Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми модел автоматична пералня

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    И аз съм лаик. Но казват, че тези с горно зареждане са по-балансирани и по-безшумни. Няма с какво да сравня, но нашата е наистина безшумна и пере много добре. Редовно я пускаме през нощта с отложен старт и не се будя. А аз спя много леко. Горното зареждане има и още едно предимство - пести място. По принцип е добре капака (вратата) на пералнята да стои отворен, когато не се използва, за да не задържа влага. Пералнята с предно зареждане, ако стои отворена, винаги рискуваш да закачиш и отнесеш вратичката.Както съм писал и в моята тема, разни разбирачи ме уверяваха, че тези с горно зареждане се развалят по-рядко, но пък се ремонтират по-трудно (едва ли не - не подлежат на ремонт, което разбира се е глупост). Не че пералнята е много скъпа вещ, но самото разкачване, пренасянето по стълбите, след това превоз до сервиз, ми се вижда много неприятна работа и не искам и да си помислям за ремонти.Сравнявай и цените: нашата пералня в два големи магазина - Техномаркет и Технополис, беше с 60 лв. разлика, въпреки, че и на двете места ме уверяваха като папагали, че тяхната цена била най-добра.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #17
      Колега Кирил, помисли върху този вариант - ZEROWATT EWZ-108D - 649 лв. -1000 ОБОРОТА-КАПАЦИТЕТ ЗА 8 КГ-ЕЛЕКТРОНЕН ПРОГРАМАТОР-ГОЛЯМ ЕЛ.ДИСПЛЕЙ-КЛАС АА+-ОТЛОЖЕН СТАРТ-ЛЮК С РАЗМЕР XXLАз съм изключитлено доволен от нея, при добра нивелация не я чуваш при центрофуга. При лоша - може и да ти дойде на гости в хола да пита колко е часа Уредите на Зероват са добре познати в БГ с високите си цени от преди десетина години. В момента Зероват е вече дъщерна компания на CANDY. Т.е. тяхна собственост. И нещо, което е сравнително рядко - 3 години ПЪЛНА гаранция. При Уърпуул шесто чувство има една огромна уловка с техните 6 години гаранция, ама малко хора я знаят.

      Коментар


        #18
        Кажи уловката де.

        Коментар


          #19
          ls1 написа:
          Кажи уловката де.
          Ами на практика имаш 2 г. пълна гаранция след като купиш пералнята. За да станат "шест" (кавичките не са случайни) трябва да я регистрираш в БГ сервиз и от там ти дават още 4 г., но съвсем не пълна гаранция, с каквото впечатление се остава първоначално. Реално след втората година ако пералнята протече от някое гумено съединение, например, идват от сервиза и го сменят. Ама си плащаш като поп затова, че са дошли, както и за труда им. Безплатно ти е само гуменото съединение.

          Коментар


            #20
            Странно, аз ги бях викнал на третата година и нямаше проблем, никакви пари не ми взеха въпреки че реално ги бях разкарвал напразно, пералнята си беше здрава. А я изкара и отваря майстора така и така е дошъл. Но пък не мога да се сетя дали не пратихме регистрация някъде като я пазарихме...май не. Сигурен ли си че това не е ’градски мит’?

            Коментар


              #21
              6-та година съм с "ФАГОР" и нямам никакви оплаквания... 1200 оборота - вади дрехите почти сухи (важен факт, особенно когато имаш малко дете и идва зимата).Единственият кахър до сега беше, когато започна да се чува някакво чукане от барабана... повикахме частник техник и... откри, че незнайно как м/у цилиндъра и барабана е попаднало топче от връзките на анцунг!? Знаете ги.. от онези дето ги има и по якетата и по разни други дрешки. Таааа, на 1200 оборота... момата беше гига удивена, че почти не се чува шум.Е, купувайте си "мерцедеси" и "бмв"-та... аз заложих на практичността. Добра цена... с невероятни данни.http://megashop.bg/techno/product_in...ucts_id=801410
              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

              Коментар


                #22
                Незнам да се оплаквам ли да се хваля ли, пералнята ни е Индезит и е почти на 15 години и не знам кога може да ме изненада. Отворял съм я два пъти и то да вадя дреболийки попаднали между барабана и казана. Иначе е с хром-никелов казан и няма много екстри, но да ни е здрава върши работа. А що се отнася до оборотите е хубаво да са променливи, защото при високи обороти се вадят почти сухи дрехи но намачкани (и с парен чук немоиш ги изглади) , а с малки обороти пък са доста мокри така, че за мен това е важна опция да се регулират оборотите.
                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

                Коментар


                  #23
                  ls1 написа:
                  Странно, аз ги бях викнал на третата година и нямаше проблем, никакви пари не ми взеха въпреки че реално ги бях разкарвал напразно, пералнята си беше здрава. А я изкара и отваря майстора така и така е дошъл. Но пък не мога да се сетя дали не пратихме регистрация някъде като я пазарихме...май не. Сигурен ли си че това не е ’градски мит’?
                  Тогава може условията по гаранционното обслужване да са били други.Сега не е така. При покупка си длъжен да ти я монтира задължително БГ сервиз или сервиз, с който те имат сключен договор. Монтажът задължително е безплатен. След втората година условията по поддръжката са точно такива, каквито ти описах. Не е градска легенда, а реална информация, която се съдържа в допълнителното гаранционно споразумение, което получаваш в магазина, а ти се попълва от монтажниците от сервиза при инсталирането на пералнята. Реално известна полза има, защото цената на моделите с 6 години гаранция, не се повиши след старта на т. нар. промоция през лятото на миналата година, т.е. все пак е някакъв плюс. А ако ти замине програматор или мотора, тогава определено ще са ти от полза тези 6 години, въпреки че плащаш за труда.

                  Коментар


                    #24
                    Re: Препоръчайте ми модел автоматична пералня

                    kiro_of_the_day написа:
                    Още не е изгърмяла старата, но си мисля че е на път да го стори, пък и вече ми се струва,че е доста шумна, та...Препоръчайте ми марка и модел автоматична пералня с предно пълнене в ценовия диапазон между 600-700 лева. Е... може и по евтино. Имам наблюдения от перални с марка WHIRLPOOL, ELECTROLUX и Siltal и съм се насочил към една от тях по принцип.Освен това - какво трябва да се гледа при една пералня освен класа икономичност, вместимост, безшумност, обороти и размери - идея си нямам. Какви са тия модерни 6-ти чувства, мерене на прането и прочее - имат ли някакво приложение или са само рекламен трик.
                    Категорично СИЛТАЛ , 12г. все така тиха и работлива. Щом си споменал тази марка явно разбираш от перални , единствения "проблем" е че трябва да отида до нея за да разбера дали още пере , просто не се чува :D Незнам дали още правят такива качествени перални , казан и барабан от INOX. През целия период на експлоатация не е използван Калгон. Решил съм ако стане нещо да не я мъча с ремонти направо я пенсионирам и ще търся същата италианска марка.
                    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

                    Коментар


                      #25
                      Спор да няма - италианските перални са си най-хубави. Аз съм заложил на Зануси. Това е като типо-то - истинския фиат - истинската пералня.

                      Коментар


                        #26
                        ///// написа:
                        Спор да няма - италианските перални са си най-хубави. Аз съм заложил на Зануси. Това е като типо-то - истинския фиат - истинската пералня.
                        Само дето в момента основният внос на Зануси, специално по отношение на пералните, е от Турция. И са си произведени точно там. В Турция.

                        Коментар


                          #27
                          ...

                          Когато се консултирах каква пералня да си купя, казаха ми - по-добре си вземи втора употреба Сегашните, независимо от марката, всички били пълен боклук и се правели така, че след някое време да си купиш нова (разбира се, ако не става дума за нещо много скъпо и престижно, но аз не съм от хората, които ще дадат 1000лв за пералня). Имам една Перла05, която 15 години ( абе май са и повече) ми служи вярно и сигурно и на която съм сменил само един магнет-вентил за 11лв и бравичката на вратата. Вярно, че няма екстри и глезотии, но върши отлично работата, за която е предназначена - да пере. Сега е в мазата, а аз се мъча с един Индезит... Ако трябва да дам предпочитание - мисля, че пералните с горно зареждане са по-добър вариант, тъй като барабана лагерува от двете страни и това облекчава натоварването на лагерите и осите (поне в моите лаишки разсъждения). И май в момента сме се насочили към купуване на такава пералня, като единствения аргумент "против" на жена ми е, че "искала да си гледа прането като се върти"
                          Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                          Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

                          Коментар


                            #28
                            Кире, аз докато се намотам да пиша в темата и ти сигурно вече си си купил пералня... Откъде да почна? И аз бях лаик с пералните, ама откакто Иван счупи нашата (съвсем съзнателно) и трябваше да купуваме друга, понаучих туй-онуй. Взехме си Уърпул с горно зареджане,като старата,само че по-нов модел.С горно зареждане са по-добри,защото барабанът е закрепен от двете страни и е по-стабилен.Има електронен дисплей - така виждаш колко време ще пере и колко й остава.1000 оборота центрофуга - наистина вади дрехите почти сухи, но не са чак толкова намачкани,както твърдят. Имаше и 1200 оборота (последен модел,но беше по-скъпа). Та тази с 1200-та оборота има функция "лесно гладене". Ние понякога сваляме дрехите от въжето и директно ги обличаме,без да ги гладим!Енергиен клас А+А - демек още по-енергоспестяващаИма функция "отложен старт" ,ама за какъв чеп ми е, не съм я ползвала досега.5кг.пране вместимост6 чувство- ако прекалиш с праха за пране, пералнята "сама преценява" колко й е нужно спрямо количеството пране.Безшумна е.Близо 700лв. е цената,даже по-малко,на нас ни излезе 700 щот я взехме на изплащане и се оскъпи с 8олв.Ами това е,може да съм пропуснала нещо,но като се сетя -ще пиша пак.Успех в избора!
                            "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                            Ванга

                            Коментар


                              #29
                              Подкрепям мнението ти Irka че пералните с горно пълнене са с по надеждно закрепване понеже барабана е захванат от двете страни с лагери и съответно вероятността за повреда се снижава.
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

                              Коментар


                                #30
                                Hotpoint Ariston Aqualtis. Най-безшумната пералня ( сравнявам с Fagor,Electolux и Aristion по-стар модел). Пералнята е в бокса, който е общ с всекидневната и понякога наистина се заслушвам да чуя дали работи. Разбира се центрофугата не влиза в това число Удобна е защото се отваря целия капак отпред, побира 8 кг пране, което супер ако ще переш по-големи завивики примерно. Майка ми Аристон 5 години нищо не е пипвано. Моята е на година и нещо, рано е още за проблеми. Понеже повечето ни уреди са с тази марка, мога да кажа че от сервиза са любезни, идваха на място за миялната само за да погледнат и нищо не сме платили. Всеки си хвали неговото, разбира се. Колега, мисля че каквото и да вземеш....всичко е на късмет Фукнциите в днешно време са почти еднакви, рядко има нещо различно. Трябва да решиш само дали да е с горно или предно зареждане..Другото е маркетинг
                                Punto 1.2/75

                                Коментар

                                Working...
                                X