Здравейте колеги, искам да Ви попитам за един казус който имам и да ми помогнете със съвет : Един приятел иска да си купи кола от София от автокъща , обаче няма възможност да дойде и иска аз да му я взема . До тук нищо особенно , но той иска после да я прехвърли на негов роднина , който е инвалид . Въпросът ми е ще имам ли някакъв проблем ако я прехвърля на мое име и после на името на инвалида . Или какъв друг вариант има ?Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закупуване на кола и регистрация
Collapse
X
-
По-добре с транзитни номера и после направо да си я прехвърли...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Няма да има проблем да направите така, както искате. Но са само разходи. Както съветва колегата Princo, по-добре с транзитни номера - 80 лева са, издават ги в КАТ София срещу оригиналния талон на колата. Това вече може да говорите с човека от автокъщата. Разбира се, това важи, ако автомобилът не е регистриран. Ако е регистриран, се прехвърля с нотариус, на който се плаща, после се отива в КАТ, не се минават канали и т.н., подават се документите за смяна на собственика, старите малък и голям талон и се плащат някакви такси. После се чака за новите голям и малък талони. Това важи, ако голата не напуска съответния град и е регистрирана. Ако е регната и трябва да бъде прехвърлена в друг град, вече се прави абсюлютно нова процедура на регистрация - с канали, нови номера и т.н. Затова, ако не е регистрирана и трябва да отиде от София до Велико Търново, трябва да се вземат транзитни номера. Е, ако има познат и се качи на платформа, може да не се правят тези номера, но пък трябва да се свали пред КАТ на съответния град. Надявам се да съм го написал разбираемо и да не съм пропуснал нещо. Както и да съм бил полезен.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Ако не е регистрирана само с платформа.С колесар задължително ще отнесеш бая актчета.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Коментар
-
Princo написа:Ако не е регистрирана само с платформа.С колесар задължително ще отнесеш бая актчета.NOW: ???
Коментар
-
И аз от тази тема си спомням че на колесар може ако е регистрирана ! Ако не е не може.Тя все пак е участник в движението.remixer написа:paralesa написа:когато колата е стъпила на асфалта и с четирите си гуми,тя е участник в движението и трябва да има всички документи,да не говори,че като е без номера се набива на очи. Колесар също върши работа,вдигнати ли са двете колелет задвижвани от двигателя тя е просто съставна част от "състав от превозни средства"kosta написа:super_s написа:искам да попитам за да изтегля една кола от едно населено място до друго триабва ли да имам гражданска и винетка на теглената кола.също така тя няма и номера.какви евентуални проблеми и санкции мога да понеса като тръгна на това предизвикателствоAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
Princo написа:И аз от тази тема си спомням че на колесар може ако е регистрирана ! Ако не е не може.Тя все пак е участник в движението.remixer написа:paralesa написа:когато колата е стъпила на асфалта и с четирите си гуми,тя е участник в движението и трябва да има всички документи,да не говори,че като е без номера се набива на очи. Колесар също върши работа,вдигнати ли са двете колелет задвижвани от двигателя тя е просто съставна част от "състав от превозни средства"kosta написа:super_s написа:искам да попитам за да изтегля една кола от едно населено място до друго триабва ли да имам гражданска и винетка на теглената кола.също така тя няма и номера.какви евентуални проблеми и санкции мога да понеса като тръгна на това предизвикателствоNOW: ???
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар