Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безразсъдни пътници!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

чесно да си кажа, въпреки, че е не по-малко опасно отзад никога не съм задължил никой да слага колан
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

и аз не съм задължавал но ще взема да го правя вече.. все пак не са за украса
      Powered by Emzo

Коментар

jenshen73 написа:
        Цапни се с 40км. в кола, която кара също с 40. Така хубаво ще загризеш волана, че ще те е яд, че си бил без колана. Зъболекарските и изобщо лекарските услуги ще ти се сторят за баровци.
        "Цапвал" съм се от 75км/ч в спряла кола. Без колан. Усещането не е приятно. Отървах се без драскотина, слава Богу. Освен това позволи да си е лично моя работа дали ще гриза волан, табло или ноктите си. Откъде накъде ти ще се грижиш за моята безопасност? Има закон - не го спазвам, плащам си за това "удоволствие" и точка. Освен собствената си кратуна, не застрашавам ничия друга. И както казах, извън града винаги слагам колан.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Тези които казват, че в града е безсмислено да се слага колан много грешат!Тази зима се хлъзнах на леда и се забих с 30км/ч в колата пред мен.Ако го нямаше колана щях да си лепна муцунката във волана като едното нищо! Пасажера до мен и той каза, че е осетил огромна полза от колана.Още от шофьорските курсове ми е станал навик да си слагам колана. Без колан се чуствам някакси некомфортно.До сега повечето хора до мен като ме видят да си слагам колана и те си го слагат. Ако някой забрави го подсещам.
          _/''''''''''''''''''''''''\_
          //---------------\\
          [( )== //// ==( )]
          |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Rokambol написа:
            jenshen73 написа:
            Цапни се с 40км. в кола, която кара също с 40. Така хубаво ще загризеш волана, че ще те е яд, че си бил без колана. Зъболекарските и изобщо лекарските услуги ще ти се сторят за баровци.
            "Цапвал" съм се от 75км/ч в спряла кола. Без колан. Усещането не е приятно. Отървах се без драскотина, слава Богу. Освен това позволи да си е лично моя работа дали ще гриза волан, табло или ноктите си. Откъде накъде ти ще се грижиш за моята безопасност? Има закон - не го спазвам, плащам си за това "удоволствие" и точка. Освен собствената си кратуна, не застрашавам ничия друга. И както казах, извън града винаги слагам колан.
            Колега,изгледай клипа по горе и ще разбереш че колана не е само за твоята безопасност.Сигурен съм че след като го гледаш ще започнеш да мислиш по друг начин.http://www.vbox7.com/play:37d10f4c
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ще се включа и аз по темата с малко интересни клипчета. Със и без колан, домашни тестове на на Airbag и всякакви интересни нещицаПриятно гледане и умната !Airbag - я колко интересно.За хората без колан какво ли ще им се случи ако се отвори бега и го цункат челно ?http://www.stupidvideos.com/video/st...fEТрябва да си бая якичък за да се удържиш http://www.youtube.com/watch?v=nB9GO...ераклии да го пробват ?И още :http://www.youtube.com/watch?v=9Lnw6...xDHEHtXsМен ако ми бият такъв шамар няма да оцелея - това е сигурно.http://www.youtube.com/watch?v=UvNTX...оланите :И какво се случва без колан - гледайте внимателно !!!http://www.youtube.com/watch?v=UthhJLekANUПри катастрофа пътник или шофьор без колан може да убие или сериозно нарани други пътуващи в МПС-тоhttp://www.youtube.com/watch?v=fi5-i...eature=relatedИ братята руснаци - много е поуутелно. Все пак ако някой не разбира руски - теста го правят с 50км/ч а не с обичайните 64!http://www.youtube.com/watch?v=ZmWrPVlFHG4&NR=1Без колан :Внимание!Клипа съдържа неприятни кадри и не е препоръчително да се гледа от хора със слаба психика,http://www.youtube.com/watch?v=WZvY2mCZE2o&feature=relatedп.сИ още едно старо:http://www.youtube.com/watch?v=ByF3O...eature=related
              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

krasio_79bs написа:
                Колега,изгледай клипа по горе и ще разбереш че колана не е само за твоята безопасност.Сигурен съм че след като го гледаш ще започнеш да мислиш по друг начин.http://www.vbox7.com/play:37d10f4c
                Благодаря за загрижеността. Гледал съм го. Реална и напълно възможна ситуация. Гледал съм десетки ужасяващи материали. Знам рисковете, адекватен съм и за последствията. Просто не обичам да ми казават кое бива и кое не, при положение, че става дума само и единствено за мен. Не съм "дървена" глава, но имам собствен мироглед. А че колана спасява живот, не оспорвам. Ако возя семейството си, задължително ги карам да слагат колани, дори и на задните седалки. Леко и безаварийно шофиране.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Леко и безаварийно.П.с И все пак не ми се връзва в едно изказване обяснението, че осъзнаваш последствията и че имаш семейство....Да чукаме на дърво и това е.
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                    Леко и безаварийно.П.с И все пак не ми се връзва в едно изказване обяснението, че осъзнаваш последствията и че имаш семейство....Да чукаме на дърво и това е.
                    Аз, доколкото виждам, е посочил, че винаги кара с колан извън града. А без такъв кара само в града.Има сериозна разлика.

Коментар

не смея по принцип да се намесвам,ама това направо ми разби-имало логика да си вграда без колан а извънграда със??!! Е аз не мога да я разбера тая логика 1 в града е много по-вероятно да станеш участник в птп 2 в града има много ненормалници каращи каращи с над 80-90 е такъв ако ти влезе във вратите нали се сещаш какви могат да са последствията 3 в града има повече патрулки бдящи за това изряден ли си или не-това най-малко трябва да те накара да се замислиш...айде н ти е мил живота,твой си е и не ти пука,но дали не ти пука и за портфейла и книжката? Щото ако не се лъжа 3 пъти без колан и оставаш без нея+ глобите които трябва да плащаш Аз също понякога се возя без колан в града,н о това не значи трябва да е така и трябва да ми е навик......всичко е въпрос на навик разберете го! И е тъпо да се мислиш за един вид по-ербап от останалите като не си слагаш колан...познавам хора които сякаш не са мъже като слагат колана-това най-лелепото нещо което може да се изкаже като причина,но съм го чувал от мой колега "виж тоя балък какво се е окопчал с колана ще се удуши" значи тия с коланите сме балъци,а тия без коланите мъже- ХАХАХА
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Преди няколко месеца като ходих в КАТ да си вадя нови документи ми попадна една листовка,След като я показах на жената си я запазих и днес явно е дошъл момента да я сканирам.Написал сам номерацията на страниците , че при двустранното сканиране се объркват малко
                        Прикачени файлове

Коментар

Темата за пътниците и водачите е много интересна.Всеки е преживял една или друга история,коя потресаваща,коя смешна или трагична.... Та преди няколко дни съседчето ми вика:’имам един приятел,в нас е ,ако имаш време да му погледнеш компа".И съседчето вика земите мойта кола.Другото момче ша кара,аз влизам слагам колана(навик ,кво да се прави)нищо че живее на 1км.Нащо момче не(за кво му е нали само за 5 мин,кво може да стане в наше село).Спираме да чакаме да пресечем Цариградцоко и от другия край патрулка спряла някъв му пишат Акт(единия в колата пише другия чете морал на шовьора).Ний минаваме покрай тях и оня глеа моя шофер без колан и такъв зе да ръкомаха да спираме нали......,ама не ...........газ.И Оня такъв ми вика:’абе тоя на мене ли махаше,ко става!?!"аз му обяснявам че е заради колана и Т.н.т.Обаче и после дойде интересното като ми каза:’Добре че не спрях,че нямам книжка щот ми я зеха зимата за неплатена глобаи освен това има една"ТОТАЛКА".Е после казах на комшията да дойде с велисопеда да си ме земе направо с колата. Е тва не ми го побира главата,аз тоя не го познавах преди тва,ама е голям приятел със съседчето,а съседчото е 100% запознат с всичките му изпълнения.Въпросът тук вече е кой е по-безрасъден-водача,пътника,случайния минувач.Не знам,имаше една поговорка за зелника,а именно тя се отнася за моя случай!
                          Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                          Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

paralesa написа:
                            не смея по принцип да се намесвам,ама това направо ми разби-имало логика да си вграда без колан а извънграда със??!! Е аз не мога да я разбера тая логика 1 в града е много по-вероятно да станеш участник в птп 2 в града има много ненормалници каращи каращи с над 80-90 е такъв ако ти влезе във вратите нали се сещаш какви могат да са последствията 3 в града има повече патрулки бдящи за това изряден ли си или не-това най-малко трябва да те накара да се замислиш...айде н ти е мил живота,твой си е и не ти пука,но дали не ти пука и за портфейла и книжката? Щото ако не се лъжа 3 пъти без колан и оставаш без нея+ глобите които трябва да плащаш Аз също понякога се возя без колан в града,н о това не значи трябва да е така и трябва да ми е навик......всичко е въпрос на навик разберете го! И е тъпо да се мислиш за един вид по-ербап от останалите като не си слагаш колан...познавам хора които сякаш не са мъже като слагат колана-това най-лелепото нещо което може да се изкаже като причина,но съм го чувал от мой колега "виж тоя балък какво се е окопчал с колана ще се удуши" значи тия с коланите сме балъци,а тия без коланите мъже- ХАХАХА
                            Наистина е тъпо ако си мислиш, че аз се мисля за по-ербап от останалите само защото не слагам колан в града. Съгласен съм, че НЕпоставянето на колана е най-глупавия критерий за мъжество. Стига да се мислиш за такъв. Както казах, при мен е въпрос на мироглед. Какво правя и какво не в колата, щом не застрашавам никой, си е моя работа. Пак казвам - колана спасява живот. Очевидно не вниквате в смисъла, на това което изразявам. Не искам да ми налагат правила, които НЕ касаят обществото. Не протестирам срещу забраната за ползване на мобилни телефони. Това може да нарани други хора. Съгласен съм и със забраната за затъмняване на прозорците, мигачите, стоповете, всичко, което може да затрудни безопасното шофиране. А за пияните шофьори съм направо радикален - пандиз и отнемане на книжката до живот.Ще ви задам два въпроса с повишена глупост - опасна ли е силната музика в колата и трябва ли да се забрани? А пушенето?
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

два отговора от мен,без да се правя на прекален светец- силна музика в колата не пускам и нямам как да пусна,с умрялото ис касетофонче,а в колата ми не се пуши,скоро мисля и в служебната да го забраня инъче никога не съм визирал САМО теб,а всички такива неслагащи колан...а това за мъжеството мисля,че съм споменла,че имам предвид един мой колега мислещ се за голям мъж и за него е смешно цитирам "да се окопчаеш като отличник от 80-та година" ей такива не ги разбирам,но гледам и да не споря с тях,няма ефект всеки знае себе си,аз знам,че закона исиква да ползвам колан и аз го ползвам,точка,останалите...за тях има кат,които за съжаление срещу 20 лв си затварят очите
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

Мен лично ми дреме на шапката ако някой много държи да си разпилява мозъка по предното стъкло. Проблема си е само негов и на цялото му семейство.Но все пак не е лоша идея един пакет с мокри кърпички ( от големите) да седи в жабката - в помощ на полицаите.

Коментар

Working...
                                X