Развитие в мнението на участвалите в темата след аварията в Япония?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АЕЦ - Белене. Енергия за бъдещето. Вашата гледна точка!
Collapse
X
-
Ако прочетеш темата назад ще видиш че доста хора се опасяват относно сигурността на една АЕЦ в Белене. Само че защитниците на идеята тогава увериха колко напред е вече технологията, как нищо не може да се случи, как едно на десет милиона реактори може да стане проблем, как японци и французи без проблеми си ползват АЕЦ. Е, оказа се че и в държава в която не вярвам да правят компромис с качеството и сигурността стана беля с АЕЦ. Ясно че гаранции няма, но щом при тях е възможно да се случи такова нещо - какво остава за нас, с по-остарели технологии и правено от руснаци?Много се надявам да им уврат главите най-сетне на мераклиите за АЕЦ в правителството и да се откажат от тая глупост, дето стане ли проблем ще се наложи да затваряме държавата. Като знам какви инженери сме, какви доктори сме, какви шофьори сме, какви монтьори сме (изброй каквото се сетиш) ми е ясно и какви атомни енергетици ще сме.
Коментар
-
ls1 написа:Ако прочетеш темата назад ще видиш че доста хора се опасяват относно сигурността на една АЕЦ в Белене. Само че защитниците на идеята тогава увериха колко напред е вече технологията, как нищо не може да се случи, как едно на десет милиона реактори може да стане проблем, как японци и французи без проблеми си ползват АЕЦ. Е, оказа се че и в държава в която не вярвам да правят компромис с качеството и сигурността стана беля с АЕЦ. Ясно че гаранции няма, но щом при тях е възможно да се случи такова нещо - какво остава за нас, с по-остарели технологии и правено от руснаци?Много се надявам да им уврат главите най-сетне на мераклиите за АЕЦ в правителството и да се откажат от тая глупост, дето стане ли проблем ще се наложи да затваряме държавата. Като знам какви инженери сме, какви доктори сме, какви шофьори сме, какви монтьори сме (изброй каквото се сетиш) ми е ясно и какви атомни енергетици ще сме.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
dan4o написа:добре де, що пък ние да бъдем опитни зайчета ,винаги си съществува опасност да гръмне,нека да бъде ’’на чужд гръб’’Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
ls1 написа:Развитие в мнението на участвалите в темата след аварията в Япония?Plastex написа:За добро или за лошо АЕЦ Козлодуй върви към затваряне. Или да се преборим и да остане или изобщо да не захващаме друга АЕЦ. Това все си е бомба със закъснител, а народа става все по-безотговорен по ред причини, най-добре е без нея, това е.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
И в момента имаме АЕЦ, евтин ли ти е тока?! Евтина енергия означава че продавача ще има по-голяма печалба, а не че цената ще е по-ниска. Първо ще трябва да я изплатим тая централа (нищо че ние сме си я платили), после ще трябва да и изплатим и модернизирането (щото ще са минали 20 години), после пък цената ще е едикакваси, понеже в цяла Европа е такава (справка - оправданията за цените на горивата). Тея пари които ще се изсипят за тая централа трябва да се изсипят за масово реновиране на сгради и апартаменти и подобряване на енергийната им ефективност, слагане на слънчеви колектори по покривите и т.н. Тогава вече няма да имаме по-евтин ток, но ще плащаме по-малко ток. Ама няма начин онея горе да дадат на нас ’далаверата’ и да се откажат от баницата.
Коментар
-
ls1 написа:И в момента имаме АЕЦ, евтин ли ти е тока?! Евтина енергия означава че продавача ще има по-голяма печалба, а не че цената ще е по-ниска. Първо ще трябва да я изплатим тая централа (нищо че ние сме си я платили), после ще трябва да и изплатим и модернизирането (щото ще са минали 20 години), после пък цената ще е едикакваси, понеже в цяла Европа е такава (справка - оправданията за цените на горивата). Тея пари които ще се изсипят за тая централа трябва да се изсипят за масово реновиране на сгради и апартаменти и подобряване на енергийната им ефективност, слагане на слънчеви колектори по покривите и т.н. Тогава вече няма да имаме по-евтин ток, но ще плащаме по-малко ток. Ама няма начин онея горе да дадат на нас ’далаверата’ и да се откажат от баницата.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
SUS SCROFA написа:Защо коментираш само задоволяването на вътрешните потребности. Можем да произвеждаме ток и да търгуваме с него, или и ти си от тези, които си представят България, като една селскостопанско-туристическа страна, в която идват немски лелки да се радват на кукери, нестинари и на баби в носии, които доят крави.
Коментар
-
Immortal написа:SUS SCROFA написа:Защо коментираш само задоволяването на вътрешните потребности. Можем да произвеждаме ток и да търгуваме с него, или и ти си от тези, които си представят България, като една селскостопанско-туристическа страна, в която идват немски лелки да се радват на кукери, нестинари и на баби в носии, които доят крави.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
SUS SCROFA написа:Ядрената енергия е енергията на бъдещето. Това не съм го измислил аз. Виж колко АЕЦ работят в света. Това е най-чистата енергия (без ВЕИ). А е и най-евтината. България има и огромен опит и подготвени кадри.
Коментар
-
Immortal написа:SUS SCROFA написа:Ядрената енергия е енергията на бъдещето. Това не съм го измислил аз. Виж колко АЕЦ работят в света. Това е най-чистата енергия (без ВЕИ). А е и най-евтината. България има и огромен опит и подготвени кадри.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар