От 7 години. Не мога кой знае колко да се похваля, но не мога и да се оплаквам много. Предимството е, че е близо до нас (15 мин. пеша) и е държавна. Недостатъци - ...
Повече от 2 години. Ама бачкам и в още една фирма. Не ми остава много свободно време. Понякога възникват и допълнителни неща. Налага ми се да отклонявам ангажименти. Харесвам си работата. Бачкам това което разбирам и имам възможност допълнително да се квалифицирам. Останалото вече е да успявам да си организирам времето. Удоволствието е не толкова в заплатата ами да работиш с коректни хора и в такава среда която те мотивира да даваш максималното от себе си. От друга страна истината е че съм имал изключително трудни моменти. Мисля че най-важното е човек да не се шашка и да търси възможности. И да се подготвя за момента в който шансът ще мине покрай него. И като дойде моментът да не се заплесва настрани.
След 8 дни правя 3 години. Иначе по темата имаше интересно проучване проведено в Европа и САЩ. Средно в Европа един човек се задържаше около 3 години на едно работно място, в САЩ 5г. В което има смисъл най-малкото ти писва от монотонността (б*хти думата, дали въобще се пише така ), хората и управлението.
Декември ще станат 8 години на едно и също бюро, макар и работата доста да се промени, а с това и отговорностите ми.Колегите са почти същите - много малки промени.Засега съм доволен - по натам - ще видим.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
добре че кампютрите имат свойството да се чупят, а и задклавиатурните устройства също не слушат и правят бели, та ми отварят по малко работа
кампютаржия съм и аз от 2 години и 2 месеца почти. В началото ми беше много търсене, понеже това ми е първата работа изобщо, но в последствие свикнах и съм доволен. Попаднах на супер шефове, които правят доста компромиси и ми помагат доста в личен план. На моменти преди година мислех за смяна на работата, но в момента нямам такива нагласи. Надявам се да изкарам още дълго в таз фирма и да се развием още че да има повишения и премии.
На тази работа съм от 2,5г. Не ми харесваше кой знае колко ама е държавна и на смени(хванах се да върви някакъв стаж). Имах време и за час-мака откъдето ми идваха основните доходи. За съжаление както при Immortal , така и при мене часното секна заради кризата. Сега попринцип се озъртам за нещо по-добро ама нещо не се търсят много ел.инженери.
На тази работа съм вече 15 години. В началото ми беше интересно, имах какво да уча, можех да се развивам и бъдещето ми беше розово, чисто и безприпятствено. Развих се, научих се, реализирах се и стигнах... тавана . Започнах с работни дрехи и малки отговорности, вече съм зад бюро с чисти дрехи и големи отговорности и вече знам, че преди десетина години ми беше по-гот, защото имах цели. Сега вече не. Обезверен съм, разбрах, че не всичко което лети се яде и не всичко, което върви се е*е. Бях по-млад - сега усещам, че съм загърбил другите неща и времето ми за наваксване привършва...Та с две думи - не изпитвам вече удоволетворение от работата си, но и за друга реализация съм позакъснял ми се струва.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
На тази работа съм вече 15 години. В началото ми беше интересно, имах какво да уча, можех да се развивам и бъдещето ми беше розово, чисто и безприпятствено. Развих се, научих се, реализирах се и стигнах... тавана . Започнах с работни дрехи и малки отговорности, вече съм зад бюро с чисти дрехи и големи отговорности и вече знам, че преди десетина години ми беше по-гот, защото имах цели. Сега вече не. Обезверен съм, разбрах, че не всичко което лети се яде и не всичко, което върви се е*е. Бях по-млад - сега усещам, че съм загърбил другите неща и времето ми за наваксване привършва...Та с две думи - не изпитвам вече удоволетворение от работата си, но и за друга реализация съм позакъснял ми се струва.
ntodorov, я по-ведро! Май те е хванала кризата на средната възраст! Аз като се замислих на 02.08. съм направил 17 години на една и съща работа/до сега най-много от писалите по темата/, но не съм ги усетил, защото е разнообразна, работя с различни хора, не съм постоянно на едно място,а в движение. Сигурно еднообразието е най-големият дразнител, който кара дори и най-добрия работник да се замисли за промяна-понякога като буря в чаша вода-поне с един скандал, понякога и с напускане на работата.
Ами вече 2,6 години. И паралено с други неща се занимавам. Доволен съм, устройва ме напълно. На удобно място е, съчетава се префектно с учението. Нямам оплаквания.
NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
При мен така се стекоха нещата, че за добро или лошо винаги съм работил на държавна работа - обиколих големите заводи в и около Пазарджик, минах и през банки и се кротнах на сегашната си работа. Най-невероятното предложение, което съм получавал, беше в сладките и мътни времена на лесни печалби, пирамиди и пр. неограничени възможности - 90-те години на миналия век. Получих предложение да оглавя една от никнещите като гъби частни банки в града. След една безсънна нощ бях спрян, едва ли не не ме пуснаха да изляза от нас жена ми и родителите ми, с техните стари, но здрави разбирания и се разминах с директорския пост. Едни от най-комичните случки, които са ми се случвали на работа, са свързани с това клиенти да ме смятат за охрана. Имах възможност да бъда и първия дилър на компютри и касови апарати в града, но и от това ме спря жена ми, за което още й натяквам периодично. Истински щастлив съм бил само на първата си работа - Завода за информационни носители в Драгор. Малко пари, но страхотен млад колектив, съревнование, постоянна спортсменска надпревара кой е по-добрия програмист, абе бяха славни времена. Винаги ще съм благодарен на първия си началник Васко Бараков, беше въпрос на чест да се знае, че си работил с него. Беше нещо като д-р Хаус, но в компютърния бранш. Никога след това не съм срещал толкова прозорлив и умен човек.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Rudi. Ведро, ведро, ама ми писна. Материално съм удоволетворен, но не изпитвам вече онова желание за усъвършенстване, което бута напред. Обезверен съм от тесногръдие, първичност, алчност, безкруполност и невежество, които от година на година ме заобикалят и задушават все повече и повече. Чувствам се безсилен да се боря с безхаберие. Иначе смея да твърдя, че все още не съм се оставил в ръцете на "кризата на средната възраст", но имам чувството, че и тя ще ме налегне скоро. Държат ме семейството и моята щерка, които съм пренебрегвал преди, заради този дето духа. Сега вече гледам да им се реванширам и това е най-важното за мен.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар