Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АЕЦ - Белене. Енергия за бъдещето. Вашата гледна точка!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan абе ти изкара тука севернокорейските планове за защита. Недей така.

Коментар

..

Нещо не ми се връзва тая седянка.С две думи ,бащите и дядовците на повечето от вас са го карали тоя,,дарак,, по думите на европейците цели 40 години без атомна авария не говорим за ел.авариите-навсякъде ги има,а вие ще взривявате,ще радиоактивнозаразявате и какво ли още не.Накрая дори и ,,по-добре под робство,, прочетох.Не мога да не спомена и оня прословут лаф,,като знам какъв съм инженер,как да отида на лекар,,Няма да натъртвам,че повечето постове са през работно време.Надявам се да няма колега от АЕЦ и той да си джитка в нета докато е на работа.

Коментар

Immortal написа:
        Airfan, явно наистина си твърде млад.Бах тая "защита", дето ще избие половината население, а другата половина ще умре в следващите 10 години от радиоактивно заразяване. Това е синдромът на Кочо Честеменски...Предпочитам България да стане сръбска, турска, румънска или гръцка (временно), отколкото да стане пустиня(завинаги), в която няма да може да се живее следващите 200 години.Пък може и да не съм прав.
        31

Коментар

Чета, чета... и установявам, че никой не отстъпва на тезата си. Както и да е. При положение, че по Света има хиляди АЕЦ и изключвайки малоумието предизвикало катастрофата в Чернобил, да сте чули за сериозна авария с облъчване? Да сте станали свидетели на заличени територии и държави? Хайде стига фантасмагории! Не случайно нивата на безопасност на, които трябва да отговарят тези централи са стотици!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            Чета, чета... и установявам, че никой не отстъпва на тезата си. Както и да е. При положение, че по Света има хиляди АЕЦ и изключвайки малоумието предизвикало катастрофата в Чернобил, да сте чули за сериозна авария с облъчване? Да сте станали свидетели на заличени територии и държави? Хайде стига фантасмагории! Не случайно нивата на безопасност на, които трябва да отговарят тези централи са стотици!
            Именно това е идеята. Противниците засягат безопасността, при което се вади един авторитет от световен калибър, светка ни как това са глупости и всички млъкват. Истината, е че това е неизгоден икономически проект от ранга на Кремиковци. Разликата е в това, че Кремиковци може и да го изтъргуват на скраб и след 20-30 години никои няма да го помни, но АЕЦ Белене ще ни тежи поне следващите 50-80 години.Изграждането на този проект по този начин изисква пряко всеки един от нас да извади по 1180 лв. за всяка година до остатъчна стойност НУЛА. Ако не ви се смята това са по над 20 000 лв. от джоба на всеки един от нас. С две думи това е една далавера, от която никой нема полза!

Коментар

LiGuru написа:
              ...Изграждането на този проект по този начин изисква пряко всеки един от нас да извади по 1180 лв. за всяка година до остатъчна стойност НУЛА. Ако не ви се смята това са по над 20 000 лв. от джоба на всеки един от нас. С две думи това е една далавера, от която никой нема полза!
              Това, как го изчисли много интересно? Можеш ли да сметнеш по подобен начин по, колко са ни отмъкнали, като са ни спрели пари от еврофондове и санкциите, които плащаме?Интересно никой ли не помни времето, когато бяхме на режим на тока? Тогава имаше много работещи предприятия, сега са малко по-малко, но за сметка на това в бита се разходва повече ел. енергия. Извинявайте, но старият Раховец беше с мощност около 60% от тази на фурната и плота ми Горение (елементарен пример)! Не искам отново да има режим на тока затова, че някой не си е свършил работата, или се правим на велики пред руснаците, които между другото ни отървават кожата от няколко войни и това не знам, защо не се помни!? Всички алтернативни енегроизточници за мен са илюзия за България, където имаме да оправяме далеч по-наболяли въпроси. С една дума не сме дорасли до там.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

..

Прав си Vladim .Да е чул някой за авария АЕЦ около Абърдиин скоро? На 5 юли ми беше на гости един англичанин и затова го знам.А ако беше в Козлодуй? Какъв Гринпиис ,какви 5лева.Както каза Слави Трифонов навремето,,Ако остане на западняците ще ни спрат и ВЕЦ Пасарел дори,,.Колко от вас са чували как цъка Гайгеровия брояч край парова централа на въглища,а.Козлодуй ряпа да яде.Несериозно е човек над 20г да говори по този начин.

Коментар

Vladim написа:
                  LiGuru написа:
                  ...Изграждането на този проект по този начин изисква пряко всеки един от нас да извади по 1180 лв. за всяка година до остатъчна стойност НУЛА. Ако не ви се смята това са по над 20 000 лв. от джоба на всеки един от нас. С две думи това е една далавера, от която никой нема полза!
                  Това, как го изчисли много интересно? Можеш ли да сметнеш по подобен начин по, колко са ни отмъкнали, като са ни спрели пари от еврофондове и санкциите, които плащаме?Интересно никой ли не помни времето, когато бяхме на режим на тока? Тогава имаше много работещи предприятия, сега са малко по-малко, но за сметка на това в бита се разходва повече ел. енергия. Извинявайте, но старият Раховец беше с мощност около 60% от тази на фурната и плота ми Горение (елементарен пример)! Не искам отново да има режим на тока затова, че някой не си е свършил работата, или се правим на велики пред руснаците, които между другото ни отървават кожата от няколко войни и това не знам, защо не се помни!? Всички алтернативни енегроизточници за мен са илюзия за България, където имаме да оправяме далеч по-наболяли въпроси. С една дума не сме дорасли до там.
                  E те сега ти ги сметнах за десетина минути. Кой говори против ядрената енергетика. ОК! включили сме се към държавите развиващи ядрена енергетика, нема лошо. Но я ми кажи защо турците слагат проектна цена 16 евроцента на киловат, а ние тарикатате говорим за 4.1 евроцента. Или ние сме некви нечовеци или турците не я разбират тая работа.Сега относно консумацията на енергия за битови нужди. :D Ти сериозно ли говориш :D

Коментар

Vladim написа:
                    ....... или се правим на велики пред руснаците, които между другото ни отървават кожата от няколко войни и това не знам, защо не се помни!?
                    Колега,би ли уточнил от кои точно войни са ни отървявали руснаците,защото аз като чета история виждам че са ни вкарвали в няколко воини от новата ни история.Извинявай за любопитството ми,но историята е моята слабост. И според тебе излиза,че ако допуснем че е верно това което твърдиш,сега трябва да им пуснем аванта на руснаците от 10-ина милиарда лв. за безсмислена атомна електроцентрала с антична технология,която ще бъде последната за BG и повече няма да има повтаряемост.Малко ли гювеч им беше 45 години комунистически експерименти,Кримиковци,Козлодуй и колко още подобни.

Коментар

Няма ли някой да изкоментира аварията в най-големия руски ВЕЦ? Ясно че има разлика между ВЕЦ и АЕЦ, но мисля че можем да се посвалят хвалбите към руския технически гений, колко са напред и как няма тънта-мънта аварии дъра бъра. С един ВЕЦ не могат да се оправят, ние АЕЦ ще им даваме да строят.

Коментар

Какъв АЕЦ, какъв ВЕЦ... те русите една кола не могат да направят... Това беше майтап, разбира се. Руският гений е всепризнат гений. Русите в определени области са добри, признавам. Например в ракетната техника, космонавтиката (не ми се спори кой е по-добър - русите или янките. Да приемем, че и двете нации са добри в таз област.Не е въпроса дали АЕЦа да е руски или чешки, или френски. Руските реактори по нищо не отстъпват на френските по безопасност ВЕЧЕ. Не напразно инженерите от АЕЦ Козлодуй ходят в командировки не в Русия, а във Франция. Поне през 1993 година беше така, като служих със сина на един от шефовете на АЕЦа.За отърваването от войни - и аз се зачудих, та се сетих само за една - като гонихме турците в края на 80-те, турската армия беше в пълна бойна готовност да влиза в България, но от Москва ги заплашиха, че ще вземат Цариград и комшиите се кротнаха. Може би това има предвид Владим. Иначе са ни вкарвали русите във война, в която иначе нямаше да влезем - говоря за втората световна. Ние формално бяхме на страната на Германия, но български войски не бяха напуснали територията на България, с изключение на "присъединените" Македония и Беломорска Тракия. След като дойдоха русите обаче ни подкараха пред тях чак до Драва-Соболч в Унгария...За парите които ще се направи един АЕЦ - 2 милиарда евро, ще се построят 10.000 вятърни генератора с по 200 kW всеки - 2 GW мощност (точно колкото АЕЦа). Или пак с такава мощност соларни електростанции.

Коментар

Остава сега въпроса къде да ги сложим тези грозни бръмчила? Пак казвам руски реактор не ... Що - незнам ...

Коментар

Re: АЕЦ - Белене. Енергия за бъдещето. Вашата гледна точка!

Humppa написа:
                            Колеги, хайде да поговорим за бъдещата втора АЕЦ!Какво мислите по този въпрос?
                            За добро или за лошо АЕЦ Козлодуй върви към затваряне. Или да се преборим и да остане или изобщо да не захващаме друга АЕЦ. Тожа все си е бомба със закъснител а народа става все по-безотговорен по ред причини, най-добре е без нея, това е.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

..

И да допълня Миро.Тия ,,бръмчила,, освен това след 10 години се бракуват според Европейскити изисквания и се купуват нови .За 40 години колкото е минималния живот на един реактор пък бил той и руски правим тая операция ....4 пъти.Икупуваме от къде-познай от първия път.Де Илия на кирия.Да режем после и ,,вятърни мелници,,.И ще стане като,,утилизацията,, на снарядите.Че ни е по-скъпо да ги ,,утилизираме,, отколкото струват като нови.

Коментар

Ветрогенераторите може и да се бракуват след 10 години, но повярвай ми, разликата от поддръжката на реактор и ветрогенератори ще е достатъчна да се купят чисто новички. Смешно е да се твърди че за 40 години грам няма да обновиш по един реактор, нашите да не би да са като в деня на отварянето? Добавяха им там незнам какви си системи за сигурност и въпреки че самия реактор си е същия - отстрани всичко си се обновява и то по-начесто от 10 години. А като ти каже руснака ’Ама ако поддръжката я прави друг ние си измиваме ръцете’ и сбогом чиста съвест и енергийна независимост.Айде да поставя нещата така. Примерно една централа (съвсем условно) струва 2 милиарда. Ако искаш да е супер ултра мегаизпипана и безопасна - 3 милиарда. Айде някой честно да ми каже ако е на мястото на руснаците как ще постъпи? Строят централа в страна в която куче влачи - диря няма, която е енергийно зависима от Русия и не смее много много да гъква, която десетки милиарди се откраднаха и един осъден няма - няма ли да си смести тоя екстра милиард за да е безопасността на най-високо ниво? Какво, да не би да ви се струва опасно, нечовешко, нереално? Милиард! Не подценявайте човешката алчност.

Коментар

Working...
                                X