Нека си представим една средностатистическа кола, например ФИАТ Браво 1.6 SX. Ако изключим задължителните по закон неща, като аптечка, пожарогасител, жилетка, триъгълник, комплект лампи, и необходимо-задължителните - крик, резервна гума, ключ за гуми (т.е. тези с които колата "идва" ) , какво е това нещо, което винаги е в колата ви - в града, на път, в гаража, навсякъде? Дали това е шише вода, или тоалетна хартия, или пък левчета за автомивката, комплект инсструменти, или какво ? Аз винаги нося диагностичните кабели в жабката, тефтер и химикал, в който си записвам всяка намеса по колата, очила слънчеви, мултицет, няколко отвертки, комплект шестограмни ключове, кабели за подаване на ток, едно такова като голямо покривало, за да легна в случай на нужда, както и шише с вода 2 литра не-питейна. Имам също въже за теглене, комплект чистачки, всички електро-схеми за Брава 1.9 ЖТД ЕЛХ ’99, комплект гаечни ключове от 6 до 32 - всички, голям и малък раздвижен ключ, малко отвертки, изолирбанд, спрей ВД40, сенник за предното стъкло. Нося и също допълнителен крик. Нося и стъргалката за лед, дори лятото ! Никога не нося туба с гориво. Не нося антифриз, нито спирачна течност, или масло. Не нося вериги за зимата.А вие ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво имате в винаги в колата си ? И какво - никога?
Collapse
X
-
Освен в багажното отделение (бутилка масло, ключове и тн.) Тик Так, Орбит(диня, зелен, син) Орбит Профешънъл, Уинтърфреш (зелен и/или син), мокри кърпички, сухи кърпички, кондоми (задължително), кутия цигари, слънчеви очила, 2 класиора с ЦД-та и др. за които не се сещам.ПС: Една 20-тачка за манцифайките, която бързо излиза от подлакътника и отива непопредназначение
-
Минерална вода,в жабката има към 10-15 сд’та,в багажника обикновенните неща-гаечни ключове,резервна гума,крик и така нататъкAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Хах ... интересна тема :P И така като чета ... той багажника стабилно запълнен :DАз нося на предното табло табелка с надпис - място за напреднали !Винаги поне 1 ароматизатор ... в най-добрия случай - 4 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Задължително винаги бутилка с вода !В жабката - карта на София и България ! Резервна пробка за картера !Няколко отвертчици имам същоКабели за ток и аз нося винаги :PНикога не нося ... де да знам - наркотици :D
Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Бе вие не спите ли бе...Стъклата не се ли потят, какво масло сте си сложили, с какъв акумулатор сте, на колко са ви гумите ? Ако някой не е разбрал - питам само за необичайните неща в една кола - минерална вода, кърпички, ключета, тоалетна хартия, е такива разни. Няма нуждда всеки втори да казва че има крик и гума, то това си го има по default. Говорим за нещата , които не са обичайно в колата. Уточнявам - в една кола винаги задължително има крик, гума, ключ за гуми, комплект лампи, пожарогасител, аптечка, жилетка, триъгълник , може и да изпускам нещо.. . Освен тези стандартни задължителни неща - какво още друго имате винаги , задължително, и ако свърши - веднага си набавяте ? Това е идеята на темата. Например - както каза Наско - минерална вода, или пък ключе десетка, или комплект презервативи ...
Коментар
-
Бухалка. Колкото и странно да звучи. Не, не обичам свади, нито пък бейзбола. Но откакто, преди 3-4 години зимата, един не успя да спре зад мен, успя обаче, да ме заобиколи и разгневен излезе с брадва и я размахва пред прозореца ми, изричайки думи които съвсем не са за тука. Без дори и дума да съм му казал. Просто така, с брадва! Беше видимо пиян. От тогава, бухалката е винаги с мен и под ръка.Fiat Marea TD100
Коментар
-
В моя багажник няма нищо интересно освен мини хладилниче ’’Каменица’’ вързано към запалката събиращо около 6 кена! Ааа! И чифт плавници! Инструменти само заводските. 2 усилвателя и голяма бас каса! Невероятен атлас на Европа и ГПС! Не нося инструменти, защото ако стане нещо надали ще го оправя на място. За това има пътна помощ!
Коментар
-
В жабката се мърдрят тефтерче, химикал (скоро разбрах, че имало точно определено място за химикал на капака на жабката), имам едно кремче за ръце на орифлейм с миризма на кейк - бившата ми приятелка ми го остави зимата в колата защото рацете ми почнаха доста да се напукват, мокри кърпички, сухи кърпички, много малко фенерче, възглавница от Mobil за врата да е удобно докато шофирам, но не е ползвам, газовият ми пистолет и той се мъдри в жабката, острани на вратите във всеки джоб имам по 1 нож, стойка за кафе,а багажника - пффф!!! В една чантичка от пожарогасителя - стъргалка за лед, две прави отверки - голяма и малка, комплект гаечни ключове, гащеризон тип от тия по филмите дето ги ползват като правят експертиза (бял с качулка, който се нахлузва отгоре до долу). Та тоя гащеризон ми трябва ако съм нещо с риза или костюм и излизам извънграда, и спукам я гума, я нещо друго да си го сложа да не съм оклепан като пристигна. Иначе доскоро ми се мъдреше и бухалката в багажника, но ми правиха обиск края на февруари и 40 минути зъзнах на студа, та се заяждоха за бухалката щото като ме питаха за какво ми е им казах, че да си подпирам багажника. Ама нещо не повярваха. Иначе май това е в мойта кола Bravo 1.8 GT. Аааа имам и 10 мостри на плувки на една стойка и някоя друга блесна, воблер, да показвам на заинтересовани защото и с това се занимавам чат пат. А служебната ми кола имам пак кърпички, в левият джоб ключа за смяна на гумите, багажника - там имам пробито бутало, скъсана верига, 2 клапана (които не приличат на клапани), гарнитура на главата, 1 бутилка празна от антифриз, две шишета с обикновенна вода (чат-пат празни), 5 якета, 5 жилетки, 5 ризи (служебни, да раздавам ако требе). Няма да разправям зимата като карах един джип какво имаше в багажника му.....P.S. Не съм като мой познат, който в багажника на А8-цата има АК-47
Мислех, че е от тия реплики дето ги дават по 300лв. ама не е. Ама това е друга бира де.....
MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар