Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво имате в винаги в колата си ? И какво - никога?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво имате в винаги в колата си ? И какво - никога?

Нека си представим една средностатистическа кола, например ФИАТ Браво 1.6 SX. Ако изключим задължителните по закон неща, като аптечка, пожарогасител, жилетка, триъгълник, комплект лампи, и необходимо-задължителните - крик, резервна гума, ключ за гуми (т.е. тези с които колата "идва" ) , какво е това нещо, което винаги е в колата ви - в града, на път, в гаража, навсякъде? Дали това е шише вода, или тоалетна хартия, или пък левчета за автомивката, комплект инсструменти, или какво ? Аз винаги нося диагностичните кабели в жабката, тефтер и химикал, в който си записвам всяка намеса по колата, очила слънчеви, мултицет, няколко отвертки, комплект шестограмни ключове, кабели за подаване на ток, едно такова като голямо покривало, за да легна в случай на нужда, както и шише с вода 2 литра не-питейна. Имам също въже за теглене, комплект чистачки, всички електро-схеми за Брава 1.9 ЖТД ЕЛХ ’99, комплект гаечни ключове от 6 до 32 - всички, голям и малък раздвижен ключ, малко отвертки, изолирбанд, спрей ВД40, сенник за предното стъкло. Нося и също допълнителен крик. Нося и стъргалката за лед, дори лятото ! Никога не нося туба с гориво. Не нося антифриз, нито спирачна течност, или масло. Не нося вериги за зимата.А вие ?

Освен в багажното отделение (бутилка масло, ключове и тн.) Тик Так, Орбит(диня, зелен, син) Орбит Профешънъл, Уинтърфреш (зелен и/или син), мокри кърпички, сухи кърпички, кондоми (задължително), кутия цигари, слънчеви очила, 2 класиора с ЦД-та и др. за които не се сещам.ПС: Една 20-тачка за манцифайките, която бързо излиза от подлакътника и отива непопредназначение

Коментар

Аз винаги имам шише с минирална вода.

Коментар

по оправи заглавието иначе от всичкото изброено от теб имам само резервната гума някой друга отверка и всичко приключва до там за съжаление но обезателно имам мокри кърпички 2 литра антифриз и 5 вода :D

Коментар

Минерална вода,в жабката има към 10-15 сд’та,в багажника обикновенните неща-гаечни ключове,резервна гума,крик и така нататък
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Хах ... интересна тема :P И така като чета ... той багажника стабилно запълнен :DАз нося на предното табло табелка с надпис - място за напреднали !Винаги поне 1 ароматизатор ... в най-добрия случай - 4 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Задължително винаги бутилка с вода !В жабката - карта на София и България ! Резервна пробка за картера !Няколко отвертчици имам също Кабели за ток и аз нося винаги :PНикога не нося ... де да знам - наркотици :D
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ключ 10ка, 2-3 отвертки, нож, клещи и шише вода
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Бе вие не спите ли бе... Стъклата не се ли потят, какво масло сте си сложили, с какъв акумулатор сте, на колко са ви гумите ? Ако някой не е разбрал - питам само за необичайните неща в една кола - минерална вода, кърпички, ключета, тоалетна хартия, е такива разни. Няма нуждда всеки втори да казва че има крик и гума, то това си го има по default. Говорим за нещата , които не са обичайно в колата. Уточнявам - в една кола винаги задължително има крик, гума, ключ за гуми, комплект лампи, пожарогасител, аптечка, жилетка, триъгълник , може и да изпускам нещо.. . Освен тези стандартни задължителни неща - какво още друго имате винаги , задължително, и ако свърши - веднага си набавяте ? Това е идеята на темата. Например - както каза Наско - минерална вода, или пък ключе десетка, или комплект презервативи ...

Коментар

аз имам щанга и голям чук и тел

Коментар

Бухалка. Колкото и странно да звучи. Не, не обичам свади, нито пък бейзбола. Но откакто, преди 3-4 години зимата, един не успя да спре зад мен, успя обаче, да ме заобиколи и разгневен излезе с брадва и я размахва пред прозореца ми, изричайки думи които съвсем не са за тука. Без дори и дума да съм му казал. Просто така, с брадва! Беше видимо пиян. От тогава, бухалката е винаги с мен и под ръка.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

Аз си нося инструменти, резервна гума и бухалка
                      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

В моя багажник няма нищо интересно освен мини хладилниче ’’Каменица’’ вързано към запалката събиращо около 6 кена! Ааа! И чифт плавници! Инструменти само заводските. 2 усилвателя и голяма бас каса! Невероятен атлас на Европа и ГПС! Не нося инструменти, защото ако стане нещо надали ще го оправя на място. За това има пътна помощ!
                        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

освен задължителните/мокри салфетки,запалка,химикалка и тефтерче
                          Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

В жабката се мърдрят тефтерче, химикал (скоро разбрах, че имало точно определено място за химикал на капака на жабката), имам едно кремче за ръце на орифлейм с миризма на кейк - бившата ми приятелка ми го остави зимата в колата защото рацете ми почнаха доста да се напукват, мокри кърпички, сухи кърпички, много малко фенерче, възглавница от Mobil за врата да е удобно докато шофирам, но не е ползвам, газовият ми пистолет и той се мъдри в жабката, острани на вратите във всеки джоб имам по 1 нож, стойка за кафе,а багажника - пффф!!! В една чантичка от пожарогасителя - стъргалка за лед, две прави отверки - голяма и малка, комплект гаечни ключове, гащеризон тип от тия по филмите дето ги ползват като правят експертиза (бял с качулка, който се нахлузва отгоре до долу). Та тоя гащеризон ми трябва ако съм нещо с риза или костюм и излизам извънграда, и спукам я гума, я нещо друго да си го сложа да не съм оклепан като пристигна. Иначе доскоро ми се мъдреше и бухалката в багажника, но ми правиха обиск края на февруари и 40 минути зъзнах на студа, та се заяждоха за бухалката щото като ме питаха за какво ми е им казах, че да си подпирам багажника. Ама нещо не повярваха. Иначе май това е в мойта кола Bravo 1.8 GT. Аааа имам и 10 мостри на плувки на една стойка и някоя друга блесна, воблер, да показвам на заинтересовани защото и с това се занимавам чат пат. А служебната ми кола имам пак кърпички, в левият джоб ключа за смяна на гумите, багажника - там имам пробито бутало, скъсана верига, 2 клапана (които не приличат на клапани), гарнитура на главата, 1 бутилка празна от антифриз, две шишета с обикновенна вода (чат-пат празни), 5 якета, 5 жилетки, 5 ризи (служебни, да раздавам ако требе). Няма да разправям зимата като карах един джип какво имаше в багажника му..... P.S. Не съм като мой познат, който в багажника на А8-цата има АК-47 Мислех, че е от тия реплики дето ги дават по 300лв. ама не е. Ама това е друга бира де.....
                            MB 280 S W108 67' - pickUp
                            MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                            ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                            Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                            office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

бутилка вода, бутилка антифриз, парцал, тоалетна хартия, мокри кърпички, вд40, силиконов спрей, спрей за табло, течност за спирачки, отверка, масло, фенерче, кибрит, сенник, 20 ст., помпа, зарядно, статив...
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X