Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запасявайте се със сто ватови крушки! :) Енергоспестяващи..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Между другото, какво правим ако счупим енергоспестяваща крушка в къщи - чух, че имало живак в тях.

Коментар

Защото някой път се налага и не мога да чакам доставка от вън...
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Airfan написа:
        Между другото, какво правим ако счупим енергоспестяваща крушка в къщи - чух, че имало живак в тях.
        има да, според листовките, дето ми ги кичеха с Англия, проветряваме за 10-15 минути, събираме всички парчета в торба, избърсваме с влажен парцал, всичко това се затваря добре в торбата ( и парцала) и го носиш на място за събиране на опасни отпадъци. В една лампа има около 5 мг живак, срещу 3 г. в термометър и се води, че дори да се счупи се приема, че няма да навреди на здравето, ако се борави правилно. Това май не е много приложимо в България... Освен това - не им пълнете джобовите на българските търговци. Преди малко купих 16 крушки Филипс за около 3 лева всяка (екв. на 60W), а вуйчо ми ( за когото са и крушките) ми се оплака, че за еквивалента на 45 платил 5.50 и това била най-евтината...
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Мдаа, ние няма къде батерии да изхвърлим, камо ли живак...

Коментар

А, защо никъде не мога да намеря такава лампа в интернетските магазини?
            Прикачени файлове
            Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

gamma написа:
              А, защо никъде не мога да намеря такава лампа в интернетските магазини?
              в български или чужди?в амазон-а има и 29 вата
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не помня къде бях прочел, че за производството на една енергоспестяваща крушка се изразходва повече енергия, отколкото тя спестява през целия си живот - кви директиви, кви домати, кви системи - само ни праат на маймуни

Коментар

в кварталния магазин си се продават 100 вата и си имам само три,стигат ми засега Всяко чудо за три дни,ако питат мен...някой спря ли ни да си варим домашна ракийка??? Е и за крушките няма да ни спрат
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

А кой ще ги произвежда?? Те в 1 момент ще свършат.

Коментар

тогава ше му мислиме...не ме кефи тая светлина луминесцентната,като в морга,но ако се наложи и такава ще ползвам :D
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Защо, нали стана ясно че си има и нормален цвят. Аз у дома съм се обзавел случайно точно с такива, с нормален, леко жълтеникав цвят, без да ги избирам. Светят си супер вече 3 година.

Коментар

paralesa написа:
                          тогава ше му мислиме...не ме кефи тая светлина луминесцентната,като в морга,но ако се наложи и такава ще ползвам :D
                          Всички маркови крушки нямат нищо общо с цветната темперетура на луминисцентните тръби, а светят като класически крушки! Има и модели светящи с бяла светлина, но това е изрично указано на опаковката!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ще си внасяме контрабанда от Сърбия и Турция. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

Има и добра страна де Аз в хола си имам 7 лампи. Ако трябваше да ползвам обикновени лампи, то сумарната им мощност би била около 400W. С енергоспестяващите се "побирам" в по-малко от 100W, което както и да го гледам си е четири пъти по-малко.
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

gamma написа:
                                Има и добра страна де Аз в хола си имам 7 лампи. Ако трябваше да ползвам обикновени лампи, то сумарната им мощност би била около 400W. С енергоспестяващите се "побирам" в по-малко от 100W, което както и да го гледам си е четири пъти по-малко.
                                Ехаа... големичък хол ще да е... )
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X