Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Персеиди....наблюдавайте небето тази вечер!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Персеиди....наблюдавайте небето тази вечер!!!

Най-силният метеоритен дъжд ще е днесАстрономите се подготвят за най-силния момент на годишния метеорен дъжд Персеиди днес, 12 август, предаде Би Би Си.Персеиди се появява на небето, когато Земята преминава през потока от отломъци на кометата Суифт-Тътъл. Остатъците от нея се сблъскат с атмосферата, те изгарят, често оставяйки ивици светлина в небето - така наречените "падащи звезди". Метеорите изглеждат, като че ли идват от място в съзвездието Персей, откъдето идва и името Персеиди.Очаква се в "най-натовареното време" да падат десетки метеорити на час, които ще бъдат видими без специална екипировка, отбелязва БГНЕС. Астрономите предупреждават, че биноклите може да помогнат, но също така ще ограничат обзора до по-малка част от небето.Два варненски екипа от 17 души любители астрономи и професионалисти от НАОП
    Прикачени файлове

жалко че облаците ще попречат. иначе е хубаво да се наблюдават
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Страхотно Явка, ако го гледаш и ако успееш да направиш и снимки - пусни ги после да ги гледаме... щото аз и да снимам - мойте няма да станат като твойте

Коментар

maiska написа:
        Страхотно Явка, ако го гледаш и ако успееш да направиш и снимки - пусни ги после да ги гледаме... щото аз и да снимам - мойте няма да станат като твойте
        Естествено.....в момента даже се уговаряме с колегите от фото-сайта да се качим довечера на някоя поляна към "Бялата вода"...сещаш ли се...

Коментар

topuzko написа:
          жалко че облаците ще попречат. иначе е хубаво да се наблюдават
          Облаците ше ви пречат у Перник... а тука ше си глеаме гат ни кефне...
          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Спомних си едно време, когато като млад астроном-любител гледах Персеидите от местността Брезовец в котелския Балкан. Случвало се е и с Варненския клуб да ходим на тяхната база в Аврен (която вече не съществува, доколкото знам), както и със старозагорския клуб на СЗ минерални бани... или пък на Рожен... изкарахме там незабравими мигове...и дъжд ни валя на една поляна край Рожен...Явка, славни времена бяха, а?

Коментар

Immortal написа:
              Спомних си едно време, когато като млад астроном-любител гледах Персеидите от местността Брезовец в котелския Балкан. Случвало се е и с Варненския клуб да ходим на тяхната база в Аврен (която вече не съществува, доколкото знам), както и със старозагорския клуб на СЗ минерални бани... или пък на Рожен... изкарахме там незабравими мигове...и дъжд ни валя на една поляна край Рожен...Явка, славни времена бяха, а?
              Мдааа...лежахме по тревите и който видеше нещо, трябваше да извика "КА"....

Коментар

Жалко при нас е леко облачно и ще ни попречи да гледаме шоуто, всяка година се каня и всяка година има облаци, ама по закона на Мърфи е така.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

На Арбанаси дали ще има възможност да гледаме?

Коментар

coolboby написа:
                    На Арбанаси дали ще има възможност да гледаме?
                    Бобо, по принцип отвсякъде, дори и от прозореца в къщи да си, пак ще се види все някоя прелитаща. Въпроса е да не е облачно...Намислихте ли желанията бре...нали знаете, че се пазят в тайна и не се казват

Коментар

А в дискотеката дали ще го видя? Или по-вероятно да има метеорити от бутилки, само да не ме хакне нещо в главата

Коментар

Миналата година по време на лунното затъмнение се случихме на една полянка с кемпера и аз съвсем случайно го забелязах докато шетах преди сън наоколо. Наистина да наблюдаваш небето сред природата и на чист въздух е голям кеф. Жената заспа, но аз си изкарах едно столче да погледам.Тая вечер докато разхождаме бебето край морето ще се оглеждам, че и желанийца съм намислил десетина .

Коментар

По кои часове долу горе?

Коментар

аз разбрах към 8:30 - 9 било максимума , но първо че има много облаци , 2-ро че е още светло . ПС: ако бъркам ме поправете :D
                            Grande Punto 1.3 75 hp
                            Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Нищо интересно не се случва тук.
                              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
                              X