Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От колко време сте на сегашната си работа ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    От колко време сте на сегашната си работа ?

    Днес ми връчиха 2 бр. трудови книжки и УП, с което вече и документално прекратих трудовите си правоотношения. Което не значи, че съм сменил работата, да не останете с грешно впечатление, само смених договорните отношения от трудови със служебни. Та като погледнах в трудовата книжка, се ужасих - 12 години и половина на една и съща работа, в една и съща стая, зад едно и също бюро... Имаше времена, когато сменях работата при първа възможност или просто, когато ми омръзнат началствата. А сега излиза, че съм пуснал корени.Как е при вас ? Имате ли още мотивация да работите, или ви се иска да смените коня ?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    #2
    Скоро правя 1 година, ама май нещо ми понатежава......от друга страна ми е трудно да се разделя с много колеги
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

    Коментар


      #3
      Много интересна тема. Освен футболната (то и там все едно и също, ама поне има емоции :D), голяма скука напоследък във форума. На сегашната съм от няма и 3 месеца. Рекорда ми е 1 година и 5 месеца на една работа. Два пъти не успявам да издържа и година и се махам само заради смотани началства. Тъй като нямам семейство и/или заеми, все още мога да си позволя лукса, да си пазя достойнството вместо работата, когато опре до такъв избор. А в българските частни фирми винаги се стига до този момент рано или късно. За съжаление и повечето чужди такива, неминуемо се "побългаряват", в лошия смисъл на думата (то не знам дали "побългаряване", може изобщо да се използва в положителен). p.s. Има една поговорка: "Младостта свършва с първия ипотечен кредит :D"
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

      Коментар


        #4
        Колкото до младостта, Васко - ЕГН-то е определящо, но и кой как се чувства, също има значение.Когато бях млад специалист, несемеен и можех да карам и с 2 лв. на ден, бях бунтар. Сменях работите често и обикновено след скандали. Сега за тези години на сегашната си работа се научих да правя много компромиси, дори прекалено много. Мотивацията ми вече хич я няма, добре че кампютрите имат свойството да се чупят, а и задклавиатурните устройства също не слушат и правят бели, та ми отварят по малко работа :D .
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          Октомври месец ще станат 9 години... Устата ми е голяма и не мълча на никого. Имал съм скандали с 3-ма от 4-мата областни управители които се смениха и с 1 министър когото спрягат сега за затвора. За това време въпреки огромния натиск съм успял да запазя съвестта си чиста.Мотивацията... Това е дълга тема, но общо взето в повечето нещата опират до пари, законни пари в моя случай. Морално удовлетворение - има го от време на време - когато се пребориш с кого ли не и защитиш позицията си.Верно, че парите вършат повече работа, но те минават и заминават и нищо не може да замести усещането, че си се справил добре, защитил си държавния интерес въпреки шефа си, въпреки съда и какво ли не или че си помогнал на някого.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #6
            От 1996 съм на сегашната си работа.5 години обучение във сегашния НВУ тогава беше ВВОВУ и от 2001 година офицер.Както и да го смятам все в армията.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

            Коментар


              #7
              7 години направих на първата си работа, и аз така - зад едно и също бюро (нали затова учих - за да работя на бюро ). Е, всъщност баш работното ми място беше в учебната лаборатория де...След това 3 години направих на следващата ми работа, като половин година съвместявах и двете работи. Ако не бяха в два различни града (Ямбол и Сливен), сигурно още щях да съм на първата си работа. Втората я напуснах след няколко скандала миналата година.От една година почти сам съм си шеф, но явно не съм достатъчно способен за да се преборя с кризата. В началото тръгна добре, но напоследък работата замря и карам на изпарения.Сега се оглеждам за работа на заплата Приемам смислени предложения

              Коментар


                #8
                На сегашната ми работа съм от 4 год. и 5 месеца . Покрай кризата изостанахме малко с продукцията а и имаше доста съкращения.
                Уважавам тези,които ме уважават!
                Clube do Marea!

                Коментар


                  #9
                  snake написа:
                  Колкото до младостта, Васко - ЕГН-то е определящо, но и кой как се чувства, също има значение.
                  Дано не съм засегнал някой за възрастта, не с тази цел казах поговорката. Понеже споменаваш задклавиатурните устройства ("усерите" не мен по ми харесва) - доколкото си спомням имаш голям опит с бойните изкуства, явно всяваш респект сред тях и за това ти създават малко работа. Аз едно време също се пробвах, но не ми се удаваше много. А колко полезно би ми било в работата, да владея някакво бойно изкуство :D Да се върнем на темата. Аз честно казано вече се уморих да се боря с вятърни мелници и ща не ща вече ще трабва да си налягам парацлите. В различните фирми за еднаквите или аналогични длъжности се дават еднакви пари, отношението е към служителите еднакво навсякъде - мислех че сме във феодалния строй, но сме в робовлделския все още. Така е защото българските фирми, все още перат пари и реално няма борба за добри служители (аз не искам да се самоопределям за такъв, въпроса е принципен). Ще направя аналогия с футбола. Защо са ти добри футболисти, ако държиш отбор за да продаваш мачове. Слабите играчи са достатъчни, за да отчитат някаква дейиност и да се прибере печалбата.
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                  Коментар


                    #10
                    Наблюденията ми поне в последните години са главно в държавната администрация. Да назначиш качествен служител - явно това не е интересно за държавата. Няма как да мотивираш можещ човек да започне с 300 лв. заплата. Да създадеш такъв служител - провеждат се обучения проформа, без практическо значение. Да задържиш качествен служител - няма механизми, с които можеш да му предложиш нещо по-добро от това на останалите, което да го накара да остане.Та и аз така. Срам ме е да кажа, че съм добър компютърджия, като знам колко много-много неща не знам. А и съм се разпилял, нещо като пенкилер, разбирам по малко от всичко и недостатъчно от нищо. Е, минавах за добър едно време, когато съм оставал и през нощта на работа, за да тествам някоя нова функционалност например. Сега просто ходя на работа и си получавам заплатата. В определени моменти се чувствам полезен. Вчера гръмна сървъра на общината, който обслужва местните данъци. Аз съм го правил преди близо 10 г. (Неандертал технолоджи 4.0, 3 диска, работещи като два - RAID 5 масив ), затова пак мен извикаха. Е справих се, наложи се да ползвам старите пищови, но се справих без загуба на данни. В "Каучук" още работят с мои програми, писани преди повече от 13 г. Такива неща ми носят удовлетворение, другото е сиво едообразно ежедневие и ... 25-то число, на което си получавам заплатата.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                    Коментар


                      #11
                      от седем години съм на сегашната работа и за сега не мислся за друга работа
                      Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

                      Коментар


                        #12
                        На сегашната ми работа съм от Април 2002г., иначе в Българската Армия започнах в есента на далечната 1994г. Както и да се погледне- вече съм дърт фелтфебел
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

                        Коментар


                          #13
                          от две години съм на сегашната си работа и немисля скоро да я сменям определено се чувствам мотивиран и в приятна обстановка евала на шефовете пожелавам всеки му такива
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                          Коментар


                            #14
                            16 години съм в мебелния сектор-мека и корпусна мебел,12години автоджамбазлък от Манхайм-Германия,второто е между другото,основното е мебелите.
                            Marea HLX 147ps

                            Коментар


                              #15
                              От 2000-та година съм на сегашната си работа и за сега ме устройва. Все пак не съм се женил за нея , така че не се знае докога ще съм там.
                              ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

                              FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

                              Коментар

                              Working...
                              X