Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Превишена скорост в Гърция

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    Никой не ти чете нравоучения - решението е едно - да си плати глобата.Може би искаше да дадем съвет как да избегне плащането на глобата, да мине тънко или да излъже, че са му свили номерата и подобни..
    Ele от теб май освен нравоуения друго човек може ли да получи? Никой не е питал това? Просто питах как така без номера ще се прибере човека в Търново. Явно се хващаш за конкретни думи като превишена скорост и почваш да намилаш....Та сега да Ви кажа ако Ви се случи да знаете какво да правите.Плащането на глобата неознава че ще ви върнат номерата. Човека си е платил глобата, направили са му отстъпка 50 %. , и са му казали "за номерцата , талона и книжката ела след 20 дни". Така че теорията, че номерата са залог за неплатена глоба се оказаха неверни, просто ти спират колата от движение за 20 дена. От КАТ в Гоце Делчев, са му издали служебма бележка с която да може да си пребере колата до Търново. Е това е технологията, и за това питах, а не за нравоучения, и пояснения че сме пето качество хора.

    Коментар


      #62
      Та сега да Ви кажа ако Ви се случи да знаете какво да правите.Плащането на глобата неознава че ще ви върнат номерата. Човека си е платил глобата, направили са му отстъпка 50 %. , и са му казали "за номерцата , талона и книжката ела след 20 дни". Е те това трябваше да се напише в началото , за да се разбере за какво иде реч.. А то 400 евро глоба , взети номера и само заради превишена скорост . Не е лошо приятеля ти да каже поне с колко е превишил скороста та чак да му вземат талона и книжката.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

      Коментар


        #63
        Е те това трябваше да се напише в началото , за да се разбере за какво иде реч.. А то 400 евро глоба , взети номера и само заради превишена скорост . Не е лошо приятеля ти да каже поне с колко е превишил скороста та чак да му вземат талона и книжката
        Това го е разбрал като го посъветвах да се обади в консулството, и го е разбрал днес. Защото то си го пиче в акта ама на гръцки. На мен това ми беше основния въпрос.

        Коментар


          #64
          Kuku написа:
          То хубаво, ама аз и по-горе казах, че Астрата също се сили над ограничението и то доста, та защо я разграничаваш с 40км/ч от новия СУВ?Нека и двете се движат с еднаква скорост."Астра" 2000г. и "Х5" 2005г. със 120км/ч Аз лично предпочитам пет години по-новата кола с една дузина системи за сигурност да превишава скоростта, отколкото кола с неясно техническо състояние, като се има предвид какво означава ГТП в България
          Дори и да приемем, че са карали с еднаква скорост, аз предпочитам да ме удари Астра, тежаща 1000кг,пред това да ме нацепи джип тежащ 2-3 тона. А кой какви спирачки имал нищо не значи - когато мен меудариха, колата срещу мен излезе на 20 метра пред мен рязко. За какви спирачки говорим в този случай?Удара е моментален.И това за колите с неясно техническо състояние. Като чета всеки ден причините за катастрофи, един път не съмпрочел да е предизвикана от такава кола. И дори да има те са прене6режимо малко в сравнение с тези предизвикани от висока скорост и каране в нетрезво състояние.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

          Коментар


            #65
            Аз казвам само, че нова и скъпа кола има много по-голям шанс да избегне сблъсъка - нищо повече!Не, че е невъзможно да те удари три-тонен джип, а просто при еднакви обстоятелства, с джипа може изобщо да не се стигне до сблъсък, заради техническото състояние, управляемост и прочие Другото което е, дори мощността на новите и скъпи коли е в плюс, защото един джип и/или лимузина с 200-300к.с. със сигурност изпреварва много по-различно от лека кола на 10г. със 100к.с.

            Коментар


              #66
              Kuku написа:
              Аз казвам само, че нова и скъпа кола има много по-голям шанс да избегне сблъсъка - нищо повече!Не, че е невъзможно да те удари три-тонен джип, а просто при еднакви обстоятелства, с джипа може изобщо да не се стигне до сблъсък, заради техническото състояние, управляемост и прочие Другото което е, дори мощността на новите и скъпи коли е в плюс, защото един джип и/или лимузина с 200-300к.с. със сигурност изпреварва много по-различно от лека кола на 10г. със 100к.с.
              Адаш - не колите избягват сблъсъците - шАфьорите го правят. Една по-съвременна кола само може да помогне на шАфьро.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

              Коментар


                #67
                Това за шофьорите е ясно, адаш, но няма как да прецениш предварително кой може и кой не, а всички бичат 180км/ч по магистралата и 120км/ч извън нея.

                Коментар


                  #68
                  Kuku написа:
                  Може да спорим до утре, кой прави повече золуми, но е факт, с кои коли са повечето жертви и сигурно има причина
                  Все пак хората, които могат да си позволят коли за над 50к са доста по-малко. Как няма да са повече жертвите с евтини коли? А кой прави повече золуми ли? Смешно е да кажеш, че не забелязваш спирането на пешеходни пътеки, минаването на червено и солидното превишаване на скоростта, че се извършва най-вече от хората със супер луксозни коли. Същите тези възможности на новите коли, за които говориш, позволяват на шофьора на една нова и мощна кола да превишава скоростта не с 20-30 км, а с 70-80, че и 100. Шофьорите на тези коли често се възползват от възможностите на колата. Една от най-страшните катастрофи миналата година беше точно с БМВ седмица, което се разпадна на стотици части и прелетя мантинелата със скорост 235 км/ч.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                  Коментар


                    #69
                    Споко хора, скоро тия със супер-мупер-дупер шмайзерите ще почнат да ги връщат на лизинговите къщи. Те някои дори почнаха. Но пък някой да ми приказва, че дядовците карат само лади-опели-гоуфове - не е вярно - вчера по баира за Виница един дедо с джип КИА ми мигаше да се преместя, неизвестно къде... Дадох му път, видях, че е по-бял и от прадядо ми и се зачудих защо бърза за гробищата, но в грешна посока. Всъщност не е важно какъв е автомобила или шофьора - важно е да се знае, че от възникване на събитието, до осмислянето му и взимането на някакво решение за действие минават 3 секунди и повече. Това при скорост от 120км сами можете да си го сметнете какво разстояние е. Единствено преимущество имат тия шофьори, които виждат на километър-два пред колата ... За останалите нормални хора - 3те секунди са близост до събитието с точно 100 метра... Айде няма да обяснявам какво имам предвид - сетили сте се повечето струва ми се.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                    Коментар


                      #70
                      Да бе, мангалите, селяндурите и простаците са само с коли за по сто хиляди лева, а другите изобщо ги няма на пътя, другите не минават на червено, не карат пияни, не се возят по сто човека, имат всички документи, колите са перфектни технически, спазват ограниченията и са света вода ненапита, нали Няма и състезатели с "Astra/Corsa GSi", "Golf GTi", "BMW 3/5", "Audi 80/90", "Civic", "Punto/Bravo GT"..... Няма и служебни бусове, баничарки, таксита, маршрутки и прочие Никой друг няма на пътя - само коли за стотици хиляди и само те нарушават Това обощение звучи като "всички богати хора са престъпници" В кой свят живеете вие бре

                      Коментар


                        #71
                        Аз си живея баш в България и редовно състезатели с по-стари, амортизирани и неизправни коли ме изправят я върху газтя, я върху съединителя, я върху волана за избягване на опасността. Колегата явно се дразни, че тия по-заможните ще им се разминава... Ще му дам пример - имам приятел със Mercedes ML63 AMG, който НИКОГА не носи пари в брой. До сега не съм чул катаджия да има частен банкомат или пос терминал... Дори същия моя ходи да си подновява книжката, че му беше изтекла - накараха го да си плати всички актове и глоби с все лихвите - някъде към 10-12 хиляди лева се бяха събрали... Питал ги може ли по банка - дали му сметка и ги преведе - седмица по-късно, че нямаше и в банката пари ...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                        Коментар


                          #72
                          Да съм казал нещо подобно? И да, общо взето всички много богати хора специално е България са престъпници.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                          Коментар


                            #73
                            jenshen73 написа:
                            Аз си живея баш в България и редовно състезатели с по-стари, амортизирани и неизправни коли ме изправят я върху газтя, я върху съединителя, я върху волана за избягване на опасността. Колегата явно се дразни, че тия по-заможните ще им се разминава... Ще му дам пример - имам приятел със Mercedes ML63 AMG, който НИКОГА не носи пари в брой. До сега не съм чул катаджия да има частен банкомат или пос терминал... Дори същия моя ходи да си подновява книжката, че му беше изтекла - накараха го да си плати всички актове и глоби с все лихвите - някъде към 10-12 хиляди лева се бяха събрали... Питал ги може ли по банка - дали му сметка и ги преведе - седмица по-късно, че нямаше и в банката пари ...
                            Виждаш ли колко акта е направил с тоя ML 63 AMG
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                            Коментар


                              #74
                              Не е добре, когато обобщаваш толкова генерално.МНОГО хора в България могат да си купят коли за десетки и стотици хиляди лева, но не всички го правят, не всички намират смисъл да влагат състояние в ламарини и не всички имат за цел да се показват пред другите.Просто някои хора са по-умни от други, но това на пътя и в колата няма как да си проличи, за да го разберат околните и да ги квалифицират като престъпници или закононарушители Същото важи и за можещите и не можещи шофьори - няма как да прецениш кой може да кара и кой не.За това е по-добре на пътя да има солиден нов автомобил, който помага на шофьора и го измъква от ситуации, вместо несигурно превозно средство, което да пребие и околните.Иначе аз напълно те разбирам какво искаш да кажеш, но за пореден път говорим за различни неща....

                              Коментар


                                #75
                                Бре аз ли живея още в миналия век или тук става нещо като надлъгване . ? За какви 10-12 хиляди лева глоби става дума бре ?? Ами за да има толкова пари от глоби то значи и точки се вземат и би следвало да е минус 10 хиляди точки. Тия в КАТ толкова ли са будали ,че когато му свършат точките не му пратят честитка, че му се отнема книжката ? Нещо не мога да си го представя това н. И ако е и верно това то тогава ще се съглася ,че нямаме държава . За сега все си мисля ,че имаме що годе нещо като държава .
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

                                Коментар

                                Working...
                                X