Абе намирисва ми тука една работа , май следващата стъпка ще е и колите да са с енергоспестяващи крушки.У дома съм с ЕДНА енергоспестяваща крушка (за проба) , OSRAM --22 лева , гаранция 10 години , имам си и гаранционна карта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запасявайте се със сто ватови крушки! :) Енергоспестяващи..
Collapse
X
-
Аз съм против забраната на въпросните крушки. В България точно крушките са последния параграф по отношение на енергоспестяването. Да не говорим, че цените им са едни такива красиви - питайте някой, който работи за 240 лева или пенсионерите дали ще могат да си ги позволят. Освен това аз съм ЗА човек да има избор - ако въпросните крушки са толкова добри - хората сами и доброволно ще загърбят тези с нажежаема жичка, които евентуално ще отпаднат от производство. Да не говорим, че в апартамента има две лампи, на които не стават въпросните енергоспестяващи - т.е. нашите трябва да се оръсят и 30-40 лева (поне) за нови.... Май ще се запасяваме... тъкмо може да прескочим периода на евтини и нискокачествени, който предстои.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Интересното е, че никой не споменава метал-халогенните лампи, които са битовия еквивалент на "ксеноновите" фарове. Термина, който използвах горе е сборен, подобно на "ксенон", но в общия си вид тези лампи са технологични еквиваленти на автомобилните:два електрода + газ (или живак) затворени в стъкло + стартер. При максималните лумени (свещи, ватове), които тези лампи отдават - са в пъти по-добри и от "обикновените" с нажежаема жичка и от тези "енергоспестяващи", които в цялост представляват луминисцентни лампи пригодени за стандартен корпус. Лично аз бих си подменил всичкото осветление или с диодно такова или метал-халогени.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Интересното е, че никой не споменава метал-халогенните лампи, които са битовия еквивалент на "ксеноновите" фарове.jenshen73 написа:два електрода + газ (или живак) затворени в стъкло + стартер.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
jenshen73 написа:Интересното е, че никой не споменава метал-халогенните лампи, които са битовия еквивалент на "ксеноновите" фарове. Термина, който използвах горе е сборен, подобно на "ксенон", но в общия си вид тези лампи са технологични еквиваленти на автомобилните:два електрода + газ (или живак) затворени в стъкло + стартер. При максималните лумени (свещи, ватове), които тези лампи отдават - са в пъти по-добри и от "обикновените" с нажежаема жичка и от тези "енергоспестяващи", които в цялост представляват луминисцентни лампи пригодени за стандартен корпус. Лично аз бих си подменил всичкото осветление или с диодно такова или метал-халогени.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Влади явно не си виждал по новите модели на метал-халогенните. Вече си ги правят с електрони баласти и то доста малки.Почти не се различават от тия другите на външен вид. В службата имам такива няколко и отдавна съм им хвърлил око дано някоя изгори и да има направя дисекция давидя схемното решение. Ама за съжаление пущините не дават фира вече 3-та година. И както спомена наистина проблеме бавното палене ама е мало по голямо от автомобилния ксенон. Тъй че за определени цели като външно осветление стават. И относно другите и вообще приказките по телевизия и радиото на мен ми заприличва на платена скрита реклама. Тоест почва се якото надлъгване. До колкото си спомням това споразумение включваше по дълъг период от време ако не ме лъже паметта 3 години. И пак ако не бъркам беше от миналата година и то беше в началото поетапно да се спре производството а пак след това имаше период на проажба на изделията. Щом ми е направило впечатление че периода на разрешение за продажбата че доста голям и напълно достатъчен да се изчерпят всички възможни запаси. та някой се опитва да ни пробута на бързо в паниката някакви боклуци. Що изведнъж се заговори за проблема. Всъщност не си спомням преди колко време излязоха първите информации за такива лампи даже тогава не се и говореше че са енергоспестяващи. Просто се говореше за нова технология. Та един колега беше командиривка в Сливен на тема осветителни тела в завода и тогава даже им бяха дали мостри на нашенско изпълнение. Е че сме както винаги бунаци после нищо не се и чу да се произвежда. Е тогава в тия години цената е била определяща но няма да се очудя да се направи нещо някъде. И понеже както винаги всичко опира до парата на всяко нововъведение цените които е пуснал колегата от и-бей са си високички като сложиш и доставката до българия стават златни. Ама нали и наще търговци гледата да забогатеят на наш гръб та слагат и още поголеми. И преки впечатления от цените по европата. Първо да кажа че от няколко години се предлагат почти на тия цени тъй че хората имат реална представа кое как свети и колко харчи. А не като при нас забраняваме от утре. Та средната цена на еквивалентна на 75 Вт. е 2 паунда като има съсвсем малко по скъпи и то на марки които не съм и чувал.. А като време на експлоатация според колега който използва такива в апартамента си изкарват повече от 2 години без проблем. А светлината си е напълно нормална и почти не се различава от луминисцентна лапма дневна светлина /ЛЛД/. Колегите които разбират знаят за какво говоря. И сега другата подробност. В 80% от супермаркетите тия същите лампи са на промоция на половин цена. Няма разлика в марките все същите са. Да не говорим че и цената на една обикновенна крушка е 50р. И хич не се заблуждавайте че не са правени всичките в китай нищо че пише Филипс или Сименс. Само че нали там знаете как се произвежда и продава. Получавате това за което сте платили. И мамка му напищя ми вече от тия нашите търгаши и крушки ли да си влачим от чужбина че са по евтини и по качествени. То не че и не влачих фотосоларни градински лампи април месец щото там ги продават в паундланд по 1паунд а в практикер са десетина лева бройката. Направо ми объркаха понятията по география тия. Китай по далеко лие от България от колкото до Англия. В Италия положението с цените и предлагането същото.Достатъчно писах и не мисля повече да коментирам.
Коментар
-
ogi28b написа:lov написа:Сливен българия китай Китай българия англия. Италия
Коментар
-
Хайде стига спамили! Това, че някой пише неграмотно е неуважение към родният език и неуважение към тези, които трябва да го четат. За вас не знам, но аз мисля да си купя десетина сто ватови крушки за вски случай. И то днес, защото подозирам, че ще изчезнат още преди първи септември. :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Хайде стига спамили! Това, че някой пише неграмотно е неуважение към родният език и неуважение към тези, които трябва да го четат. За вас не знам, но аз мисля да си купя десетина сто ватови крушки за вски случай. И то днес, защото подозирам, че ще изчезнат още преди първи септември. :D
Коментар
-
Airfan написа:Преди седмица в Кауфланд в Пловдив нямаше нито една 100W на стелажа...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Днес гледах н Кауфланд енергоспестяващи лампи ОСРАМ. Пишеше че са произведени в Германия.Може ли да се вярва на това? Някой употребява ли такива? И каква светлина дават - по -бяла или ...?Освен това се чудя и дали такива лампи ще стават за поставяне на окачен таван, на мястото на 100 ватовите 220волта лампи с нажежаема жичка. Да питам и нещо друго...Офертата в този линка даден от колегата по-горе е доста изгодна струва ми се.http://cgi.ebay.co.uk/5x-PHILIPS-Ene...d=p3286.c0.m14Нямам регистрация в ebay обаче, а и не ми се прави заради 10-15 крушки само.Дали някой с регистрация там би се наел да ми купи крушки оттам - пък ще се оправим после.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Днес гледах н Кауфланд енергоспестяващи лампи ОСРАМ. Пишеше че са произведени в Германия.Може ли да се вярва на това? Някой употребява ли такива? И каква светлина дават - по -бяла или ...?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар