Rokambol написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безразсъдни пътници!!!
Collapse
X
-
Orcinus
-
paralesa написа:Ichkin написа:Това за бременните е така, защото при евентуален нещастен случай, дори и не особено тежък, колана удушава бебето ... не е точно безсмисленоFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Rokambol написа:Имам 6 акт-а за непоставен колан. Въпрос на време е да станат седем. Изключително малоумно(лично за мен) е да се поставя колан в градски условия, особено в град, в който и да искаш, не можеш да вдигнеш повече от 50км/ч. Извън града - винаги с колан!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Любимата ми тема :D За пътника до шофьора съм съгласен за колана, все пак той няма никаква упора и лесно ще "излети" дет се вика. А за бременните съм абсолютно против да слагат колан, всички знаете колко може да те стегне и според мен е много опасно за бебето. Аз ако слагам колан е винаги с щипка, така че полза от него няма, заради глобата само а пък и винаги карам с бутната докрай седалка да ми е свободно, но това си е мое решение. Даже на един приятел в Мареята си има фабрично монтирани щипки за коланите.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
В града не слагам колан, защото е излишна и досадна презастраховка. Все едно да ни задължават да ходим с каски по улиците да не би случайно да ни падне някоя саксия на главата . Извън града - с щипка. Просто коланите на мареата са шибано стегнати и не мога да се размърдам на седалката. Гениалната идея ми беше подсказана от pakumba. Все пак и при това положение коланът не е напълно безполезен, но още не ми се е случвало да изпробвам. Изобщо не ме интересува кой какво мисли за това, животът си е мой. Пътниците на предната седалка държа да се препасват.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Явор Митев
Винаги слагам колан....винаги.И не щото съм принципен и съвестен гражданин, изпълняващ до прецизност и педантичност буквата от закона, а просто щото така съм свикнал. На Темпрата навремето се беше прецакал механизма и два дни карах без колан - ами беше ми адски дискомфортно. Все едно карам без гащи... Сега ми се подиграват, че вероятно и като ходя до тоалетната, пак слагам колан, но....просто така съм си свикнал.
Коментар
-
Явор Митев написа:Винаги слагам колан....винаги.И не щото съм принципен и съвестен гражданин, изпълняващ до прецизност и педантичност буквата от закона, а просто щото така съм свикнал. На Темпрата навремето се беше прецакал механизма и два дни карах без колан - ами беше ми адски дискомфортно. Все едно карам без гащи... Сега ми се подиграват, че вероятно и като ходя до тоалетната, пак слагам колан, но....просто така съм си свикнал.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
@reter: Майната им на актовете, но като го ударят челно в града и загризе волана - ще плаче, че щипката не му е стегнала колана и за това сега трябва да дава пари за лицеви протези... Това със стегнатия колан е бошлаф оправдание. Преди много време пак в подобна коланна тема ici от Русе им беше писал - щом им е неудобно да шофират с колан - значи или седят много далече от волана или просто се оправдават. На мен ми е много удобно с колана - шофирам без да се държа за волана. Бременни, които се возят на предната седалка без колан са си почитателки на клуб АДРЕНАЛИН - никой не може да ме убеди, че е чак толкова вреден колана, ако се стегне..., а ако при катастрофа бременната в 8ми месец жена е без колан на предната седалка - колко безопасно ще е? И за кого? За нея? За бебето, което ще поеме удара на жабката? Или бременната, която изхвърча напред, троши джама с глава и се приземява по корем на 20 метра от колата? Единственото оправдание да не се ползва колан е когато колата е спряла в гаража.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
@jenshen73, с щипката си осигурявам не повече от сантиметър-два, колкото да мога да се размърдам на седалката, ако се схвана на дълъг път от стоенето на седалката в едно и също положение. Не мисля, че тези сантиметри могат да са фатални. Оценявам, че коланът може да е животоспасяващ и смятам, че дори и с щипка, го ползвам пълноценно. Не съм чак толкова тъп, колкото изглеждам .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Един въпрос към колегите които си мислят че колана е само за тяхна безопасност.Гледахте ли клипа по горе в темата?http://www.vbox7.com/play:37d10f4c За това темата е за безръсъдните пътници.Самите те не осъзнават че се превръщат в опасност за живота и на другите в автомобила.ПП.Досега се чудих каква е тази щипка на пасажерският колан.Гледам че пише "Auto Click" на нея но досега не бях се сетил че е направена да дава повчеко свобода на пътника.
Коментар
-
Колана си е колан..направен е за личната и пасажерската сигурност..Винаги го слагам Няма гаранция че в града някой ненормалник няма да те натресе и да си разбиеш лицето я във волан и табло, я в преден прозорец. А относно тарикатите с мерцедеси които сядат на закопчаните колани.. Недай си боже да стане ПТП и да сработи еърбега.. ще му прати главата на задната седалка
Коментар
-
krasio_79bs написа:Един въпрос към колегите които си мислят че колана е само за тяхна безопасност.Гледахте ли клипа по горе в темата?http://www.vbox7.com/play:37d10f4c За това темата е за безръсъдните пътници.Самите те не осъзнават че се превръщат в опасност за живота и на другите в автомобила.ПП.Досега се чудих каква е тази щипка на пасажерският колан.Гледам че пише "Auto Click" на нея но досега не бях се сетил че е направена да дава повчеко свобода на пътника.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар