Колеги, ще съм ви благодарен да изразите компетентно мнение по една идея, която ми се върти в главата от доста време.Имаме два инверторни климатика. Единия е 12-ка, в спалнята и е LG, другия е 9-ка, в хола и е Мицубиши. Незнам как сме го мислили, но ЛГ-то просто е излишно мощно за толкова малка стая. Освен това му пукат пластмасите при отопление (явно от разширение на материала), а и управлението на ламелите не ми харесва. Мицубишито е изключително тихо, ламелите му с два бутона могат да се фиксират в сума ти позиции и определено е слабичко за хола, особено откак имаме сушилня и балкона е усвоен като жилищно пространство. Общо взето ЛГ-то ще е перфектно за хола, а Мицубишито - за спалнята.Та ето идва и въпроса - как да се разменят? Един приятел ми каза ’Че те всички еднакви тръби ползват, клъц при външно и вътрешно тяло и на двата климатика, после се разменят телата и на новите места се спояват тръбите и готово’. Така ли е? С еднакво сечение ли са? Ами там разни кабели за управление? А колко ориентировъчно би струвала такава услуга? Нещо подучух че местене на ЕДИН климатик струвало 150лв, но все пак тук няма да се налага пробиване на дупки за тръби.Знам че на пръв поглед изглежда гевезалък, но съм убеден че с една такава размяна просто ще си заспят климатиците точно където трябва да са, па и енергия ще се икономиса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размяна на климатици
Collapse
X
-
Re: Размяна на климатици
ls1 написа:...Та ето идва и въпроса - как да се разменят? Един приятел ми каза ’Че те всички еднакви тръби ползват, клъц при външно и вътрешно тяло и на двата климатика, после се разменят телата и на новите места се спояват тръбите и готово’. Така ли е? С еднакво сечение ли са? Ами там разни кабели за управление? А колко ориентировъчно би струвала такава услуга? Нещо подучух че местене на ЕДИН климатик струвало 150лв, но все пак тук няма да се налага пробиване на дупки за тръби.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Колега - Митусбишито няма НИЩО общо с тъпото шибано LG. Премествай си LG-то в стаята дето не се спи и Мици - в спалнята. Мици е с по-тънки тръби, поради РЕД причини. LG е принципно за боклука, с по-дебели тръби е. Ще ти струва около 200лв (2х100), мога да ти дам координати на моя КЛИМА-Сервиз, пичовете ги ползвам от 2004, не питай щоАма аз съм луд на тема смяна и подмяна на клизматици.Тръбите за различните модели фреон не е добре да се мешат - пак ред причини.
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар