Колеги, имам един въпрос относно парите платени за данъка на автомобила.Има някаква неразбория и лъжа в това нещо.Значи аз като съвестен гражданин си плащам всички данъци на всичко.Не искам нищо на никой да дължа.За това при възможност си плащам абсолютно всичко, когато мога.И излиза следния казус:Плащам данъка на автомобила ми за една година, както си му е реда.Излиза данъка около март месец, вадя и плащам за текущата година.Да ама да речем юни месец продавам колата. Отивам в данъчното и питам за възстановяване на сумата за срока, който автомобила не е мой.Дефакто половината от данъка не трябва да го плащам!Не знам да има закон, с който да те задължава да плащаш данък на нещо, което не го притежаваш
Обяснението в данъчното е - новия собственик няма да плаща данък.Има ситуация, че един се задължава да плаща нещо, което друг използва. Не мога да го проумея как става това!А и още нещо:Ако не си коректен платец и не платиш данъка в срок е по-далавера защото, когато продадеш колата да речем 6-ти месец, отиваш в данъчното с договора за продажба и те ти смятат данъка само до 6-тия месец.Е добре де каква е далаверата в цялата тази ситуация
Моля някой ако има запознат със ситуацията да коментира.НЕ искам коментари от рода:- Ти луд ли си да плащаш данък!- Аз данък на държавата няма да платя!- Аз не съм си регистрирал колата в данъчното, да не съм луд.И всякакъв от този вид.Благодаря

Коментар