Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искат ли винетка ако карам в София с др. регистрация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искат ли винетка ако карам в София с др. регистрация

...

Ха-ха.. и аз съм така... :D Вчера си взех годишна винетка... но до днес не бях зацепил, че като си карам с др. регистрация може да ме спрат и да ме проверят Ще ти трябва актуална адресна регистрация в съответната община за да докажеш, че живеш в София... но иначе подробностти за този казус не знам Добре, че не са ме спирали тази година за да проверя как стоят нещата
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Айде стига бе! Адреса си е адрес, колата си е кола. Винетка ти трябва за да се движиш по пътища за които се иска винетка (да, тъпо определение се получи, ама си е точно така ) Демек като те хванат на междуградски път - да ти искат, за движение в София (или който и да било друг град или село) винетка не трябва. Да уточня все пак, че не съм юрист, а просто изказвам мнение...
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

vesko написа:
        Айде стига бе! Адреса си е адрес, колата си е кола. Винетка ти трябва за да се движиш по пътища за които се иска винетка (да, тъпо определение се получи, ама си е точно така ) Демек като те хванат на междуградски път - да ти искат, за движение в София (или който и да било друг град или село) винетка не трябва. Да уточня все пак, че не съм юрист, а просто изказвам мнение...
        напълно си прав... така е! След като видите знак който съобщава че се движите по път, по който е задължително движението с винетни стикери, тогава ви е необходим такъв стикер... в какъвто и да е вид населено място движението по улиците и булевардите е разрешено без винетни стикери!
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Моята информация е, че можете да карате без винетка само в населеното място където е регистрирана колата.Така че щом си от друг град, докато се придвижиш до София ти трябва винетка. Съответно и в самата София...
          1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Ако пък случайно те спрът в София и ти се заядат че нямаш винетка можеш да им кажеш че си имал но тя е била седмична и си я свалил като е изтекла-както и си пише на гърба на всяка винетка.
            Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

..има нещо такова..
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

ако ми искат винетка щото съм в Пловдив да речем , пък съм със соф рег ....ще има съд за тъпаците ......нещо прекалих ... споко , колега , драйв спокойно :D

Коментар

Ами ако си от Варна и си качиш колата на влака или самолета и ти я докарат до София . :D Сега сериозно, няма значение от къде е колата щом не се движиш по път за който е указано че ти трябва винетка, значи караш без винетка.
                  Италианските коли са номер 1

Коментар

Винетка се изисква само когато автомобилът се движи по пътищата от републиканската пътна мрежа!Пътищата (улици, булеварди и т.н.) на територията на даден грат са общински и за движение по тях - винетка не се изисква независимо с каква регистрация е автомобилът!. За целта бяха въведени и съответните пътни знаци! (има ги и в края на най, ама най-затънтеното село в Републиката, а някъде вече буквата "В" е заличена и е написано "М" - особено в Монтанско!).Ако някой Ви каже противното му кажете с чиста съвес да ходи да дроби зеле!
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Майка ми работи в КАТ попитах я и всичко което написа kiro of the day ’’Винетка се изисква само когато автомобилът се движи по пътищата от републиканската пътна мрежа! Пътищата (улици, булеварди и т.н.) на територията на даден грат са общински и за движение по тях - винетка не се изисква независимо с каква регистрация е автомобилът!.е точно така
                      Alfa Romeo 146 JTD

Коментар

...

Коментар

Добре де, все пак нещо не е съвсем ясно... Примерно аз съм от Добрич и отивам в София. За целта си купувам седмична примерно, но тя изтича по време на престоя ми в София. Това ще рече ли че мога да си карам из София без винетка, и да си купя такава чак когато реша да се прибирам за Добрич?
                          1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

да си видял на входа на софия или на някой друг град табела с надпис "винетка"аз бях в самоков за 4 дни,спирахаме полицай и нищо,после бях във велико търново и там така

Коментар

Ясно. Не съм виждал но беше добре да се уточни, за да не се занасят полицаите като ме видят с друга регистрация.
                              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Working...
                              X