Колеги, хайде да поговорим за бъдещата втора АЕЦ!Какво мислите по този въпрос? Противници ли сте на проекта, или подкрепяте идеята?Миналият уикедн с колегата fuoco се разходихме до площадката, нека и той сподели след огледа какво мисли Ако е интересна темата, мога да опиша какво се случва на площадката, какво представлява самата площадка, какви съоръжения са били изградени, след това разрушени, какво сега се изгражда и т.н.Ако е интересно, мога да драсна някой ред и за твърде отдавна зарязаният проект ХТК Никопол-Турну мъгуреле (Въпреки че се казва Никопол всъщност се намира до Белене)...Ето го и официалният сайт: http://www.belene-npp.com/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АЕЦ - Белене. Енергия за бъдещето. Вашата гледна точка!
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
Напълно подкрепям. Един от най-добрите начини, да не кажа най-добрият, за производството на електроенергия. За съжаление в България се строи на космически цени, с огромни комисионни, спестява се от материали и може да ни излезе през носа, не само като цена на електричеството, но и като качество на строеж....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Humppa
За качеството на строеж имам преки наблюдения. Пресни - от вчера последно!Руснаците не си поплюват! Искат всичко да е максимално качествено, и се карат, ако не е така! Много държат на качеството и дисциплината. Караха ми се, че съм, без каска.
Коментар
-
Humppa написа:За качеството на строеж имам преки наблюдения. Пресни - от вчера последно!Руснаците не си поплюват! Искат всичко да е максимално качествено, и се карат, ако не е така! Много държат на качеството и дисциплината. Караха ми се, че съм, без каска.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Humppa
Трябваше вече да е почнала, но нещо протакаха предишните управници. Надявам се до месец-два Бойко Борив да вземе решение за проекта. След това ще мине може би около година докато се започне същинското строителство.Иначе в последната година се извършваха предивно деструктивни работи и проектиране. Развалиха старото реакторно отделение (беше издигнато до кота +13.20), старата машинна зала (вдигната металоконструкция по оси), дизелгенераторните станции, фундаментите спецкорпуса, кулите на бризгланите басейни...
Коментар
-
До колкото знам основния проблем са парите (външен инвеститор - голяма банка) а правителството се явява гарант, че държавата ще изплаща заема!Иначе в БГ има няколко фирми които са с права да работят на такива обекти. Нещата са доста стриктни във всяко отношение! Няма база за притеснение!F31 BMW 320d
Коментар
-
Humppa
Държавата трябва да даде гаранции за изкупуване на произведеният от АЕЦ-а ток. Например при евентуално бъдещо понижение на потреблението ще има произведен ток, който няма да се консумира. За това държавата трябва да е гарант за изкупуването на определени количества.Пък на кого ще продаваме - не знам, може би на гърците. Турция и Албания се гласят и те да строят АЕЦ. Така че турците може и да ни изпреварят.
Коментар
-
..
Скоро четох доста аргументирано мнение на един от нашите инженери участвали в пуска на Козлодуй.Човека и с чертежи доказваше колко по-бързо и евтино ще е ,ако на мястото на спрените ,,опасни,,1-4 реактори в Козлодуй, се построят два модерни по 1000 мегавата и се захранят съществуващите ел. части на спрените към ,които никой няма претенции,че са стари.Вече почвам да си мисля,че няма интерес поради по-ниската цене на евентуалната реализация а оттам и по-малкия процент на интереса.....в пари естествено.
Коментар
-
Humppa
Re: ..
Kroko61 написа:Скоро четох доста аргументирано мнение на един от нашите инженери участвали в пуска на Козлодуй.Човека и с чертежи доказваше колко по-бързо и евтино ще е ,ако на мястото на спрените ,,опасни,,1-4 реактори в Козлодуй, се построят два модерни по 1000 мегавата и се захранят съществуващите ел. части на спрените към ,които никой няма претенции,че са стари.Вече почвам да си мисля,че няма интерес поради по-ниската цене на евентуалната реализация а оттам и по-малкия процент на интереса.....в пари естествено.
Коментар
-
Re: АЕЦ - Белене. Енергия за бъдещето. Вашата гледна точка!
Humppa написа:К.....Ако е интересно, мога да драсна някой ред и за твърде отдавна зарязаният проект ХТК Никопол-Турну мъгуреле (Въпреки че се казва Никопол всъщност се намира до Белене).../::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
-
Твърдо ЗА още и още атомни реактори па било то в Белене или в Козлодуй.Въпроса е да се погледне прагматично и държавнически на нещата, а не на основния принцип на тройната коалиция и на комунягите - "Има тука едни пари - дайте да видим как да ги лапнеме"...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар