Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне от отчет на кола за скрап в данъчното?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Сваляне от отчет на кола за скрап в данъчното?

    Казаха ми че става като представя в данъчното бележка от фирма на която съм я предал за скрап.А ако я продам примерно без номерата на някой... Значи ли че цял живот ще и плащам данъка после?Мерси

    #2
    Re: Сваляне от отчет на кола за скрап в данъчното?

    Sashe написа:
    Казаха ми че става като представя в данъчното бележка от фирма на която съм я предал за скрап.А ако я продам примерно без номерата на някой... Значи ли че цял живот ще и плащам данъка после?Мерси
    Трябва да я спреш от движение в КАТ и тогава ти издават бележка която ще послужи пред данъчните.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Преди години така продадохме старият верен Московец.Свалихме му номерата,прибрахме си всички документи и едни мургави братя го отнесоха към близките села да си вършат работа по лозята....Последва предаване на номерата му в КАТ и бракуване/спиране от движение/ и отчисляване от данъчното....
      LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
      LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
      LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
      Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
      Grande Punto 1.2 LPG

      Коментар


        #4
        Re: Сваляне от отчет на кола за скрап в данъчното?

        Sashe написа:
        Казаха ми че става като представя в данъчното бележка от фирма на която съм я предал за скрап.
        Това не може да е вярно. Бележка от фирма за скрап не е никакъв документ, да не говорим, че автоморгите и фирмите за изкупуване на метали действат на ръба на закона и често го прекрачват. Tornado е обяснил как става. Малко странно е, но е факт, че след като предадеш номерата и талона в КАТ и след това я бракуваш и в данъчното, никой повече не се интересува какво става с тази кола, все едно се е изпарила.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          За да я спреж от движение в КАТ ти искат документ, че МПС-то е дадено на лицензирана фирма за разкомплектоване по Закона за управление на отпъдъците. . В закона има възможност това дабъде и декларация от лицето. След това я снемаш от отчет в КАТ и с документа от там - отиваш в данъчното.Скоро минах този път с един служебен автомобил - в Кюстендил реда е такъв..Правя това уточнение, защото от личен опит съм се убедил, че в тая държава една и съща процедура не е еднаква на 2 различни места.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #6
            Киро, доста си прав... От всякъде различно инфо... От Еко Металс ми казаха че само с бележка от тях (или друга подобна фирма) може да се свали колата от отчет при данъчните. И то само ако шасито и двигателят са налични, за да може да се ’докаже’ че това е колата съответстваща на тази по документите.Поне при КАТ явно навсякъде е - номерата + декларация.Ще отида и ще попитам на място в данъчното и ще пиша после пак, значи засега само номерата са достатъчни...Мерси на всички колеги.

            Коментар


              #7
              Всъщност е напълно възможно практиките да са различни, тъй като звената по местни данъци и такси са общински, а не държавни органи. Както установихме, различни са и практиките при плащане на данък след смяна на собствеността. Две коли сме бракували през последната година, като и двете ги отнесоха за по 300 лв. мангалите, а в местните данъци ни искаха само документ от КАТ.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

              Коментар


                #8
                ****

                Изкупувам коли и бусове за скрап, издавам документи за деригистрация, плащане на място, собствен транспорт. Цени според модела от 200 до 800 лв. В удобно време за Вас, без почивен ден. За София и околностите!!!Колега, има си раздел за Бизнес съобщения.Модератор
                Прикачени файлове

                Коментар


                  #9
                  Тъй като стигнах да решение на казуса, нека го напиша, та да остане за в бъдеще за колеги, които имат нужда.1) В случай че имате талони и номераКАТ: - ясно е, предавате ги, като може и без бележка че сте я дали за скрап, става и с декларация (че се съхранява в собствен имот)Данъчни - Големия, талон, перфориран и с черен маркер написано на него, че колата е свалена от отчет2) В случай, че нямате нищо - нито номера, нито кола, нито документи(случая се отнася за кола със най старите табели, която няма как да е движение, или поне не легално, при друг сценарии по долното надали е решение)Не е на приятния сценарии, но се намира решение. Поне при мен то бе:Отивате в най близкото РПУ и казвате, че колата е била даден за скрап с номерата и документите преди 2,3 години да речем (на случайни хора, цигани или нещо не конкретно). Те би трябвало да ви издадат бележка за това хм... ’събитие’ с която да минете после през КАТ и през данъчните (в този ред).Аз чистосърдечно в РПУто си казах цялата истина, но дежурния се оказа за много разбран и ми обясни как работи ’процеса’. Може би в различните градове е различно, но ми се струва доста смислен вариант.Дори и да подлежим на някакви санкции за това си деяние, просто даване на колата с номера и документи, все е по добре отколкото плащане на данък доживот...Дано съм бил от полза....

                  Коментар


                    #10
                    Sashe написа:
                    КАТ: - ясно е, предавате ги, като може и без бележка че сте я дали за скрап, става и с декларация (че се съхранява в собствен имот)
                    Преди три години в същата тази декларация написах, че колата ще се съхранява на паркинга пред блока в който живея. Явно никой не я е прочел, щом до сега не са ме потърсили. :D
                    Fiat Punto 1,1- 1996г.
                    газ-бензин , "Lovato"

                    Коментар


                      #11
                      Проверете по фирмите за скрап дали нямат комплексна услуга за варианта. Преди време работих в една фирма и едната от шефките имаше друг страничен бизнес, с метали. Един колега закара в една от базите им старата си Шкода 120L и каза "Отървете ме от това..." Те са уредили всички документи. На теб ти дават после парите от колата и каквото там трябва като документация, че колата е предадена и са и платени каквото трябва за целта.

                      Коментар


                        #12
                        През 2006 си бракувах автомобила, тногава в КАТ ми обясниха че с талона го отписвам в данъчнотоПреди една седмица отивам и неплатени данъци за няколко години, разправии и други.Обясниха ми че сега ми трябва бележка от КАТ за бракувания автомобил.Въпроса ми е , необходимо ли е пак да ходя до КАТ при положение че пазя талона и дали не е някаква измишльотина на служителката?

                        Коментар


                          #13
                          Преди десетина дни занесохме номерата и талоните на вече несъществуващата Ланча Делта в КАТ. Върнаха ни големия талон, перфориран, с прикрепена към него с телбод една бележка, че е бракувана колата. Може би за нея става дума?Не сме ходили все още в общината да я отпишем и от там.

                          Коментар


                            #14
                            Явно ще трябва да се ходи до КАТ, мерси.

                            Коментар


                              #15
                              А в КАТ иска ли някой някакви документи за платени данъци или каквото и да е друго освен талон и номера , или данъците се уреждат след това в данъчното?
                              Fiat Marea Weekend
                              HLX 1,9 TD 100
                              1999

                              Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

                              Коментар

                              Working...
                              X