типично за българина, само говори, на базата на нищо. Айде сега от тука кой може да си сложи ръка на сърцето и да каже, че в града не кара с повече от 50, извън града с повече от 90. Лично аз немога. Скороста обаче според мен не е водещ фактор, макарче е предпоставка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наистина ли сме толкова лоши шофьори
Collapse
X
-
http://www.unece.org/trans/main/wp6/...2007.pdfЕто подробни таблици за 2004.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ето от тази статистика както се вижда не сме толкова зле, колкото всички говорят.Вижте особено графата за алкохол.Примерно вероятността да те ударят пияни доста от "примерните" шофьори в западните държави е доста по-голям, както се вижда.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
За вас статистиката с броя катастрофи ли е критерия за добри шофьори??? Давам два пресни примера. Днес от Раднево до Стара Загора гледаме един се движи леко на зиг-заг. Като доближихме, в колата имаше мъж, на задната седалка две деца, които се играеха, а мъжът се обръщаше от време на време. По едно време едно от децата му сложи кофичка за пясък на главата.... Това, че въпросният господин не е влязал в статистиката, прави ли го добът шофьор? Един пример от последния половин час - чакаме на светофар в Стара Загора и една мадама от лентата за завой надясно се опитва да завие на ляво. Това че не влезе в статистиката прави ли я добър шофьор? Критериите са много, не само колко убити на милион. Факт е, че законът в България не се спазва, факт е че се бута на полицаите да подминат дадено престъпление, факт е, че определени хора и камери не ги ловят. В медиите изнесоха информация, че шофьорът на поршето, убил пешеходката наскоро, е засечен от камери, ако не се лъжа в Пазарджик, да шофира с над 200 (пак ако не се лъжа - 220) преди 6 месеца. До преди няколко седмици не е бил в статистиката - добър шофьор ли е бил?Добри и лоши шофьори има навсякъде- важно е съотношението. В България то не е в полза на добрите.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
reter написа:типично за българина, само говори, на базата на нищо. Айде сега от тука кой може да си сложи ръка на сърцето и да каже, че в града не кара с повече от 50, извън града с повече от 90. Лично аз немога. Скороста обаче според мен не е водещ фактор, макарче е предпоставка.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
ele, от къде го изкопа това ’Найш колко го търсих От данните, които ele е пуснала, се вижда нещо интересно:България:1990 - убити 1567; ранени 68221995 - убити 1264; ранени 87142000 - убити 1012; ранени 80302003 - убити 960; ранени 84882004 - убити 943; ранени 9308Изводите са следните:1. По времето на социализма, където всеки "спазваше" всички правила и "имаше" ред, загиналите на пътя са били с над 50% повече от сега, при това при много по-малък брой автомобили и при много по-ниски скорости на движение. Само дето никой не казваше нищо...2. Наблюдава се спад да загиналите, за сметка на ранените - това се дължи на караните доста по-сигурни автомобили, макар и огромна част от тях - втора ръка.Културата на движение определено се е повишила. Това може да се забележи и само за няколко години в средно-голям град като Ямбол. Преди 3-4 години НИКОЙ не спираше пред пешеходна пътека. Сега е съвсем нормално явление в града. Дори майка ми го е забелязала За мен специално си стана съвсем нормално да спра и да пусна пешеходците, а както гледам, и за повечето ми съграждани.@GTipo: Жоро, та аз съм ги дал на глава от населението, само че на милион, щото иначе се получават едни дроби...
Коментар
-
http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm Има най различни статистики за съжаление броя на жертвите от 2005г насам расте.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
nikki_sixx написа:GTipo написа:Спазването на правилата е като в другите страни. Не по-лошо.fiat coupe 2.0 16V
Коментар
-
nikki_sixx написа:GTipo написа:Спазването на правилата е като в другите страни. Не по-лошо.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
GTipo написа:Не мисля че сме най-зле, но не сме и най-добре.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар