Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобите да се плащат, а след това да се обжалват!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ей че интересни хора сте!Всеки иска да си пробва булката преди да се ожени,па не ще да си плаща глобите предварително.Скоро КАТ ще ни открият банкови сметки за всички.Контролният талон ще се замени с дебитна карта и в патрулките ще има ПОС терминал.Чиста работа,спират те за проверка и ти гепят картата,теглят си кото им хареса и те пращат по-живо по -здраво с думите-’’Да си заредиш картата че са ти останали само 20 лева, да не обидиш някой колега с тая малка сума".ПП. Да не ми се върже някой на писаниците
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ама като пейст-вате половинчати информации стават недоразумения. Първо не го е предложил Цветан Цветанов, ами холандски експерти. Та тези експерти правят проучване в областта на движението по пътищата и т.н. от 2008 година. И това е тяхната препоръка, която е приложена вече във Франция и Холандия. И от тук вече ние ще копираме поредния закон, който едва ли ще има същото приложение както в тези държави. http://dnes.dir.bg/2009/09/01/news5005323.html

Коментар

Намаляват катастрофите у нас по холандски модел.
        Айде ако може някой да ми обясни,като ме спрат да полис,напишат ми актче,плащам го и после обжалвам,как аджеба ще се намалят катастрофите от това нововъведение ?
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Buch написа:
          много добре знам как се прави първо се пише възражение в съответния срок до началника КАТ където са ти написали акта.....после като си вземеш наказателното постановлениеа обжалваш него в законови срокове, само че за да го вземеш трябва да си платиш първо глобата....явно не се изразих правилно...така ме изрекетираха мене......Как ще обжалваш нещо без да ти го дадат и да си запознат с текста? Тогава поисках да ми удължат акта, на което отново ми отказах! На въпроса ми тогава когато ги питах ми отговориха "Ако не престана с глупостите ми ще ме изтипосат на екраните в КАТ" - някакъв нагъл шапкар, който със сигурност не познава добре закона :D
          Абсолютни глупости си написал, и ако наистина така са те изрекетирали, са те изработили, ама ЯКО, което всъщност не го вярвам.1.Писането на възражение в акта няма нищо общо с обжалването на наказателното постановление. Може да пишеш, може и да не напишеш възражение, и после пак да обжалваш.2. Няма как да те накарат да платиш глоба ПРЕДИ да ти връчат НП, защото в него се определя колко да платиш."...( (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление водачът задължително представя валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство.Чл. 190. (1) (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г.) След влизането в сила на наказателно постановление, с което се налага наказание на водач или собственик на моторно превозно средство, препис от него се предоставя на съответното структурно звено на Министерството на вътрешните работи, където се водят на отчет водачът и моторното превозно средство. Иззетите в този случай свидетелства за управление се изпращат на съответната служба на Министерството на вътрешните работи за съхранение и отчет.(2) Наказанието "лишаване от право да се управлява моторно превозно средство" тече от датата на изземването на свидетелството за управление.(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване.

Коментар

И за да съм още по-ясен, ето цялата процедура:1. Спират те за направено нарушение.2. Съставя се акт, с който се констатира направеното нарушение. Ти подписваш без възражение/ с възражения - описваш ги какви са/ или изобщо не подписваш акта. Допълнителните обяснения и възражения можеш в 3-дневен срок след съставяне на акта да депозираш в КАТ. (благодаря на Malone за подсещането). 3. На базата на съставения акт и евентуалните твои обяснения/възражения - началникът на съответния КАТ или упълномощено от него лице съставя наказателно постановление, в което се определя какво ти е наказанието - глоба, точки, отнемане на свидетелството и т.н. Ако обясненията/възраженията ти са логични, може и изобщо да не ти съставят наказателно постановление. Лично на мен ми се е случвало веднъж.4. В едномесечен срок от съставяне на акта, получаваш НП в съответната служба - в София е в КАТ, в Ямбол е в РПУ (не е в КАТ), а в община Тунджа (селската Ямболска община) ти го носи селския полицай директно у вас 5. НП може да го обжалваш, ако смяташ че е неправилни или неправомерно съставено (ако е за глоба над 50 лв), може и да решиш да платиш без обжалване.6. Плащаш в срок от 1 месец, след което с бележката от банката отиваш да си получиш талона. 7. Ако обжалваш, удължават ти наказателното постановление безсрочно и караш с него вместо с талон, а след като мине делото, в зависимост от изхода му или пак плащаш в едномесечен срок и си взимаш талона, или веднага ти го връщат без да плащаш (ако спечелиш делото).Ако при теб процедурата е била някаква друга, са те прекарали, приятелю Buch.

Коментар

Има точка 2.1В тридневен срок от съставянето на Акта, можеш да депозираш възражение по Акта, независимо дали си написал или не си написал, че имаш такива в него.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

Всички викаме уф как на запад било всичко уредено , а щом се наложи някаква западна мярка тук веднага почваме да я хулим . Ами щом в Холандия ,Франция са я въвели и има резултат защо да не я въведат и тук.? И кой е този полицай дето ще ти напише солена глоба ако не си виновен??? Еми щом си нарушил плащаш и после се жалваш.Или ни е по удобно да се правим на джигити по пътищата ама и да не ни глобяват . Скоро нали един колега се жалва, че в Гърция го аргасали 400евро и му взели и книжката ,номерата и талона та чак след 20 дни след плащане на глобата и изтичане на срока си получава нещата . Значи там може само в България не може .Дано по скоро го приеме парламента това изменение и да започнат да го прилагат както трябва . Мен хич не ме е страх. Който го е страх да не излиза на пътя или пък да кара по правилата . :DГлобите за неправилно шофиране първо да се плащат, а след това да могат да се обжалват - това ще бъде предложено като промяна в Закона за движение по пътищата, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Такъв е холандският модел, въведен във Франция преди известно време. Само за една година той е дал резултат 50 процента намаляване на пътнотранспортните произшествия, предаде Дарик. В Холандия глобата може да бъде обжалвана, но подаването на жалбата може да стане след плащането й
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
                  Все едно да те осъдят несправедливо - първо излежаваш, и тогава обжалваш. Абсолютно същото е.
                  Ми да, какво се учудваш. В тази област също има прецеденти.

Коментар

Buch написа:
                    Immortal написа:
                    Мисля, че ако наистина е така, трябва да се даде на конституционния съд като противоконституционен текст.Все едно да те осъдят несправедливо - първо излежаваш, и тогава обжалваш. Абсолютно същото е.
                    Че то каква е разликата от сега...Последния път когато ми написаха акт преди идна година и отивам да си взема талона с наказателното постановление в КАТ, отказаха да ми го дадата без да си платя на касата в КАТ - иначе си карай без талон с изтекър акт и като те гепят айде пак акт....После ако искаш обжалвай и ако ти падне акта чакай държавата да ти върне пари Тази власт вече започва да мирише на малоумие....изцяло неадекватни решения и предложения насочени СРЕЩУ избирателите им
                    Попаднал си на малоумни служители, а и така е, като не си си знаел правата.Няма такъв филм - отиваш с акта, плащаш. Плаща се като ти се връчи НП, при това не веднага, а в рамките на един месец. А в седемдневен срок можеш да обжалваш НП пред РС!

Коментар

Immortal написа:
                      Нещо си в грешка.Талона не се взима когато си взимаш наказателното постановление, а когато си платиш глобата. Никой не те кара да я плащаш веднага, има 1 месец срок да го направиш.След като си получиш наказателното постановление, в 7 дневен срок можеш да го обжалваш, като ако го направиш, акта ти се удължава безсрочно, докато мине делото. След изхода на делото, ако си го спечелил ти връщат талона, ако не - започва да тече 1-месечния срок за плащане, и след като платиш, ти връщат талона.Акта не се обжалва, обжалва се наказателното постановление.
                      Нещо обаче и ти си в грешка. Няма такова нещо като безсрочно удължаване на акта! Удължава се НП, при това месец за месец ако няма решение по делото. После, след решението на Районен съд ако едната от двете страни - ти или представителите на административно-наказателния орган (полицията), не решат да обжалват пред Административен съд решението на РС, можеш пак да удължаваш валидността на НП месец за месец до ново решение. Важно е да се знае, че след Административен съд няма път за по-нататъшно обжалване на по-горна инстанция. Т.е. решението на АС е окончателното.ЕДИТ: Виждам, че в следващ твой пост вече си го написал правилно.

Коментар

Orcinus, прав си. Всъщност удължението зависи от самия служител. На мен лично ми го удължиха с 3 месеца първоначално, след това с още 6 и така. Делото беше след 1 година, даже малко отгоре. Но това беше отдавна. Сега въведоха административните съдилища и става по-бързо.ДА, по инерция съм написал в първия пост "акт" вместо "НП"...@ Коцев - Не си прав. Съгласен съм, че който спазва правилника, не го е страх от КАТаджии. Но има ситуации, при които наистина КАТаджиите се заяждат и пишат каквото им дойде. Отделно, че много често в актовете и/или наказателните постановления допускат грешки. Де неволни, де от незнание...Знам, че на теб по-голямата част от живота ти е минал през социализма, но той свърши.На първо място се поставят правата на човека. В едно наказание има 2 страни - наказваща страна и наказана страна. Наказанието трябва да е справедливо, и 100% заслужено. Аз когато знам, че съм виновен, никога не бих тръгнал да оспорвам ни акт, ни НП. Отивам и си плащам, щото знам, че съм виновен.Когато обаче аз за себе си знам, че не съм нарушил, а ме изкарват нарушител - имало е такива ситуации - тогава се боря до край.ДА дам пример, който ми се е случвал лично на мен - карам кола, която не е в движение за пререгистрация в КАТ. Тъпана там ми съставя акт, че съм "управлявал неизправно МПС", като аз закарах и откарах автомобила до/от КАТ с пътна помощ. Обжалвах и спечелих, без да плащам нищо.Не е справедливо да ме накарат първо да си платя глобата, която може и да е доста голяма - и тогава да търся справедливост.По този начин справедливостта би била недостижима, ако нямам пари. Т.е. - справедливост само за богатите. Това ли е целта на новото предложение?И затвора, и глобата са наказание. Преди то да бъде изтърпяно, трябва да имаш право да се защитиш.Предложената мярка има една единствена цел - напълване на хазната. Никой не може да ме убеди в противното. Не стига, че НП до 50 лв не подлежат на обжалване, ами сега и това.Като им паднат приходите - едно окръжно до КАТаджиите да глобяват на ред и хазната се пълни. Пък като почнат делата за обжалване и трябва да се връщат парите - ще му мислят. Все ще измислят нещо - за да ти върнат парите, например, могат да поискат документ, че не дължиш нищо на държавата. И айде...остават в хазната, щото почти всеки има нещо да плаща.Обещаваха да строят магистрали - само така ще намалеят катастрофите по пътищата - които и без това не са толкова много (както показах в една друга тема). Само че те и тези мислят само за това, как да приберат на хората и малкото им останали пари... ЗА магистралите нищо засега не се чува.Чува се обаче друго - заради интересите на един депутат от ГЕРБ, който притежава доста гори, придобити чрез замени - ще се промени законопроекта, и все пак ще може на горите да им се променя предназначението - нещо, което обещаваха да не може да става...Бай Алеко преди повече от 100 години написа: "Всички са маскари". Е, нищо не се е променило.Скоро ми се струва, че ще си сменям IP-то с някакво друго, ма да видим...

Коментар

Тия са луди. Че то като платиш, защо да обжалваш? Нали точно това е далаверата - да обжалваш, за да не платиш!!! То по тази логика ще ни спират яко, ще си измислят нарушения, ще си плащаме и после иди обжалвай! Пълна безумица. Само се чудят какви простотии да вкарат! Като с тия карти за градския транспорт с магнита. Ако не си я чекирал - 1 лев глобата. Освен това картите повечето не бачкат. иСамо в трамваи и тролейбуси ги има. Като тръгнеш от най-малките безумици се стига до това, което сега Цветанов е намислил.
                          NOW: ???
                          Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                          Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

svetkos_ написа:
                            Тия са луди. Че то като платиш, защо да обжалваш? Нали точно това е далаверата - да обжалваш, за да не платиш!!! То по тази логика ще ни спират яко, ще си измислят нарушения, ще си плащаме и после иди обжалвай! Пълна безумица. Само се чудят какви простотии да вкарат!.
                            Що се притесняваш бре колега ???? :D Нали спазваш правилата за движение какво има да се плашиш .Караш си нормално и никой няма да те спира . Е , ако искаш да проявяваш тарикатлък и се правиш на голямата работа то проблема си е твой и ще си плащаш като поп пък после иди се жалвай на всевишния. :D Нищо лично нямам към никого ,но щом в Холандия и Франция е така защо да не стане и в България така.Нима не са те засичали лошо когато някой те наизпреварва неправилно ? Нима не си се ядосвал на разни келеши по пътя които изострят обстановката ? Е ,защо да не си платят първо глобата пък после да се жалват на Михаля.Покрай сухото дърво гори и суровото. . Ще има понякога и неправилно направени глоби , но те ще са капка в морето. Така ,че нека приемем тия мерки без шъшкалкавене .Както и не приемам факта ,че понеже пътищата ни били лоши затова ставали много катастрофи. Като гледам как хубаво го направиха пътя от стрелките при Ябланица към Севлиево а колко много катастрофи станаха и все с жертви немога да се съглася, че причината е в пътя. Основната причина си остава в задкормилното устройство. :D
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Напълно подкрепям колегата Коцев. Не може на разни кретени по една или друга причина да им се разминава. Силно се надявам да се направи така, че заради разни дребни пропуски да не могат да падат наказателни постановления. Я погледнете на колко места по форумите разни пишман адвокатчета обясняват как да си обжалваш наказанията ? На това трябва да се сложи точка. Щом някой да нарушава закона, трябва да си носи последствията, а не да мрънка.
                              Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

А на мен пък днес ми писаха ФИШ. За 20 лв. Казаха, че се плащал по банков път до 1 седмица. В противен случай влизало в сила наказателно постановление и за същото нарушение освен глобата (ако си го платя е само парична) ще ми отнемат и точки. Някой минал ли е през фишчетата вече. За мен това е нова практика. Но е удобно. Отдолу на фиша има сметка и код и във всяка една банка мога да го направя, вместо да вися 1 час в КАТ.

Коментар

Working...
                                X