Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска отговорност ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гражданска отговорност ?!

Днес ходих да си правя гражданска отговорност на пунтака 1.1 двигател - 160 лв и 30 ст. Какви са тези цифри ?! И ми казаха, че в началото на Юли са ги вдигнали ( била е за моя автомобил 120 лв.) Всичко се вдига само не и парите които взимаме
    Grande Punto 1.3 75 hp
    Croma 1.9 Multijet 150 hp

Re: Гражданска отговорност ?!

staik написа:
    Днес ходих да си правя гражданска отговорност на пунтака 1.1 двигател - 160 лв и 30 ст. Какви са тези цифри ?! И ми казаха, че в началото на Юли са ги вдигнали ( била е за моя автомобил 120 лв.) Всичко се вдига само не и парите които взимаме
    Колега ти пак си добре....мен ме ошушкаха 270лв за граждансака....добре, че я пуснах навноски и сега мисля да не я плащам и да сменя застрахователната компания.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Даааа... чак почнах да се радвам малко или много , че карам кола с много малък мотор :D
      Grande Punto 1.3 75 hp
      Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Geraka написа:
        Колега ти пак си добре....мен ме ошушкаха 270лв за граждансака....добре, че я пуснах навноски и сега мисля да не я плащам и да сменя застрахователната компания.
        Пфу... това в, коя компания?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега парите който си платил са нищо!!! Повярвай ми занимавах се известно време със застраховки и нещата ще се влошават (в смисъл парите за застраховка ще нарастват). За пример застрахователната система в германия няма ограничения в иска който може да се предяви при евентуални нанесени щети (не зависимо какво си потрошил или недай боже КОГО?) а тук са има 200 000лв. нещо което е нереално. Пък и да знаете за някого който е убит при катастрофа или осъкатен и да е получил толкова пари кръвнина или дори на половината??? Системата там е БОНУС-МАЛУС а огромно влияние оказва и какви тунинги имаш по колата и въобще каква кола караш (в смисъл колко популярна е тя в черните списъци на техния КАТ) Да речем караш Голф и Рено на пример. Ако колите са с едни и същи параметри, но статистически гофовете имат повече ПТП-та независимо от това че ти нямаш, пак ще платиш повече!!!Забравих че някой гражански там струват повече от колите който караме!!! Но пък и заплатите са доста по големи!! :D Съвет от мен за всички на който гражданската изтича малко преди декември, подновете я по рано защото ако забелязвате цените всяка новагодина скачат... ма това са критерии заложени знаете от кого.ето тук може да проверите моментите цени за всички лицензирани засрахователиhttp://www.sdi.bg/onlineInsurance/?g...FYwVzAodHlftmQ това не е реклама на застрахователния дилър!!!
          FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

На този калкулатор нещо му нямам доверие.Говоря специално за Дженерали.Моята застраховка я правих там и е 160лв.Преди месец се обадих на познат който работи там за да го питам колко струва в момента застраховката за идентичен автомобил.Направо ме разпита за данните на собственика(възраст,адрес,предишни застраховки при тях и тн)Колата е регистрирана на дама на 25 години и цената която ми каза беше около 240лв. Питах го защо има такава голяма разлика между моята и нейната застраховка и отговора беше-"тъй като собственика се води рисков водач и тн..цената за нея е 240,ако ти решиш за теб е 160 лв.Имало значение годините на собственика и още куп фактори от които се определяли цените"Накрая ме посъветва ако иска да си направи евтина застраховка да отиде в Левинс.За това им нямам доверие на разните калкулатори в нета.Очакваш едно, а се оказва съвсем друго.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Geraka написа:
              ......Колега ти пак си добре....мен ме ошушкаха 270лв за граждансака.....
              Това е само заради 16-ките. Трябваше да й сложиш зимните галоши с 14-ките преди да направиш застраховката :D
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

аз пък преди 2 дена си направих гражданска и автокаско наведнъж. така ГО ми излезе точно 135 лв. за колата от подписа. компанията е Армеец, за 1 път стъпвам там, че да видим.
                Alfa 147 JTD 115 hp
                ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Питах го защо има такава голяма разлика между моята и нейната застраховка и отговора беше-"тъй като собственика се води рисков водач и тн..цената за нея е 240,ако ти решиш за теб е 160 лв.
                  Ето за това иде реч. Дженерали и Алианц използват малко странни за на системи за калкулиране на застраховката. Това се използва и на запад и общо взето скоро всички ще преминат на тази система. БОНУС-МАЛУС. За едни добро за други дърво, зашото обикновенно малуса е доста по-голям от бонуса :D

Коментар

TAIF написа:
                    Ето за това иде реч. Дженерали и Алианц използват малко странни за на системи за калкулиране на застраховката. Това се използва и на запад и общо взето скоро всички ще преминат на тази система. БОНУС-МАЛУС. За едни добро за други дърво, зашото обикновенно малуса е доста по-голям от бонуса :D
                    Това за Бонус-Малус системата ще го направят ОК, но защо не довършат започнатото, като направят ГО, както е навсякъде полицата да се прави на шофьора/водача на МПС-то, а не както е в момента на колата Тогава, вече реално ще заработи системата Бонус-Малус...Бонуса(-50%), както и Малуса(+50%) не би трябвало да надхвърлят 50% за период от 5 години.И една интересна статия във Zastrahovatel.com.
                    Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                    Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                    Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                    Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Добре де, нали шофьорът е важен. Аз като немога да карам, няма да мога да карам еднакво нито Пунто, нито нещо, човъркано от екипа на Брабус...

Коментар

FIRE 8V написа:
                        TAIF написа:
                        Това за Бонус-Малус системата ще го направят ОК, но защо не довършат започнатото, като направят ГО, както е навсякъде полицата да се прави на шофьора/водача на МПС-то, а не както е в момента на колата Тогава, вече реално ще заработи системата Бонус-Малус...Бонуса(-50%), както и Малуса(+50%) не би трябвало да надхвърлят 50% за период от 5 години.И една интересна статия във Zastrahovatel.com.
                        Повярвай ми не навсякъде е така. За пример отново давам Гермаания или Англия (източник Доц. д-р Боян Илиев- който ми преподава в университета) та значи идеята е следната.Застраховка ГО в тези държави се изчислява освен на база ПТП който е направил (или не) водача през изминалата година, така и на база шофьорския стаж на лицето. Допълнително за там е следното:Ако например има ме една съвкупност от 10 автомобила няма занчение какви, 3 от тези са ФИАТ ТЕМПРА, 3 ПУНТО, 2 ТИПО и т.н. та ако водачите на темприте са правили най-много произшествия ще заплатят най високи застрахователни премии като най рискова съвкупност (независмо от това дали са се одарили 2-ма а третият е карал по най-примерния начин). Разработването на една застрахователна програма струва на компанията от порядъка на 2 млн. евро (това е само за разработката не включва потдръжката). Само си представете целият обем от коли и модефикации на пазара който трябва да поеме и непрекъснато да се упгрейтва. Сега може би ви става ясно защо 1 застраховка ГО в тези държави може да стигне 3 000 евео че и повече. Не забравяйте също и за лимита за който споменх по-горе.
                        Добре де, нали шофьорът е важен. Аз като немога да карам, няма да мога да карам еднакво нито Пунто, нито нещо, човъркано от екипа на Брабус...
                        Съвсем не съм съгласен, не е едно и също дали ще караш Пунто 1.1 55 коня което ускорява от о-100 за примерно 13сек. Или Ферари коет за 13 сек ускорява до 200. с тази промяна ставаш още по-рисков

Коментар

chandler написа:
                          аз пък преди 2 дена си направих гражданска и автокаско наведнъж. така ГО ми излезе точно 135 лв. за колата от подписа. компанията е Армеец, за 1 път стъпвам там, че да видим.
                          ибаси комунизъмът!!!!!!!!!!!!!
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

За Армеец - или добро или нищо, особено за каското. Няколко пъти съм казвал: идват оглеждат колата, ако е необходими си я товарят на пътна помощ, оправят я, викат те за подпис и си я взимаш. Трябва да ме черпят за реклама Калкулатора на sdi е точен - няколко пъти съм поръчавал застроховки. Единия път даже беше по-ниска цената с 10лв на гражданската от обявеното.

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Питах го защо има такава голяма разлика между моята и нейната застраховка и отговора беше-"тъй като собственика се води рисков водач и тн..цената за нея е 240,ако ти решиш за теб е 160 лв.Имало значение годините на собственика и още куп фактори от които се определяли цените"
                              Време е да спретнат един тест при сключването на ГО в който да има въпроси за интелигентност,грамотност и познаване на правилника.Ще има доста интересни резултати определено които трябва да се таксуват много в повече.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X