Кажете какво да правя Всичко ми беше изчезвало и какво ли не ама ЦДто ... Вероятно някакъв бъг или вирус ..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изчезна CD-то на лаптопа ?
Collapse
X
-
Не е вирус - просто си сложил някоя "емулираща" боза, която е осрала нещата. Другия вариант е да липсват правилните драйвери изобщо. Това Base System Device ми говори, че вероятно лаптопа ти е с чипсет на интел, чиито драйвери не са ИНСТАЛИРАНИ. Инсталирай ги, от сайта support.intel.com и предполагам, че ще е ОК.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Добре работата е там че за драйвъри за CD не съм чувал?!? Лаптопа е ASUS, както и да е качих диска с които идва на флашка и от там инсталнах каквото има и CD не се появи. Иначе ако има диск при зареждане на УинБозата си тръгва. Вероятно УинБоза (който е XP SP3 инсталнат от фирмата) се е скапал защото и онези досадни Уинбоузки грешки взеха да ми изкачат често. Има ли смисъл да го карам във фирмата (още е в гаранция) или направо да си преинстална бозата и да ми е мирна глава?Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Преинсталирай.Само гледай да имаш диск с интегрирани САТА драйвери.Или опция в БИОСа да изключиш AHCI режима.Ако има AHCI някъде в БИОСа - дай му Disable/Off.Ако няма - в някои АСУСи се води HDD mode нещо си и вариантите са ENHANCED и COMPATIBLE.Даваш на COMPATIBLE и пей сърце.Ако ги няма тези неща в БИОСа - Windows с интегрирани SATA driversF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Koлега, виж дали това ще помоне:To fix the error by editing the registry, perform the following steps: 1. Exit and close all applications currently running on your PC. 2. On Start > Run type Regedit and press the Enter key. 3. Next, navigate to the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSet ControlClass {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 4. Delete any of the following registry entries if they exist under this key: * LowerFilters * LowerFilters.bak * UpperFilters * UpperFilters.bak 5. Restart your PC and open My Computer to ensure that the CD-ROM drive is visible.Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Има драйвери за ЦД, как да няма. Поне за цд-то (филипс) на лаптопа ми има.На мен така ми се 6еше скапало и не искаше да записва. След като си изтеглих драйвери и ги инсталирах се оправи.А за твоето цд гледам, че доста хора се оплакват от същия про6лем.Драйвери има тук но иска регистрация:http://4megaupload.com/index.php?q=g...64&vforum=0c17Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
deadairplane
-
Windows XP пристига с вградени ATAPI драйвери (тея дето са нужни за да работи CD устройството). За да са се "изгубили" драйверите - вероятно си инсталирал емулиращ софтуер - това обикновено е DaemonTools или подобен. HQXENOX е редът, който ме кара да мисля това. За да се оправят драйверите без да се преинсталира ОС се налага да се установи КОЕ точно ги е осрало. На линия съм скайп след 22ч - може да се опитам да ти помогна ако все още не си се справилSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар