Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АЕЦ - Белене. Енергия за бъдещето. Вашата гледна точка!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Или да тръгне от Ямбол за Елхово да види колко земи са сасипани от добива на уран!Въобще някой има ли представа как се добива уран?
    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
      Или да тръгне от Ямбол за Елхово да види колко земи са сасипани от добива на уран!Въобще някой има ли представа как се добива уран?
      По едно стечение на обстоятелствата, аз имам представа и смятам, че ако всичко се изпълнява както трябва, няма да има проблем.
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

SUS SCROFA написа:
        Да добава по предишния ти коментар в договора НЕК е с 51 %.
        За "НЕК" ЕАД ли говорим? Ако не знаеш - Е-то в ЕАД означава ЕДНОЛИЧНО...То и Пловдивкия панаир беше в списъка със забранени за приватизация обекти, ама...Едни куфарчета с определено съдържание вършат невъзможни неща у нас (а и не само).

Коментар

Immortal написа:
          SUS SCROFA написа:
          Да добава по предишния ти коментар в договора НЕК е с 51 %.
          За "НЕК" ЕАД ли говорим? Ако не знаеш - Е-то в ЕАД означава ЕДНОЛИЧНО...То и Пловдивкия панаир беше в списъка със забранени за приватизация обекти, ама...Едни куфарчета с определено съдържание вършат невъзможни неща у нас (а и не само).
          Много добре знам какво означава. Това е Акционерно дружество със сто процента държавно участие, но това не означава, че не може да участва в съсобственост в други проекти или дейности. Мисълта ми беше, че в проекта за АЕЦ Белене мажоритарния дял е на Българската държава, представлявана от НЕК ЕАД. Извинявам се, ако използвам неправилни термини. извинявам се и за правописната грешка : добавЯ се пише, а не добавА ,неволно, но си е на диалект.
          ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Ние с дебелите пръсти, като пишем на БДС сме така! :D

Коментар

nikolovvd написа:
              А от открития добив на въглища виждал ли си колко земя е съсипана? И колко въздух е очернен.Никой не иска да стори АЕЦ Белене ей така за кеф. Аз лично ще се чувствам по спокойно ако я няма, но все пак я предпочитам пред алтернативата, производството на ток да става от въглища.А трябва да мислим и в по далечен план- след 10 -15 години сигурно ще трябва да се затворят и 5 и 6 блок и тогава България ще остане без никакъв мощен и чист източник на ток.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                nikolovvd написа:
                А от открития добив на въглища виждал ли си колко земя е съсипана? И колко въздух е очернен...
                О да! Още през 1983 година съм бил на бригада в рудника, а обядвахме в "Марица Изток 1". Докато отидеш да си вземеш лъжица и вилица, защото си забравил и в киселото ти мляко има 7-8 черни прашинки, въпреки че столовата е затворино помешение.А АЕЦ-Белени ще се строи, това е ясно. Според мен целта на правителството е да се бавят преговорите и да се намали цената докато България се стабилизира.Който помни кризата през 1996-1997 година може би си спомня, че бяха необходими 3 години, за да се стабилизира държавата и това стена с помощта на валутният борд. Положението сега не е по-различно и по всяка вероятност от 2012 нещата коренно ще се променят."Ех, мечтииии!" - както се казваше в една реклама. :D

Коментар

Абе... защо извадихте темата от архива точно след трагедията в Япония??? Ако не сте забелязали нашата АЕЦ не е разположена на брега на океан! А, ако недай си Боже се случи голямо земетресение у нас, АЕЦ-а ще е последната ни грижа, вярвайте ми! Всеки премахва стени в жилищата си, както му е кеф и няма никакъв контрол! При едно по-силно земетресение не ми се мисли, какво ще е!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Влади, а може би точно сега е времето да се извади темата от архива Японската атомна поука

