Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безразсъдни пътници!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Rokambol написа:
    Имам 6 акт-а за непоставен колан. Въпрос на време е да станат седем. Изключително малоумно(лично за мен) е да се поставя колан в градски условия, особено в град, в който и да искаш, не можеш да вдигнеш повече от 50км/ч. Извън града - винаги с колан!
    Съгласен съм, в Чехия, например, коланите в градски условия изобщо не са задължителни. У нас непоставянето на колан в града, в повечето случаи е проста предпоставка за улесняване на КАТ да изкарат някой лев. А ако не може, да си изпълнят задължителната бройка от актове за деня. Малоумно е да задължаваш редовите водачи да карат с колан, а таксиметраджиите, дето въртят в пъти повече километри, да ги освобождаваш от подобно задължение.

Коментар

paralesa написа:
      Ichkin написа:
      Това за бременните е така, защото при евентуален нещастен случай, дори и не особено тежък, колана удушава бебето ... не е точно безсмислено
      а инъче бременната изхвърча през джама и двамата с бебето на място голяма логика
      Виж сега ... логиката е, че много по-голяма е вероятността да се случи малко безобидно ПТП, с което може да се застраши живота на бебето, ако майката е с колан ... отколкото да се предизвика сериозно ПТП, както ти говориш за излитане ... просто се избягва от нищото, бебето да замине ... Логиката е желязна и аз съм за ...
      Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Rokambol написа:
        Имам 6 акт-а за непоставен колан. Въпрос на време е да станат седем. Изключително малоумно(лично за мен) е да се поставя колан в градски условия, особено в град, в който и да искаш, не можеш да вдигнеш повече от 50км/ч. Извън града - винаги с колан!
        Цапни се с 40км. в кола, която кара също с 40. Така хубаво ще загризеш волана, че ще те е яд, че си бил без колана. Зъболекарските и изобщо лекарските услуги ще ти се сторят за баровци.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Любимата ми тема :D За пътника до шофьора съм съгласен за колана, все пак той няма никаква упора и лесно ще "излети" дет се вика. А за бременните съм абсолютно против да слагат колан, всички знаете колко може да те стегне и според мен е много опасно за бебето. Аз ако слагам колан е винаги с щипка, така че полза от него няма, заради глобата само а пък и винаги карам с бутната докрай седалка да ми е свободно, но това си е мое решение. Даже на един приятел в Мареята си има фабрично монтирани щипки за коланите.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

В града не слагам колан, защото е излишна и досадна презастраховка. Все едно да ни задължават да ходим с каски по улиците да не би случайно да ни падне някоя саксия на главата . Извън града - с щипка. Просто коланите на мареата са шибано стегнати и не мога да се размърдам на седалката. Гениалната идея ми беше подсказана от pakumba. Все пак и при това положение коланът не е напълно безполезен, но още не ми се е случвало да изпробвам. Изобщо не ме интересува кой какво мисли за това, животът си е мой. Пътниците на предната седалка държа да се препасват.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Винаги слагам колан....винаги.И не щото съм принципен и съвестен гражданин, изпълняващ до прецизност и педантичност буквата от закона, а просто щото така съм свикнал. На Темпрата навремето се беше прецакал механизма и два дни карах без колан - ами беше ми адски дискомфортно. Все едно карам без гащи... Сега ми се подиграват, че вероятно и като ходя до тоалетната, пак слагам колан, но....просто така съм си свикнал.

Коментар

Явор Митев написа:
                Винаги слагам колан....винаги.И не щото съм принципен и съвестен гражданин, изпълняващ до прецизност и педантичност буквата от закона, а просто щото така съм свикнал. На Темпрата навремето се беше прецакал механизма и два дни карах без колан - ами беше ми адски дискомфортно. Все едно карам без гащи... Сега ми се подиграват, че вероятно и като ходя до тоалетната, пак слагам колан, но....просто така съм си свикнал.
                еми и аз съм същия. може да се кача да я преместя от едното паркинг място на другото но по навик го щраквам. Тръгна ли без колан имам чуството че ще излетя не искам да обидя никого от колегите но не намирам много мисъл в изказванията "никой неможе да ме накара да сложа колан" ами не слагайте бе.. като ти напишат 3 такива акта и като останеш с 5-6 точки, пак ще си помислиш дали да го сложиш. Като не го сложиш и пак ти изтупкат още един и като ти вземат книжката... знам ли? тогава може да размислиш?!
                Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

@reter: Майната им на актовете, но като го ударят челно в града и загризе волана - ще плаче, че щипката не му е стегнала колана и за това сега трябва да дава пари за лицеви протези... Това със стегнатия колан е бошлаф оправдание. Преди много време пак в подобна коланна тема ici от Русе им беше писал - щом им е неудобно да шофират с колан - значи или седят много далече от волана или просто се оправдават. На мен ми е много удобно с колана - шофирам без да се държа за волана. Бременни, които се возят на предната седалка без колан са си почитателки на клуб АДРЕНАЛИН - никой не може да ме убеди, че е чак толкова вреден колана, ако се стегне..., а ако при катастрофа бременната в 8ми месец жена е без колан на предната седалка - колко безопасно ще е? И за кого? За нея? За бебето, което ще поеме удара на жабката? Или бременната, която изхвърча напред, троши джама с глава и се приземява по корем на 20 метра от колата? Единственото оправдание да не се ползва колан е когато колата е спряла в гаража.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

@jenshen73, с щипката си осигурявам не повече от сантиметър-два, колкото да мога да се размърдам на седалката, ако се схвана на дълъг път от стоенето на седалката в едно и също положение. Не мисля, че тези сантиметри могат да са фатални. Оценявам, че коланът може да е животоспасяващ и смятам, че дори и с щипка, го ползвам пълноценно. Не съм чак толкова тъп, колкото изглеждам .
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Един въпрос към колегите които си мислят че колана е само за тяхна безопасност.Гледахте ли клипа по горе в темата?http://www.vbox7.com/play:37d10f4c За това темата е за безръсъдните пътници.Самите те не осъзнават че се превръщат в опасност за живота и на другите в автомобила.ПП.Досега се чудих каква е тази щипка на пасажерският колан.Гледам че пише "Auto Click" на нея но досега не бях се сетил че е направена да дава повчеко свобода на пътника.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Колана си е колан..направен е за личната и пасажерската сигурност..Винаги го слагам Няма гаранция че в града някой ненормалник няма да те натресе и да си разбиеш лицето я във волан и табло, я в преден прозорец. А относно тарикатите с мерцедеси които сядат на закопчаните колани.. Недай си боже да стане ПТП и да сработи еърбега.. ще му прати главата на задната седалка