Става дума за следното нещо. Накратко. Закарах колата на брат ми преди да изтече каското да прекарам щети, за да мога с парите да я оправя колата. Щетите са стандартните за това нещо (ако мога да се изразя така). Някой смотан котак се беше катерил по колата и я беше надрал с нокти(Имаше по вратите и калниците драно и с ключ). Имаше шупла на предното стъкло, подбит свъвсем леко калник (но си личи видимо че е деформиран) и бяха напъвали и бяха извадили патрона от ключалката, но колата не беше отворена. Заведохме щета, и след 1 седмица в сайта излезна съобщение като въведа номера на полицата, че щетата е отказана. След още няколко дена дойде писмо, че отказват щетата поради липса на бележка от МВР. А изрично попитах при окомплектоването на документите онази патица дали няма да е проблем (след като по телефона ми бяха казали, че за щети от тоя род не искат бележка от МВР) и тя каза че не е необходима. Нервирахме се, и подадохме жалба в която описах, че искат документи които един път са ми казали, че не са необходими, отделно изнамерих една заповед на МВР която казват, че за щети на паркинг не издават вече никакви документи и написах, че ще сезирам Комисията за финансов надзор за некоректното им поведение. 1 месец ни вест ни кост от тях, и онзи ден се обадихме и с мрънкящ глас ни обявиха да идем на каса на ЦК Банка и да си получим парите. Отивам и О! изненада !!!. Цели 960 лв. Колата е гоУф 4. Щетите са предно стъкло (писано за подмяна), Патрон (подмяна) 2 калника за леко изчукване и цялата кола за боя без задния капак, преден ляв калник и предна лява врата. Боята е син металик + перли.В Кобра стъклото струва около 300 лв. Патрона е 100 лв. За 500 лв ако ми я пребоядисат, ще им ги дам парите обратно. Въпроса ми е: Искам да отида и да изискам бележка на която да видя кой ремонт на каква сума е оценен. Някой правил ли е подобно нещо ? Какъв е реда. Пак ли се пише жалба. Тоя път ще ги натискам до край. Като взимат парите не ми искат бележка за доходи, а като е за щета ми искат от МВР, Бенедикт 16, Светия синод и от Космоса. И накрая пак неква смешна сума. А колата е застрахована на 11 К.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за автокаско
Collapse
X
-
Ам мен ме интересува, за коя компания става въпрос, ако не е тайна ? Относно бележката от МВР ... искали са ти я заради патрона, тъй като то се води за опит за кражба ... И нищо чудно, ако ти дадат разпечатка по пера, патрона да липсва в сумата, точно поради тази липса на документ от МВР - него няма как да го заведеш като паркинг ... опит за кражба си е Дано съм бил полезенFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
500лв. за боядисване на цялата кола без три детайла, изчукване и боя металик... Някъде извън София може би, но тук няма, кой да ти свърши тази работа за тези пари читаво! Не ми стана много ясно, но след, като са ти дали отчет на всичко поотделно явно си поискал оценка по експертна оценка.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Значи, заявил съм по експертна оценка, само и единствено защото когато я вземат да я прават я мотаят адски много. Месеци дори. Става дума за ЗК Армеец. Аз служебната бележка от МВР си я осигурих с помоща на жокер "помощ от публиката". Но по принцип те отказват да издават служебни бележки за щети на паркинг. Да патрона не е повреден, просто се вади. Не е проникнато в колата и няма липси. Точно поради тази причина и не дойде екип на РПУ да направят оглед и да снемат евентуално отпечатъци.
Коментар
-
////Punto//// написа:Но по принцип те отказват да издават служебни бележки за щети на паркинг.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:.......
Коментар
-
tomny написа:А всичките тези поражения по колата има ли ги в описа? Защото Армеец не завеждат повече от три елемента без протокол, а аз останах с впечатлението, че си завел всичко наведнъж. Ако е така, ето ти ключа от палатката.
Коментар
-
////Punto//// написа:.......
Коментар
-
Колеги, следкато ми се наложи да си сменя фаровете с лупи(на старите фарове десният има маркировка от Армеец) сега каква е процедурата - пак ли трябва да дам 25лв за маркировка? А когато ми "маркираха" колата тази година не ми маркираха с графит левият фар - при положение че е сменян. Някой да сподели опит?I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар