Значи имам следната постановка: Два компютъра като единия е много стар и е с вградено видео, а на другия има видео карта с 2 DVI изхода, поради което ползвам преходник. Монитора ми е CRT, с VGA. Тази сутрин, както всичките неща са включени в контакта, но нищо не е пуснато, тръгвам да местя VGA кабела от новия на стария комп. В момента, в който допрях VGA буксата до VGA порта на стария компютър, прехвърчаха искри, като даже леко се завариха двете едно за друго. Паднаха всички бушони, включително и този отвън (живея в блок, ако има значение). Понеже нямам ключ за таблото, нямаше как да пусна тока, ще разбера чак довечера кое е оцеляло. Въпроса ми е каква може да е причината според вас - ел. инсталацията, монитора, преходника, видеокартата, захранване, някое от дъната или друго ? p.s. Правил съм много пъти местенето на VGA кабела от единия на другия комп, докато са работели и двата и не е имало проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електро и/или компютърен проблем?
Collapse
X
-
Незанулени контакти. Такива преискрявания се дължат само и единствено на това. По разни клиенти като ме изпервази тока и ми идва да им изтръгна главите. Писнало ми е да повтарям "ЗАЗЕМЯВАЙТЕ". Най-голямата грешка са разни измислени "разклонители" дето имат само фаза и нула.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
1115 написа:За да паднат бушоните - офазен контакт.Предполагам единия е занулен, но другия е офазен.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:но пък не споменава да са на различни контакти
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар