка - калници, капак, фарове, халогени, броня, радиатор вода и климатик и перка 1бр. Всичко това ми го описаха за смяна. До тук добре! Но за да получа парите БИЛО НУЖНО ВИНОВНИКА ДА ПОЛУЧИ НАКАЗАТЕЛНОТО СИ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ КАТ! Пиша го с големи букви, че тук е схемата. Застрахователя ’’моли’’ КАТ след като ВРЪЧИ постановлението на виновника и изчака той да не го обжалва, че след обжалването да не се окаже невинен! Изглежда идиотско, но аз чаках 4м за да отиде глупака в КАТ! След това го издирих за копие от НП за да не чакам КАТ още 2м да го праща! Идиотско, че не беше спрял на стоп и застрахователите не ги интересува ако той не си вземе НП с години! Просто няма да ти платят! Ако имаш каско и познати мини и двете гражданска и каско! На мен перфектен ремонт без нито една забележка в сравнително скъп сервиз ми излезе 3000лв(всички части от магазина)! А от гражданска ми платиха 1750лв!
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

    Коментар


      #3
      Ама сте уцелили и вие на застрахователни компании... Кви протоколи, кво чудо... На мен ми се е налагало веднъж да ползвам по подобен начин чужда гражданска - изплатиха за 3 дни доста повече пари, отколкото реално струваше оправянето на колата (един изкривен калник и счупен мигач), без да чакат каквито и да било протоколи ни от КАТ, ни от никой.А относно недоволството от изплатената сума.Колега, редът е следния - някъде по документите, които застрахователя ти предлага за подписване трябва да напишеш, че сумата която ти предлагат не е достатъчна да ти покрие щетите. Завеждаш гражданско дело срещу този, който те е блъснал, като за съ-ответник се посочва и застрахователната компания. Прави се оценъчна експертиза от независими авто-експерти, съда ще назначи такива, след което съда преценява колко да ти е обезщетението. ТИ си искаш сума, която съответства на пазарната оценка на един такъв автомобил. Можеш да включиш в иска и пропуснати ползи, или извънредни разходи - като ползване на таксита и други такива, които са причинени от оставането ти без автомобил.Най-доброто, което можеш да направиш е да се посъветваш с адвокат.И не подписвай нищо от застрахователната им компания, докато не се видиш с адвокат. Те може да ти оценят колата и на 300 лв... А като идеш за Каско - ко викат? Може да си я купил за 4000 лв, ама по Швакето излиза 6500, ще плащаш за 6500 вноски... Знаем ги ние тез Успех!

      Коментар


        #4
        Щета над 1000 искат виновника да си е взел НП от КАТ
        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

        Коментар


          #5
          Някой да е завеждал подобно дело колеги приятели познати ?
          Fiat punto 1,1
          Fiat bravo 1,6 16v
          Fiat bravo 2,0 20v
          Honda civic 1,5
          BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

          Коментар


            #6
            http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...Прочети третия казус отгоре-надолу. Точно като твоя.Ако прочетеш и по-надолу, ще срещнеш това:"При положение, че не сте доволен от размерът на полученото обезщетение Вие може да използвате услугите на вещо лице за своя сметка, което да извърши отново оглед и да определи размерът на настъпилите материални щети. Този допълнителен оглед задължително следва да се реализира преди предприемане на ремонт на увреденото МПС и закупуването на авто-части. Когато има различия в двете оценки и не се стигне до споразумение, се избира трето вещо лице от двете страни, като разноските за него се поделят. Неговото заключение е окончателно. При непостигане на съгласие, случаят се отнася в съда от неудовлетворената страна. Тези обстоятелства са посочени във Вътрешните правила на застрахователната компания (Раздел Оглед и оценка на причинените вреди), който не могат да противоречат на нормативната уредба. Ако след оценката на другите вещи лица бъде установено, че изплатените Ви обезщетения са в недостатъчен размер имате право да заведете граждански иск за парично обезщетение в качеството си на ищец. "Ако решиш да действаш по този начин, обади ми се на ЛС.

            Коментар


              #7
              13.10.2008 Ето така ме нацелиха, ГО на виновния в Дженерали, 6равото тотална щета го писаха, след месец - 3068лв.http://store2.data.bg/trace/Pics/temp/katastrofa.JPGп.с. всичко мина мирно и тихо, дела не съм завеждал и т.н.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

              Коментар


                #8
                Един приятел с едно такси така го блъснаха не спират на стоп и го блъскат той каза че всичко са му изплатили застрахователите и точно към ДЗИ се беше застраховал обаче след няколко месеца си взе парите но не помня колко точно
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

                Коментар

                Working...
                X