Къде мога да видя списък а администраторите на лични данни ?Останах доста учуден, като при покупка на стол от Айко ми поискаха ЕГН.Почнаха да ме убеждават, че са регистриран администратор на лични данни и че ..... ала бала.Та пробвах с Гугъл, но нещо не намирам.Има ли го онлай публикуван ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Администратори на лични данни
Collapse
X
-
Всяка една ФИРМА, която попълва в документите си лични данни е подала Декларация, че може да събира/съхранява лични данни. Дори аз като търговец имам такава декларация.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Тук мисля че доста изчерпателно се обяснява въпроса: http://www.aip-bg.org/documents/reg_zzld.htmКакто и тук: http://privacy.gateway.bg/htmls/page...зглежда хората в пункта за вторични суровини са били прави, но аз им направих един лек скандал... след като при предаването на един стар хладилник и един стар бойлер ми поискаха личната карта. Изгледжа съм бил първия, който поиска да види сертификатът им за оператор на лични данни За малко да не ми платят 7-те лева И кво се оказва всъщност - и тоз закон е по български... Сульо и Пульо могат да подадат декларация за "администратор на лични данни" и да искат лични документи?!? Според мен режимът би трябвало да е "разрешителен", а не "декларационен", т.е. държавата да издава разрешително за събиране на лични данни, а не всеки сам да си решава дали му трябват.За какъв чемпер например като плащам с дебитна карта в Технополис ми искат и личната карта? Нали се удостоверявам с ПИН? На въпроса ми, касиерката отговори "ми може да сте откраднали картата и да сте научили ПИНа". Ми викам й "тъпа патко (това си го спестих де), нали ако съм откраднал картата ще ида на банкомата, дето е на 5 метра зад тебе, ще изтегля пари и ще платя кеш?!?"... и тя...ми дааа, амааа...така са ни казали...Така са им казали, ама нали утре срещу 20 лева може да даде един списък на заинтересовани лица - на еди кой си адрес (по лична карта) има закупен скъп лаптоп, телевизор, уредба... и ония да пипат на сигурно после... кой ще гарантира, че няма да стане така? И кой после ще докаже, че именно касиерката им е заработила някой лев странично, продавайки този списък?!? Или ви се струва прекалено фантастично? Така е, фантастично е, ама преди няколко седмици обраха 2 апартамента в нашия вход...при заключваща се желязна врата на входа... Нищо не може да ме учуди вече в България.
Коментар
-
Списък с администраторите на лични данни не можеш да видиш, защото самите администратори са защитени по Закона за защита на личните данни.От около две години се боря с тези лични данни и по-точно корекциите при подаването и попълването на регистрите, които всеки администратор е длъжен (е декларирал) да води и очудващо в последните няколко месеца ми се получава доста умело и се справям прекрасно за най-голяма моя изненада.Както каза Женшен, всяко юридическо лице, което е подало заявление за регистриране като администратор на лични данни, има право да събира такива от клиентите, персонала и прочие. Длъжно е да поддържа архив, да ги съхранява определен срок и по определен ред, да ги защитава и класифицира по друг ред и т.н. - в закона си пише А по принцип избягвай да си предоставяш всички данни на търговците.
Коментар
-
emzo написа:Аз не го дадох ЕГНто, на въпроса ми за какво им е, не можаха да дадат категоричен отговор..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Immortal написа:За какъв чемпер например като плащам с дебитна карта в Технополис ми искат и личната карта? Нали се удостоверявам с ПИН? На въпроса ми, касиерката отговори "ми може да сте откраднали картата и да сте научили ПИНа". Ми викам й "тъпа патко (това си го спестих де), нали ако съм откраднал картата ще ида на банкомата, дето е на 5 метра зад тебе, ще изтегля пари и ще платя кеш?!?"... и тя...ми дааа, амааа...така са ни казали...Така са им казали, ама нали утре срещу 20 лева може да даде един списък на заинтересовани лица - на еди кой си адрес (по лична карта) има закупен скъп лаптоп, телевизор, уредба... и ония да пипат на сигурно после... кой ще гарантира, че няма да стане така? И кой после ще докаже, че именно касиерката им е заработила някой лев странично, продавайки този списък?!? Или ви се струва прекалено фантастично? Така е, фантастично е, ама преди няколко седмици обраха 2 апартамента в нашия вход...при заключваща се желязна врата на входа... Нищо не може да ме учуди вече в България.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Казвай как го правят деhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Лична карта искат с кредитните карти, които не изискват оторизация с ПИН. С такива, които се удостоверяваш с ПИН, няма смисъл да искат лична карта. Както казах, аз ако имам чужда карта и й знам ПИНа, ще си пообиколя банкоматите и ще дръпна дневния лимит, а след 0 ч - лимита и от следващия ден. Банкоматите все още не изискват лична карта
Коментар
-
Искат и за дебитни карти.И в еУропейските държави [лични впечатления по спомен поне от Италия, Холандия и Португалия] са ми искали документ за самоличност, когато плащам на ПОС терминал.Тегленето в брой от банкомат не ми е изгодно защото плащам неприлично голяма такса ... за да кажем малки суми. А плащането на ПОС ми е безплатно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар