Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безразсъдни пътници!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От както съм шофьор - от тогава ползвам колан - по-комфортно ми е, не се налага да се държа за волана в завоите, някак си по-спокойно шофирам. След катастрофата преди 7 години (що ли сеят тия дървета край пътищата) се убедих на живо колко полезно нещо е това предпазният колан. Ако се возя в чужди коли - винаги ползвам колан, дори и на задната седалка. Стола на синът ми е вързан с колан и укрепен, а ако той е в колата е като модерните устройства дето напомнят за колана. Ако някой в моята кола е без колан - аз не тръгвам, докато не започнат да питат защо и не се сетят сами...П.П. Най-голямата глупост е, че бременните са свободни от задължението да слагат колан - бременноста да не е нещо застраховка каско? Като не иска да слага колан - да не се качва в колата, щото шофьора дето я кара може да е много внимателен, но... насрещния да не знае, че в колата има бременна...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Това за бременните е така, защото при евентуален нещастен случай, дори и не особено тежък, колана удушава бебето ... не е точно безсмислено
      Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
        Това за бременните е така, защото при евентуален нещастен случай, дори и не особено тежък, колана удушава бебето ... не е точно безсмислено
        а инъче бременната изхвърча през джама и двамата с бебето на място голяма логика
        ex.Мареа ТД100

Коментар

За бременните има специален начин за поставяне на колана.Таксиметровите водачи доколкото знам и те си докараха някакви "привилегии" да не ползват колан.Дотук добре я подкарахме темата.А какво ви е мнението за пътниците на пияните водачи.Някога поверявали ли сте живота си на пийнал водач??
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
            За бременните има специален начин за поставяне на колана.Таксиметровите водачи доколкото знам и те си докараха някакви "привилегии" да не ползват колан.Дотук добре я подкарахме темата.А какво ви е мнението за пътниците на пияните водачи.Някога поверявали ли сте живота си на пийнал водач??
            Или го свалям от колата и карам аз или въобще не се качвам,хващам си едно такси или автобуса поне ще стигна жив.А колан винаги слагам

Коментар

Абе за пияните водачи - е ясна работата, но какво ще кажете за пияните пътници?Има ли ли сте случай да возите досадни пияни пътници, които се опитват да се намесват в управлението и аккво ли още не?
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                Абе за пияните водачи - е ясна работата, но какво ще кажете за пияните пътници?Има ли ли сте случай да возите досадни пияни пътници, които се опитват да се намесват в управлението и аккво ли още не?
                някои го правят и без да са пияни.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе, пичове, да ви питам, някой от вас бил ли е бременен, та знае кое е по-добро - да се вози с колан или без???? Ичкин е прав, има ситуации, в които при удар, коланът може да нанесе по-големи поразии, отколкото самият инцидент! Тъй че...айде моля ви се!
                  "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                  Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
                    Абе, пичове, да ви питам, някой от вас бил ли е бременен, та знае кое е по-добро - да се вози с колан или без???? Ичкин е прав, има ситуации, в които при удар, коланът може да нанесе по-големи поразии, отколкото самият инцидент! Тъй че...айде моля ви се!
                    И аз така съм чувал,но на пътя ситуации много.Веднъж ще те спаси,друг път може и да те погуби.Имам познат който работи в пожарната и ми е разправял за случки в които пътник е бил без колан и е изпаднал от автомобила и това го е спасило от това да изгори заедно с автомобила.ПП.Ирка аз от 5 години съм в шестият месец.Виждали сме се и знаеш за какво ти говоря. То и любовта към бирата се отплаща подобаващо при мен.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Мдааа, шести постоянен е при теб, ама всичко е въпрос на ген. Иван жули по 2л. на ден, ама е плосък като дъска откъм корем! А за коланите - пробвала съм и с колан да се возя, но в 7-8 месец е супер гадно усещането да те стяга. Иначе първите месеци не е проблем и "си го слагах".
                      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                      Ванга

Коментар

Двама полицаи си говорят след края на смяната. -Ейииии, колега, днес бях на една катастрофа... онез не си сложили коланите... не можеш да познаеш какво има в колата - хора ли са... кайма ли е...- И аз днес бях на катастрофа... моите с колани - досущ като живи си бяха.
                        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

ирка,не съм бил в шестия месец(ако не изключим,че регулярно съм в осмия ) но все си мисля,че ситуацията с бременните е и така и инъче малко като кокошката и яйцето е случая,тъй че да не намесва такива ситуации...
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Що се отнася до колани аз не си го слагам когато съм на работа ,обаче ми е трудно да обясня на повечето клиенти ,че колана е за тяхна безопастност ,а не за моя.Иначе когато сме си ние и извън града всички са с колани и малкия е на седалката вързан.В града понякога не му слагам седалка ,но го връзвам с колана.Все пак са измислени за да пазят,макар че има и ситуации в които много пречат,но аз съм ЗА коланите :P
                            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Имам 6 акт-а за непоставен колан. Въпрос на време е да станат седем. Изключително малоумно(лично за мен) е да се поставя колан в градски условия, особено в град, в който и да искаш, не можеш да вдигнеш повече от 50км/ч. Извън града - винаги с колан!
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Колегата дето написа за момчето с хондата та се сетих - или е карал бързо и безрасъдно в участък дето не го знае.Или пак бързо и безрасъдно в участък дето го знае...Но мисълта ми беше ,че и доста хора който карат в участъци дето знаят пътя и си казват е пътя го знам и знам и как да карам на него и няма да ми се случи нищо.
                                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Working...
                                X