Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запасявайте се със сто ватови крушки! :) Енергоспестяващи..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запасявайте се със сто ватови крушки! :) Енергоспестяващи..

Хайде юруш, че от септември няма да ги има!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Re: Запасявайте се със стоватови крушки!

Vladim написа:
    Хайде юруш, че от септември няма да ги има!
    Само 100 W ли?Ще се измисли нещо все пак сме в България ако ще и 95 вата да са.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Няма проблем. Ще си караме на 150 ватови Това ми напомни на един колега, на един изпит даскалицата вика "съжалявам колега, не мога да ви пиша 3", пък той вика "няма проблем, пишете ми 4"

Коментар

Къде ги тия 100 ватови, аз на колата карам със 55 ако не се лъжа...
        www.CarProfi-BG.com
        Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
        Зареждане и ремонт на автоклиматици.
        Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Може 6и имат предвид за в къщи.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

За в къщи. От 01.10. 2009 се ЗАБРАНЯВА продажбата на 100 W крушки, от нова година - и на 75W, а догодина някъде - и на 60 W. Важи за целия ЕС. Ще минаваме щем не щем на икономични. Или ще слагаме по 10 лунички, като vladim

Коментар

Нема ли да ни забранят и обикновенните телевизори, и да ни дадат по две иляду лева за ония тънките?
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Аз тука преди година взех една енергоспестяваща - да пробвам. Обаче свети едно бяло-сиво като в морга. Всъщност има ли енергоспестяващи дето да си светят със светлина същата като на сегашните обикновени крушки?

Коментар

Има. Преди години бяха дали на баба ми като енергийна помощ 2 бр енергоспестяващи крушки - General Electric. Едната брат ми я счупи с една топка (беше малък тогава), а другата още свети ( вече десетина години, без майтап). Свети си жълто, като обикновените крушки. Сега обаче съм купувал няколко пъти икономични крушки - по 6-7 лв, но светят бяло и бързо изгарят. Китайски боклуци.Има разни маркови, но те не се пипат - по 12-15 лв парчето...Телевизорите няма да ни карат да си сменяме, но ще ни карат да си купим цифров декодер... или да си сменим телевизора. Щото ще спират аналоговото излъчване скоро...

Коментар

Енергоспестяващите не са лоши, но трябва да се вземе по-голям ват и да се търси добра марка с повече лумени, иначе има и китайски за 2лв. дето не светят и за 5ст. Тука във ВТ за около месец нямаше никъде крушки 100В. и като видях в един маркет и напразарувах за следващите 2-3 г. а сега гледам са пуснали навсякъде, но докога?
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

ls1 написа:
                      Аз тука преди година взех една енергоспестяваща - да пробвам. Обаче свети едно бяло-сиво като в морга. Всъщност има ли енергоспестяващи дето да си светят със светлина същата като на сегашните обикновени крушки?
                      Има колега , аз ползвам един модел на Филипс във формата на кръг 25W а мощноста и е равна на 75 W приблизително . Цвета им е млечно бял и ги ползвам вече 4г. Явно са от качествените
                      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

kosta написа:
                        Нема ли да ни забранят и обикновенните телевизори, и да ни дадат по две иляду лева за ония тънките?
                        Те големите плазми се говореше че в скоро време ще ги забраняват защото харчат прекалено много ток...Иначе луничките аз ги предпочитам сто пъти пред обикновенните круки
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Е, бива ли такиви глупости ся? Аз съм стар човек... не мой да си нацеля момата ако не мий светло... После как да обясня на мъжа на съседката, че не е това дето си мисли.. .ами е зарад крушките, а?
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Atanas71 написа:
                            ls1 написа:
                            Има колега , аз ползвам един модел на Филипс във формата на кръг 25W а мощноста и е равна на 75 W приблизително . Цвета им е млечно бял и ги ползвам вече 4г. Явно са от качествените
                            Точно бяла светлина не искам, като офис ми седи. Искам да е като сега обикновените, тип ’слънчева’ светлина.

Коментар

ls1 написа:
                              Atanas71 написа:
                              ls1 написа:
                              Точно бяла светлина не искам, като офис ми седи. Искам да е като сега обикновените, тип ’слънчева’ светлина.
                              Е не е това бяло като в офиса , леко жълтее . Явно съм се изразил неправилно , светлината на този модел на Филипс е приятна . Все пак Филипс са водеща фирма в енергоспестяващото осветление така че и цвета е добре "измислен"
                              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Working...
                              X