Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Превишена скорост в Гърция

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Превишена скорост в Гърция

    Един мой приятел, отива в Гърция с кола. Спират го за превишена скорост, налагат му налагат глоба 400 Е и му свалят номерата, като междувременно му дали някакав документ за да кара временно колата. Та прибра се човека в България, и се чуди какво да прави. Номерата са в Гърция, а неможе да кара в България без номера? Та седи си на границата и се чуди какво да прави?Някой има ли идея какво се прави в такъв случай?Каква е тая варващина да ти свалят номерата!?

    #2
    Яко, трябва и тук така да правят.Като ми ги свалят един път и платя 400 левро, няма да превишавам повече :D
    Глоби и наказания в Гърция за най-чести нарушения по пътищатаСправка за глоби и наказания при нарушаване на правилника за движение по пътищата в Гърция.За несъобразяване със сигнали на пътен полицай се налага 150 евро глоба и отнемане на книжката за 20 дни.За неправомерно паркиране - 40 евро глоба.За нарушаване на забранителни знаци - 200 евро и отнемане на книжката за 10-20 дни.За нарушаване на знак СТОП - 700 евро.За минаване на червено - 700 евро и отнемане на книжката за 20-60 дни.За неправомерно използване на мобилен телефон по време не шофиране - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.За извършване на опасни маневри - 700 евро и отнемане на книжката за 30 дни.За шофиране с превишена скорост - глоба 40 евро, ако скоростта е с до 20 км/час по-висока от допустимата и глоба 100 евро, ако е над 20 км/час. При шофиране на магистрала със скорост над 150 км/час глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 60 дни.При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро.При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.Шофиране без книжка струва на нарушителя 200 евро.За шофиране без колан глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 10 дни.За шофиране в нетрезво състояние глобите и наказанията са съобразно концентрацията на алкохол в кръвта или съответно: 0,50 g/l до 0,80 g/l - 200 евро глоба, при 0,80 g/l до 1,10 g/l - 700 евро глоба и отнемане на книжката за 90 дни, при над 1,10 g/l глобата е 1 200 евро, книжката се отнема за 180 дни, а затворът е най-малко 2 месеца.Освен споменатите глоби и наказания, нарушителите получават и съответен брой наказателни точки, като при 25 наказателни точки се отнема шофьорската книжка, а при 15 се получава предупреждение. Ако книжката се отнема за пръв път, то продължителността ще бъде най-малко за 6 месеца. Ако това обаче става за втори път в рамките на 5 години, минималният срок на отнемане на шофьорската книжка става една година. За да бъде получена книжката отново, е необходимо шофьорът да премине отново през курс на обучение (практично и теоретично) равен на 50% от часовете на кандидат-шофьорите, като акцент се поставя на правилата, заради нарушаването на които книжката на шофьора е била отнета. За млади шофьори, нарушили правилника, които нямат навършени три години от датата на издаване на книжката им, към наказателните точки за всяко нарушение се добавят още 3.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

    Коментар


      #3
      И все пак. Какво трябва да се направи в България, за да си върнеш номерата?? А и колата не е негова- което утежнява нещата.За мен е нормално да ти вземат книжката, ама номерата - е преиграване. Както в случая, какво е виновен собственика на колата за нарушението, че сега колата му няма номера??

      Коментар


        #4
        Не съм абсолютно сигурен, но трябва просто да отиде и да прати. Ако отиде до 7 дневен срок мисля че глобата е 50%. Общо взето отиваш веднага и плащаш иначе не може да се прибереш в България.
        >>> PUNTO POWER - HGT<<<

        Коментар


          #5
          Кхъ-Кхъ... Взимаш си на авера колата, караш като Шумахер при това в чужда държава и искаш да ти е без пари? 400 ЕВРА си е чудна цифра за подобен род деяние. Аз искам следните глоби да въведат и у нас:1. Фас през някой от прозорците: 1000лв. 2. Превишена скорост - 100лв на километър3. Без фарове по тъмно или неизрядни фарове - 500лв. 4. Шофиране в нетрезво състояние - 100лв на стотна алкохол над допустимото (1.6 промила са равни на 1100лв глоба).5. Шофиране на неизправна кола - всяка неизправност по 500лв. Имам предвид видимите/доловимите без излишни технически средства - скапани гуми, прецакани ауспуси или пушек като от ТЕЦ Варна преди ЕКО Филтрите6. Шофиране без Гражданска - 10 години без книжка и 10 000лв. глоба.7. Шофиране без книжка - 10 години без право на Шофьорски изпити и 10 000лв. глоба8. Шофиране без Винетка - 10 пъти размера на винетката (годишната)9. Шофиране без платен данък "автомобил" - 10 пъти размера на данъка + обществено полезен труд - трамбоване на пътни участъци в строеж или изграждане на пешеходни зони10. Неспазване на знак СТОП или червена светлина на светофарна уредба - една седмица дежурство по 12 часа на кръстовището където е извършено нарушението, като дежурството се следи с камери, писане със стандартен шрифт на 100листа А4: "Знак СТОП и в гората да видя - задължително спирам на него"...И спирам с утопията и си лягам Айде лека Ви и се усмихвайте повече от мен... Да не ви перне nikki_sixx изотзадзе!
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

          Коментар


            #6
            jenshen73 написа:
            4. Шофиране в нетрезво състояние - 100лв на стотна алкохол над допустимото (1.6 промила са равни на 1100лв глоба).6. Шофиране без Гражданска - 10 години без книжка и 10 000лв. глоба.
            Иначе един познат са го спряли за превишена скорост в Гърция, май с 30км/ч над разрешената е 6ил,170Е са го гло6или и са му взели книжката, като са му казали след седмица да отиде и да си я вземе.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

            Коментар


              #7
              гърция

              е това е събира парите и плаща щолкото по бързо подобре а може да се пита някой по запознат дали нещо неможе да се направи по запознат адвокат но междонароден което е доста трудно в нета няма ли нещо повече да има случай подобни затова колкото пише толкова и Тук и ва вън а това за номерата мисля че епо добре от това да прибират колата тука пише за магистрала чев зимат 350 евро * За несъобразяване със сигнали на пътен полицай се налага 150 евро глоба и отнемане на книжката за 20 дни, * за неправомерно паркиране - 40 евро глоба, * за нарушаване на забранителни знаци - 200 евро и отнемане на книжката за 10-20 дни, * за нарушаване на знак СТОП - 700 евро, * за минаване на червено - 700 евро и отнемане на книжката за 20-60 дни, * за неправомерно използване на мобилен телефон по време не шофиране - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни, * за извършване на опасни маневри - 700 евро и отнемане на книжката за 30 дни, * за шофиране с превишена скорост - глоба 40 евро, ако скоростта е с до 20 км/час по-висока от допустимата и глоба 100 евро, ако е над 20 км/час. * При шофиране на магистрала със скорост над 150 км/час глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 60 дни. * При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро. * При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни. * Шофиране без книжка струва на нарушителя 200 евро или по-малко, за шофиране без колан глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 10 дни. * За използване на антирадар - рискувате съд и затвор с неизвестна продължителност (добавка от Комитата) * За шофиране в нетрезво състояние глобите и наказанията са съобразно концентрацията на алкохол в кръвта или съответно: o 0,50 g/l до 0,80 g/l - 200 евро глоба, o при 0,80 g/l до 1,10 g/l - 700 евро глоба и отнемане на книжката за 90 дни, o при над 1,10 g/l глобата е 1 200 евро, книжката се отнема за 180 дни, а затворът е най-малко 2 месеца.
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

              Коментар


                #8
                Няма какво толкова да се чуди.Има достатъчно варианти.1. Отива в Гърция,плаща си глобата и си взема номерата. Направил си е кефа, да вземе да си го плати. Силно препоръчвам.2. Прибира си колата от границата с репатрак. Може да му излезе малко по-евтино обаче това си е чисто български тарикатлък. И не е желателно в близко бъдеще да се мярка в Гърция защото вероятно е записан в някаква компютърна система.3. Със документа отива в КАТ и иска транзитни номера - също български тарикатлък.Много ми хареса изказването на "emzo" за глобите в Гърция. Искам ги такива и у нас. Да видиш как всички ще станем добрички, внимателни. Направо ангелчета. Всички ще започнат да рецитират правилника в прав и обратен ред защото така излиза по евтино.
                Bravo 1.6 / 16

                Коментар


                  #9
                  Малко като офтопик - на зашад не са индианци като нас. Явно и на юг не са. Какво е виновен някой си че някой му кара колата и е прелетял през Гърция - ами виновен е че си е дал колата, това. Това е положението. И аз искам такива глоби у нас. Особено тези за опасни маневри, да видим кой ще се бута от лявата за направо, например. А за шофиране след употреба на алкохол, освен глобата по 100 лева на стотна от промила над 0.5, и доживотна забрана за шофиране на автомобил ! За неспиране на пешеходна пътека - 2 години без книжа, със задължителен изпит за възстановяване после. И изобщо - на всички глоби в момента - по 2 или 3 нули отзад ! Като сурвакат някой с 10 бона за минаване на червено, ще си помисли дали да минава на "късно-жълто" другия път ! Това и за подкуп не става, защото ако аз съм корумпиран полицай, и някой мине на червено, ако не ми бутне подкуп поне от 1000 лева, ще му пиша акта поне 2 часа, другия път ще си помисли сериозно дали му се дават 1000, 10000 лева, и кой знае колко изгубено време...
                  mitakkk написа:
                  За мен е нормално да ти вземат книжката, ама номерата - е преиграване. Както в случая, какво е виновен собственика на колата за нарушението, че сега колата му няма номера??
                  За теб, колега, нормалното може да е просто да го спрат, и му кажат "Извинете много, господине, че ви спряхме, но искаме да ви помолим да карат малко по-бавничко, само ако е удобно за вас, разбира се, ако може така с 40-50 км/ч по-малко. Благодарим ви, лек път, наздраве! " Но мръсните гърци - не стига че го спрели човека, който си лети към България с чужда кола, ами имали наглостта да му вземат номерата. Че и глоба му наложили , а той съвсем нормално си е карал със 150-160, при разрешени 130, както си кара и в България. Айде да псуваме по гърците .Абе тая тема си е точно - "Кой ми сра в гащите, и кой ще ми ги изпере?"

                  Коментар


                    #10
                    Вие сериозно ли мислите, че ако има такива глоби ще се оправят нещата? Глобите трябва да си останат същите, просто да спрат да се дават пари на полицайте! Защото ако имаш 400лв. глоба за превишена скорост...ще има..ай ся дай 100лв. да не пишем..!? Хмм..замислете се!
                    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

                    ...E90..incoming..!!

                    Коментар


                      #11
                      loop написа:
                      Вие сериозно ли мислите, че ако има такива глоби ще се оправят нещата? Глобите трябва да си останат същите, просто да спрат да се дават пари на полицайте! Защото ако имаш 400лв. глоба за превишена скорост...ще има..ай ся дай 100лв. да не пишем..!? Хмм..замислете се!
                      Ако има такива глоби и такива полицаи - ще се оправят и още как. Като ти бръкнат в джоба и ти изкарат двумесечната заплата, дали ще караш пак така?
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                      Коментар


                        #12
                        Пак добре, че са му дали да си кара колата, щото миналата година една кака от Сърбия беше на авто стоп край Аспровалта, което от своя страна не беше лошо Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Иначе би трябвало с този документ, които са му дали да може да си вкара колата в БГ, ама да пита митничарите. Да не е ням случайно?! Или може от глобата да е унемял

                        Коментар


                          #13
                          Аз незнам някои хора сериозно ли подкрепят вземането на номерата, или просто злорадстват?След като ти вземат книжката, за нарушението- аз невиждам защо трябва да се вземат номерата? Та ти и без това без книжка неможеш да караш кола. Все пак тази кола може да се кара от друг. А ако е служебна например??Някой по-запознат да каже има ли друга държава освен Гърция където се взимат номерата на колите. Ако има съм сигурен че се броят на пръсти.

                          Коментар


                            #14
                            @mitakk: В някои западни демокрации за превишена скорост ти взимат не номерата, а направо колата - после ходи, че превишавай, ако имаш с какво ... Но нали си чешем пръстите само...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                            Коментар


                              #15
                              http://dnes.dir.bg/2009/02/22/news40...88aefd0ad5e4a3
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                              Коментар

                              Working...
                              X