Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петна от птичи куришки с какво се махат?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги всеки знае как птичите акита оставят направо като язви в лака на боята, някъква идея с какво се оправя това, не знам язва ли е или просто трудно се изчиства някъв остатък, но си седи направо като рана на лака. Маи ако някои е бачкал на авто мивка наи добре ще знае.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Според мен инвестицията трябва да се прави ПРЕДИ нацвъкването. Имам предвид качествено и редовно пастиране, а също и наблюдение на колата, видиш ли курешки - няма ’бързам’, имаш си съответните мокри кърпички ли какво ще са там и го махаш.

Коментар

с пастиране изчезват
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Много са агресивни курешките. Видя ли такава на колата, веднага я махам с мокър парцал. Ако нямам нищо под ръка - с наплюнчена салфетка. Оставиш ли ги да се втвърдят, винаги остава някаква незаличима следа върху боята или лака.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Честно нямам идея с, какво се махат но по мои наблюдения най-уязвими са пребоядисваните ламарини. Не знам, лакът ли е калпав, не е опечен ли, както трябва, но много лесно се прецаква. В никакъв случай не търкайте курешките със салфетка, или мокри кърпички! Носете си в колата малко шише с вода за целта. Аз с плюнка и салфетка си надрах лака чак до боята. В курешките явно има и песъчинки, които пилетата гълтат покрай яденето.Пастирането може да пази лака от неприятни изненади, но в никакъв случай не премахва повредите по лака макар видимо да ги маскира! Виж с полиране може и да се оправи.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

с вода ,кърпа и многооооооо търкане
            Виж бейби не сме глупаци,
            ние сме отбор от здравеняци.
            Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
            така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
            http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Vladim написа:
              В никакъв случай не търкайте курешките със салфетка, или мокри кърпички! Носете си в колата малко шише с вода за целта. Аз с плюнка и салфетка си надрах лака чак до боята. В курешките явно има и песъчинки, които пилетата гълтат покрай яденето.
              Хм ... аз точно мокри кърпички излолзвам Заради тях и едно сливово дърво (предполагам) се наложи да боядисвам тавана , че лака му замина . Така, че внимавайте колеги !
              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Преседи ли повече от 48 часа нищо не помага, дори и пастиране. Винаги остава следа, за съжаление. Затова винаги едно шешенце с вода в колата и при спешни случай се деиства веднага, иначе греда.
                Fiat Stilo 1.9 JTD /115 hp/

Коментар

Fiorello написа:
                  Преседи ли повече от 48 часа нищо не помага, дори и пастиране. Винаги остава следа, за съжаление. Затова винаги едно шешенце с вода в колата и при спешни случай се деиства веднага, иначе греда.
                  Зависи, каква птичка се изпикоака.Да вметна, че птичките не пикат и акат, а пикоакат . Всичко от една дупка.най-гадни са чайките. Засъхне ли, нищо не помага.
                  ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Тъй като видях, че всички се обединихме около една теза - вода и кърпички за цвъканото, може ли да повдигна и един друг въпрос - като паркирам под някой бор и по колата падат иглички - остяват следи от смола. Например последният път като катерихме Вихрен си врътнах този номер - за два дни беше станала ужасна колата. Пастиране не помогна много - незнам дали си втълпявам но все ми се струва, че виждам леки малките петна. Знам, че като си изцапам ръцете със смола - олио върши работа или дървени трици яко търкане. Дали само олиото би помогнало когато е прясно това?
                    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                    ----------------------------
                    Ignorance is a bliss

Коментар

Пазете се и от варовиковите капки в тунели и подлези, а така също и в гаражи - бялото доста трудно пада после, а понякога дори е невъзможно без да се наруши боята.

Коментар

Airfan написа:
                        Пазете се и от варовиковите капки в тунели и подлези, а така също и в гаражи - бялото доста трудно пада после, а понякога дори е невъзможно без да се наруши боята.
                        Точно така ! Преди време колата стоя една нощв един незавършен гараж с пропускащ покрив кдето бяха почнали да се образуват сталагмитчета . На сутринта в чудо се видях.
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                        X