Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми модел автоматична пералня

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Препоръчайте ми модел автоматична пералня

    Още не е изгърмяла старата, но си мисля че е на път да го стори, пък и вече ми се струва,че е доста шумна, та...Препоръчайте ми марка и модел автоматична пералня с предно пълнене в ценовия диапазон между 600-700 лева. Е... може и по евтино. Имам наблюдения от перални с марка WHIRLPOOL, ELECTROLUX и Siltal и съм се насочил към една от тях по принцип.Освен това - какво трябва да се гледа при една пералня освен класа икономичност, вместимост, безшумност, обороти и размери - идея си нямам. Какви са тия модерни 6-ти чувства, мерене на прането и прочее - имат ли някакво приложение или са само рекламен трик.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    #2
    Според мен още не са разработени добре тези 6-ти чувства, а и какъв е смисъла колко пъти ще пуснеш полупразна пералня, всеки път като пускам използвам макс. капацитет, така и ще я чакам и ще простирам. По-добре да се използва нещо по-обикновенно като устройство. Важно предимство в една пералня е да има отложен старт. Мога да ти препоръчам като марка Бош или Сименс, но единствено ако се намери на добра цена, че по Техномаркет и тем подобни дерат яко.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #3
      FAGOR
      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

      Коментар


        #4


        У дома съм с LG модел WD-1004C , доволен съм. До сега (да чукна на дърво) не е давала абсолютно никакъв дефект. Ползвам я вече 6 години. Използвам само качествени прахове и препарат против котлен камък (все пак съм от Варна). Обстановката у дома налага честа употреба на перална машина (средно 7-8 машини на седмица). Управлението й е опростено (не се изисква висше образование). Цената й в момента на покупката беше около 700 лева. Накратко сам доволен от пералната си машина.
        ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

        FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

        Коментар


          #5
          в нас има CANDY и си работи без никакви проблеми.аз като човек който е работил в магаин за техника мога да ти кажа някой важни неща. като енергиен клас и клас на изпиране всички са клас А.важното е да е поне за 6 кг, да е с по-високи обороти на центрофугата, също така да могат и да се регулират. ако искаш да е безшумна взимай ARISTON, но да знаеш че те са малко по-скъпи от останалите. WHIRLPOOL аз бих си взял ако имат промоцията с 6 години гаранция имаче не са кой знае какво. INDESIT започнаха май да фи правят в Румъния. SAMSUNG със SilverNano технологията са пълна измислица. на новите CANDY е хубаво че вратата е голяма и по-високо разположена а от там по-лесно зареждане с пране. колкото една фирма прави по-малко видове утреди- толко по-добре, все пак някакси не върви пералнята и телевизора и телефона да са една марка. надявам се да съм ти помогнал с ориентацията около някой марки. за модел вече е най-добре да сравняваш на място в магазина. и да пишеш какво си взел
          Fiat Bravo SX 1.4 12V

          Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
          Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

          Коментар


            #6
            перална

            сега има доста модели трудно се прави одбор нашата е ARISTON AQXXL-109 тиха с много функций от преди 2.5 години работи почти всеки ден дори и по 2 път иначе перална е MIELE ама е доста скъпа е може и CANDY CLD-135 код: 09021792 ама на каквато случиш
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

            Коментар


              #7
              Re: перална

              kluchar написа:
              ...иначе перална е MIELE ама е доста скъпа...
              Ако можеш да дадеш малко повече пари то MIELE е единственото което мога да ти препоръчам.Може би най-издръжливата пералня,типична стара немска техника.Нямат изнесено производство,прави се само в Германия.Има само два недостатъка.Едниния е че е малко скъпа а другия е че са адски тежки :D Винаги са с по два мотора,имат отделен мотор за центрофугата.Ако не ти се дават толкова пари за пералня обаче,Bosch или Siemens също е добър избор.В момента съм със Siemens в къщи и съм много доволен въпреки че я имам сравнително от скоро.
              Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
              Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

              Коментар


                #8
                Имаме Уърлпул 6-то чувство вече 5-а година, не се е разваляла досега. Малко ни стресна с една локвичка отпред, но майстора като дойде каза че подлизва от кутията за препарата, като остане засъхнал прах там и не ляга като хората. Според неговите думи са много сполучливи перални. Накарах го да я отвори отзад да види всичко ок ли е - каза че е като нова. Ползваме я всели ден, понякога и по две перални, доволни сме. Най-важното - ПЕРФЕКТНА нивелация иска, то май всяка пералня е така.

                Коментар


                  #9
                  van_dal написа:
                  Важно предимство в една пералня е да има отложен старт.
                  Ако това оскъпява машината с повече от шест лева - напълно безсмислена функция. Китайско реле за време от кауфланд, програмиране през 15 минути за 24 часов интервал върши перфектна работа. Използваме такова у дома, като машината се настройва винаги да свърши работа около 10-15 минути преди сутрин електромерите да се превключат. Така хем се използва ниско-тарифното електричество, хем прането остава вътре максимално кратко, след като е изпрано, което пък е важно за запазване на живота на механизма. Има и цифрови релета, с програмиране за 7 дни, което е малко по-скъпо, но едва ли ще си пуснеш пералнята с отложен старт 3 дни... Така че според мен отложеният старт е безсмислена функция, ако има същата машина , но без такава функция, и има чувствителна разлика в цените (чувствителна = повече от 10 лева, в случая)

                  Коментар


                    #10
                    Киро, виж и моята тема за перални отпреди година: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32747 . Моделът, на който се спряхме Electrolux EWT - 10120W, е просто идеален, макар че сега със сигурност има и доста по-нови модели. И не пренебрегвай пералните с горно зареждане. Имат множество предимства пред тези с предно, но тук въпросът опира и до квадратни метри и мокро помещение и т.н. Отложеният старт е нелоша благинка, която ти позволява да си легнеш, като мен, след Сънчо, и да си настроиш пералнята за полунощ,
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                    Коментар


                      #11
                      CANDY - ако поровиш по форуми за отзиви , ще разбереш защо.

                      Коментар


                        #12
                        Тука може ли да споря защо моята пералня (ФАГОР) е по-добра от на всички други изредени?
                        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

                        Коментар


                          #13
                          Всеки си хвали неговото - айде и аз да си похваля Самсунг-а. 8-ма година си ра6оти 6ез про6леми.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                          Коментар


                            #14
                            trace написа:
                            Всеки си хвали неговото - айде и аз да си похваля Самсунг-а. 8-ма година си ра6оти 6ез про6леми.
                            Аз няма да се хваля.С AEG сме.700 лева за тоя дето духа супата.Ни нам си с кфи технологий,много тиха била...Ба*и пералнята половин час не мога си пусна дрехите.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

                            Коментар


                              #15
                              snake написа:
                              Киро, виж и моята тема за перални отпреди година: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32747 . Моделът, на който се спряхме Electrolux EWT - 10120W, е просто идеален, макар че сега със сигурност има и доста по-нови модели. И не пренебрегвай пералните с горно зареждане. Имат множество предимства пред тези с предно, но тук въпросът опира и до квадратни метри и мокро помещение и т.н. Отложеният старт е нелоша благинка, която ти позволява да си легнеш, като мен, след Сънчо, и да си настроиш пералнята за полунощ,
                              Първо това направих, защото си спомням че имаше такваз тема и като примерен потребител - пуснах търсачката. Забелязах аз, че тия с горно пълнене са по компактни, а повече място никога не е излишно.Беи ли раздухал за педимствата на едните и на другите ако ти се занимава, че съм пълен лаик.п.п. А немска машина НЯМА да взема - ако ще турско да е.В момента съм с некъв БОШ, верно че е старичък вече, но всеки път като я пусна ме засърбяват ръцете да ходя за варията и да я превърна във вторични суровини.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

                              Коментар

                              Working...
                              X