Колега зимата от жена и от работа не се бяга http://www.karieri.bg/forum/job.php?...1103776&view=1
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво става ако не спазиш предизвестие за напускане?
Collapse
X
-
svetkos_ написа:Ами пускаш си един отпуск, пускаш си и предизвестието и отиваш, на новата работа. Тук, при нас, голяма част от хората правят така.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
ruNNer написа:Ако си бил освободен, а не напуснал щяха да ти плащат помощи 6 месеца , а не 4 , но разликата в парите едва ли щеше да е значителна....Препоръчвам ти обаче да се разберете с добро.
Коментар
-
Казус
Правят струват, все ме завъртат със заплащането. Сега пак имам подобен въпрос. На 7ми Август си пуснах предизвестие, че ще напусна до 7-ми Септември (30 дена беше по договор и за двете страни), да обаче на 23-ти Авг ми изтече срока на изпитание от 6 месеца по договора, и сега ми излизат с твърдението, че нямам валиден договор в момента и трябвало да си подпиша новия договор за да имам договор до 7-ми. Аз искам да питам: НЕ СЕ ЛИ ПРЕВРЪЩА СРОЧНИЯ ДОГОВОР В БЕЗСРОЧЕН ако продължаваш да се явяваш на работа следващите дни след края на изпитателния срок, и няма назначен друг на твоето място? Имам такъв спомен от ровене из кодекса на труда.Ако подпиша нов договор, по който дължа ново предизвестие и на 15-тия ден си тръгна с изтичането на предизвестието от предния договор - няма ли да ми удържат част от заплатите равна на неспазения срок за предизвестие по новия договор защото той ще е с дата след датата на молбата за напускане от първия договор (копие от която си имам с вход. №)?Писна ми да ме прецакват, а уж долу горе си знам правата, за това все още се правя на разсеян и не подписвам. Самоче, се опасявам да не излезе, че като ми е изтекъл договора съм работил за тоя дето духа.Ако някой има подобен опит ще се радвам да сподели.
Коментар
-
Re: Казус
niko_ymn написа:Аз искам да питам: НЕ СЕ ЛИ ПРЕВРЪЩА СРОЧНИЯ ДОГОВОР В БЕЗСРОЧЕН
Коментар
-
Добре де, щом ти казват, че в момента нямаш валиден трудов договор, какво те притеснява? Тия са големи хиени"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Казус
niko_ymn написа:Правят струват, все ме завъртат със заплащането. Сега пак имам подобен въпрос. На 7ми Август си пуснах предизвестие, че ще напусна до 7-ми Септември (30 дена беше по договор и за двете страни), да обаче на 23-ти Авг ми изтече срока на изпитание от 6 месеца по договора, и сега ми излизат с твърдението, че нямам валиден договор в момента и трябвало да си подпиша новия договор за да имам договор до 7-ми. Аз искам да питам: НЕ СЕ ЛИ ПРЕВРЪЩА СРОЧНИЯ ДОГОВОР В БЕЗСРОЧЕН ако продължаваш да се явяваш на работа следващите дни след края на изпитателния срок, и няма назначен друг на твоето място? Имам такъв спомен от ровене из кодекса на труда.Ако подпиша нов договор, по който дължа ново предизвестие и на 15-тия ден си тръгна с изтичането на предизвестието от предния договор - няма ли да ми удържат част от заплатите равна на неспазения срок за предизвестие по новия договор защото той ще е с дата след датата на молбата за напускане от първия договор (копие от която си имам с вход. №)?Писна ми да ме прецакват, а уж долу горе си знам правата, за това все още се правя на разсеян и не подписвам. Самоче, се опасявам да не излезе, че като ми е изтекъл договора съм работил за тоя дето духа.Ако някой има подобен опит ще се радвам да сподели.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Няма такива неща, като 7 дни!!! Тия 7 дни без договор ли ще работи??? Чл. 71. (1) До изтичане на срока за изпитване страната, в чиято полза е уговорен, може да прекрати договора без предизвестие.(2) Трудовият договор се смята за окончателно сключен, ако не бъде прекратен по предходната алинея до изтичане на срока за изпитване.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз също не ти разбирам казуса - щом ти е изтекъл договора - казвай им "la revedere" и толкоз.Не им дължиш нищо, щом не са ти продължили договора.Има разлика между "срочен договор" и постоянен трудов договор със "срок на изпитване".Ако си на "срочен договор" - при него нещата седят така: Чл. 69. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.Ако за длъжността вече има назначени нови хора, то явно няма как да се приложи при теб и ти на практика си уволнен вече.Ако си на постоянен трудов договор със "срок на изпитване", то той автоматично се превръща в постоянен след изтичане на указания срок на изпитване и тогава са те излъгали че нямаш трудов договор към момента. Най-добре си прочети трудовия договор като какъв е сключен и съгласно кой член на КТ.КТ го има тук: http://www.az.government.bg/Legislation/KT.html
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар