Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво имате в винаги в колата си ? И какво - никога?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Какво имате в винаги в колата си ? И какво - никога?

ogi28b написа:
    Нека си представим една средностатистическа кола, например ФИАТ Браво 1.6 SX. Ако изключим задължителните по закон неща, като аптечка, пожарогасител, жилетка, триъгълник, комплект лампи, и необходимо-задължителните - крик, резервна гума, ключ за гуми (т.е. тези с които колата "идва" ) , какво е това нещо, което винаги е в колата ви - в града, на път, в гаража, навсякъде? Дали това е шише вода, или тоалетна хартия, или пък левчета за автомивката, комплект инсструменти, или какво ? Аз винаги нося диагностичните кабели в жабката, тефтер и химикал, в който си записвам всяка намеса по колата, очила слънчеви, мултицет, няколко отвертки, комплект шестограмни ключове, кабели за подаване на ток, едно такова като голямо покривало, за да легна в случай на нужда, както и шише с вода 2 литра не-питейна. Имам също въже за теглене, комплект чистачки, всички електро-схеми за Брава 1.9 ЖТД ЕЛХ ’99, комплект гаечни ключове от 6 до 32 - всички, голям и малък раздвижен ключ, малко отвертки, изолирбанд, спрей ВД40, сенник за предното стъкло. Нося и също допълнителен крик. Нося и стъргалката за лед, дори лятото ! Никога не нося туба с гориво. Не нося антифриз, нито спирачна течност, или масло. Не нося вериги за зимата.А вие ?
    Баце , ти направо си подвижен сервиз за ЖТД По темата: Това което винаги се намира в колата е една "гъба" от микро-фибър в джоба на шофьорската врата . Незнам по каква причина не съм я свалил от както ми я подариха В "жабката" има и химикал в мястото за химикал Така 45хил.км. не се е наложило нищо да нося като инструменти Дали не повиках дявола с тези приказки.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

ele написа:
      бутилка вода, бутилка антифриз, парцал, тоалетна хартия, мокри кърпички, вд40, силиконов спрей, спрей за табло, течност за спирачки, отверка, масло, фенерче, кибрит, сенник, 20 ст., помпа, зарядно, статив...
      Г-жа или г-ца?
      MB 280 S W108 67' - pickUp
      MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
      ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
      Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
      office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

В жабката - дискове, презервативи, тефтерче, химакалки, сухи кърпички, дъвки и резервна кутия цигари.Задния пепелник е касичката само за левчета :D По мои данни 47 лв влизат макс.Точно до лоста на ръчната спирачка ми стои палката, и така влиза тамън, като че ли за нея е замислено това място.В моята врата стоят слънчеви очила, визитки, електрошок и нерво-паралитичен спрей.В дясната врата - мокри кърпички, визитник и разни други дребни.В багажника - инструменти всякакви, фреони, манометри и други такива за работата, медикс за стъкла ( държа да са винаги кристални )В шофьорската седалка е жилетката, а в тази до моята - атлас на София.На дръжката отляво, вътре в купето виси една баба Яга, да гони злите духове
        www.CarProfi-BG.com
        Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
        Зареждане и ремонт на автоклиматици.
        Най-атрактивните цени в София!

Коментар

ВинагиАроматизатор, дъвки, слънчеви очила, някакъв парфюм или тоалетна вода в жабката, мокри кърпи, ръчна запалка, отвертка, крушки, двигателно масло, изолирбанд, макетен нож, медицински ръкавици, няколко кутийки Redbull и бонбони с гуарана, на OMV се продават.НикогаПуша, но никога не иползвам пепелниците в колата
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Винаги в колата ми има: - химикал и тефтер, в който се записва цялата история на колата- няколко пакетчета салфетки (носни кърпички)- найлонови торбички в джобовете на седалките (не искам някой да повърне в колата, а често возя деца из цялата страна, когато обикаляме с отбора по карате)- чисти памучни парцали, наслагани където се сетя из колата. Никой няма право да пипа стъклата с ръце ! Особено зимно време това е сериозно провинение и се наказва с връчване на парцал за почистване на следите от пръсти по винаги чистите стъкла на колата :D .- малка лопатка- въже за теглене- чантичка с инструменти, която се пренася от кола в кола още от старата ни семейна шкодичка- четка за избърсване на снега зимно време- работна престилка- стар спукан плажен дюшек, ако се наложи нещо да се ляга под колата и т.н.- две огромни пазарски чанти, купени от Била и Кауфланд- мушама, която постилам, ако пренасям товар, който може да замърси багажника- сенник- търкалят се и една-две стари чистачки- помпа- манометърСамо на дълъг път задължително слагам в багажника и по литър моторно масло, антифриз, а отскоро и хидравлична течност.Какво не нося никога ? Не нося вериги, тъмни очила, не се търкалят бутилки минерална вода, в колата ми никога не се яде, не се пуши, по възможност не се влиза с мръсни обувки. Почти не ползвам и ароматизатори, защото ми се гади от миризмата им.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Винаго в колата ми освен стандартните неща имам:комплект гаечни ключове, комплект отверки, 2-3 вида клещи, комплект отверка със странни накрайници ( еврейска звезда и др.), помпа, резервни лампи, малко жици, тел, шкурка, разни видове стяги и скоби, копие от главата в Хайнес за ел исталацията и демонтажа на панели по купето, платнище - не за лягане а по скоро за покриване на седалките и багажника ако пренасвям нещо мръсно, малко вода, резрвни маркучи за газовата - за вода и газ, одеало постлано на пода на багажника - става и за пикник - наскоро е прано. Дотук всичко е в багажника.В купето - дискове, коплект ножове - рибарски и многофункционален, фенерче - с батерия и с ръчен генератор, ЧАДЪР, стъргалка за лед, калъфче за панела на ЦД-то, дъвки, сл. очила, рулетка ( покрай тия ремонти се побърках), малко комплектче лекарства (аналгин, фелоран, ранитидин, парацетамол, кокулин, клечки за уши, лепенки и др.), чорап за глава дето се слага под каската като ходя да карам картинг, карти на БГ, София и Пловдив, зарядно за 2-3 вида телефони, трансмитер за Айфона (едновременно и зарядно), няколко химикала и запалки, сенник за предното стъкло, стикери на форума и карти на ЕКО - ако срещна някой да му дам, други неща закоито май не се сещам сега.На задната седалка - буустър столче за малкия и разни играчки по джобовете на вратите.Доскоро си мъкнех и въдиците, рибарската кутия, столчето и стойката - ама се оказа безперспективно - убедих се че няма да спра спонтанно да ловя риба - все бързам П.С. - забравих въжето за теглене, мокрите кърпички, сухите кърпички.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Поне 3 ароматизатора, защото се пуши в колата, комплект инструменти и манометър, дискове, дезодорант задължително, слънчеви очила, моторно масло, кабели за подаване на ток, сенник (скъсан ) , течност за чистачки, нещо за пиене (не алкохолно), топка ключове за самоотбрана :D Нямам крик, ключ за джантите, нито пък помпа...абе нещо страшно.
                FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
                FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

iceflame написа:
                  ... топка ключове за самоотбрана :D
                  По пътищата ни наистина е страшно ! След като това лято ми вадиха нож при спор за място за паркиране (описах случката подробно във форума Италауто), още съжалявам, че не си купих от Несебър електрошокова джаджа с форма на машинка за подстригване. Ако намеря нещо подобно, вече ще си го нося в колата винаги.

Коментар

Suppish написа:
                    ele написа:
                    бутилка вода, бутилка антифриз, парцал, тоалетна хартия, мокри кърпички, вд40, силиконов спрей, спрей за табло, течност за спирачки, отверка, масло, фенерче, кибрит, сенник, 20 ст., помпа, зарядно, статив...
                    Г-жа или г-ца?
                    що? Това е след чистенето - след 2-3 седмици пак ще се напълни. иначе преди това имаше и: стари накладки, вътрешна гума, половин крачол от работен панталон, една торбичка за боклук - пълна, няма да казвам какво имаше в нея, флакон с ароматизатор, забравена кутия котешка храна, плажен чадър, купичка за вода, вестник, плик, маркуч, някакви болтове от някъде, една скоба, парче картон.... за толкова се сещам - всичко това в кутия, за да не се менка наляво и надясно - затова, въпреки болуците, колата изглежда чиста
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

40 санта нож - за паржоли и такива работистъргало за снягмного дисковефенерчепомпаиталианските номера на фиатамокри кърпиникогатруп на скункснадуваема секс куклациганки - копанаркии такива неща

Коментар

Забравих да спомена, че в колата ми никога не се возят стопаджии. Последният такъв се опита да се качи, когато още нямах GPS и спрях на пътя някъде в джендемите да попитам за посоката. Е този, когото попитах, си отвори вратата, седна и каза: "И аз съм в тази посока !". Погледнах го с добрия си поглед и го попитах как предпочита да излезе - през вратата или през прозореца ?

Коментар

snake написа:
                          ...
                          Не ща да се возя при теб Като не карам и съм пътник обичам да ям, да пуша, да ровя из жабката, да ръчкам по копчетата на таблото и музиката, зимата да рисувам човечета по стъклата.Няма да си допаднем
                          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

от всичко изброено до тук и неспоменавано - Закон за движение по пътищата в пасажерската врата - да изпитвам и да се заяждам с полицаите един електрод за електрожен - да си меря нивото на антифриза щото нищо не се вижда , табелка "Автомобил със специално предназначение" - оранжева - отгоре пише Община Несебър - отдолу печат и подпис на кмета...
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Имам само аптечка разервна гума ключ и някоя друга п.утка сухи кърпички химикал лисчета слънчеви очила и друго не ми трябва няма с цял сервиз да ходя да ми дрънкат
                              Fiat Tipo 1.4 ЕX Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed EX Alfa Romeo 156 2.4 JTD ЕX...NOW:Alfa Romeo 166 2.4 JTD Remaped, MERCEDES-BENZ E220 CDI AVANTGADRE

Коментар

Тоалетна хартия.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X