Коментар

А забелязахте ли факта че при земетресение от 9 по рихтер, изобщо не се говори за срутени блокове и сгради в Япония? И както казаха такова земетресение не е имало в историята досега. Така че шанса да ни сполети такова нещо в Белене или Козлодуй е почти нулев.Атомната енергия поне при нормална експлоатация е чиста, а тецовете бавно ни убиват.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Охо, извадили сте темата конспиративно миналата седмица, точно когато нямах време и достъп до форума... Това, което разбрах (в руските сайтове) за ужасната трагедия в Япония е, че след труса цунамито е "удавило" ДГС-та и е спряло охлаждането на реакторите. ДГС е съкращение от дизел-генераторна станция. Тези дизел-генератори влизат в действие в случай на авария. Те произвеждат електричество за собствени нужди, и най-вече за захранване на главните циркулационни помпи на охладителните контури. В следствие на това се е покачила температурата и налягането на парата в активните зони на реакторите, което не е на добре. Японците се борят и съм сигурен, че ще се справят. Вече призоваха на помощ експерти от МААЕ.И не забравяйте, че повредените реактори са американски Но трагедий се случват всеки ден. Често падат самолети, но хората продължяват да летят, нали?П.П. А статията, подадена от Имортъла е пълен та*ак! По-глупаво и некомпетентно мнение отдавна не бях чел!Ето ви една по-смислена статия

Коментар

Immortal написа:
                          Влади, а може би точно сега е времето да се извади темата от архива Японската атомна поука
                          Е и? Ако някой от вас е измислил по-безопасна алтернатива на АЕЦ-овете да ходи да я сподели, където трябва и да става милиардер! Абсурдно е да се мисли, че днешният Свят може да съществува без такъв тип електроцентрали. Както споменах, ако тук недай си Боже ни сполети подобно земетресение, не знам дали ще остане някой жив, че да му пука, какво се случва в Козлодуй!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Humppa написа:
                            В по-смислената статия в началото се обяснява уж много подробно, как това, което се случва в момента в Япония, няма как да се случи.Не знам коя от статиите е по-некомпетентна (и двете не съм ги писал аз), но е факт, че това, което ти си постнал е още по-голям ташак, просто защото половината от нещата, които уж не могат да се случат поради еди какво си - вече са се случили.

Коментар

Vladim написа:
                              Е и? Ако някой от вас е измислил по-безопасна алтернатива на АЕЦ-овете да ходи да я сподели, където трябва и да става милиардер! Абсурдно е да се мисли, че днешният Свят може да съществува без такъв тип електроцентрали. Както споменах, ако тук недай си Боже ни сполети подобно земетресение, не знам дали ще остане някой жив, че да му пука, какво се случва в Козлодуй!
                              Влади, Слънцето доставя на Земята енергия, много пъти повече, отколкото ни е необходима за съвременния свят. Само за една година на Земята пада слънчева енергия, 10 пъти повече от всички енергийни запаси на Земята за всички времена.Единственото което трябва да се направи, е да се намери начин тя да се усвоява по-ефективно.Мисля си, че ако финансовите потоци, които се използват за строеж на АЕЦ-ове, спокойно могат да се пренасочат към развитие на нови технологии, усвояващи пълноценно слънчевата енергия. Засега в експериментални условия са достигнати 40% улавяне на енергията (т.е. около 400 вата от кв.м.). Ето тук за слънчевата енергия: http://solar.bghot.com/

Коментар

Проблема е дошъл от взаимодействието на охлаждащата вода с опаковката на касетите за ядрено гориво, при което се е отделило голямо количество водород. Ако на някой му е любопитно мога да му препоръчам един опит, за да придобие представа колко избухлив е този газ. Иначе още на десетата секунда защитата се е задействала и реакторите са били спрени, но поради огромната маса времето, за което е дошло цунамито е било крайно недостатъчно за извеждане на реакторите в охладено състояние.

Коментар

Working...
                                X