Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимание , почитатели на "Бързото хранене"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внимание , почитатели на "Бързото хранене"

През летните жеги рязко зачестиха случаите с натравяне със заразени или развалени храни в заведенията за "Бързо хранене". В рамките на месец втори случай на натравяне с дюнери, които са едни от най-опасните храни в жегите, поради начина си на приготвяне. Време е за по-строги мерки на контрол от страна на ХЕИ към подобен вид закусвални. http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/0...kyrdjali.75381 В Европа има много места в които се предлага Дюнер, но на закрито или в стъклена преграда се върти арабската измислица. Имам преки наблюдения върху една такава закусвалня в Грос Герау Германия. За двуседмичния ми престои виждах как в нея влизат само араби и турци или изобщо хора от ориента, местните германци не посещаваха Дюнера. Хотелската стая беше точно срещу входа на дюнер-закусвалнята и без да искам станах свидетел на писаното по-горе. Колеги внимавайте с тези дюнери, на които самия замисъл на приготвяне и престой в среда на мухи прахоляк и всякакви мръсотии ги прави опасни
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

"Антрактивните" дюнери вероятно са много опастни

Коментар

vital написа:
      "Антраkтивните" дюнери вероятно са много опастни
      Да с колоритни майстор готвачи които с мръсни ръчички ги приготвят
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

внимание

всички сме големи хора и знаем какво трябва да правим и какво не.Но колегата е много прав и не само за дунерите.Тези царевици по плажа сладоледи от странни машини и какво ли още не.понякога се чудя дали да си взема кисело мляко което знам че се разваля или такова дето няма мляко за да издържи примерно два дена.и в двата случая ще иам болкуци дано стомаха ми да е свикналза да издържи.ех една две бирички по добре ама като не пия хмм маи ще се гладува
        Нека Спрем Войната По Пътищата !!!
        http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=8539

Коментар

Яжте спокойно на корем , нашите стомаси са свикнали вече на всичко, поризведено от Химически-Вкусовата-Промишленост (ХВП)!

Коментар

Аха ... а китайското, направено от китайците с черно под ноктите и ръце мити веднъж на ден щеше ли да е вкусно, ако беше чисто всичко и ако си миеха тиганите ... не нали Така, че ... и на мен салатата ми е по вкусна като си я омешам с ръце ... който не иска да не яде ...
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

А бе каквото и да си говорим, имаме толкова ниска култура на хранене че се тъпчем с всякакви боклуци повреждащи и стомашният ни тракт и после се чудим как на 19-20 годишна възраст имаме тук гастрит ту язва.Колкото до Дюнерите ни в България, първо че се правят по абсолютно нехигиеничен начин и второ, който е ял Дюнер в Турция примерно никога няма да вкуси тукашният ни измислен боклук носещ същото име.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Нямам нито гастрит, нито язва. Бил съм в казарма 18 месеца, а 6 от тях бях в миячното - мияч... Измил съм толкова чинии, че сигурно в сегашните хотели няма такова количество. В казармата съм ял неща, които не се знае първоначалната им форма и външен вид - оцелях.Киселото мляко от едно време (дето се вкисваше за ден на слънце) и сегашното издръжливо кисело мляко се различават по начина на приготвяне - едно време млечно-вкисващите (млечно-кисели) бактерии си оставаха живи в млякото, а сега се убиват със специални методи. Целта на занятието е, като си купите млякото - да може да си го занесете до вкъщи. Домашното вкиснало мляко няма как да му се убият бактериите и то за това оцелява ден-два. Но неграмотният български народ си мисли, че кисело мляко става от сухо такова (всъщност сухото мляко се прави, чрез електрическо изсушаване на прясно мляко и излиза доста скъпо упражнение) или от "химии"... Винаги обаче забравяме т.н. прогрес, т.е. движещата сила на цивилизацията...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мизерниците плюят в храната! [quote:2d5f1d8940]Микробът стафилококус ауреус е причината за натравянето с дюнери на 15 души в Кърджали, показват предварителните микробиологични изследвания.Това съобщи пред

Коментар

Между другото има разлика между "почитатели на Бързо хранене" и хора, които нямат друг избор, ако искат да не изпитват глад няколко часа преди да се приберат вкъщи, или приключат работа и седнат нейде да хапнат бавно! А иначе съм се обривал от хамбургер купен срещу пилоните на НДК.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                      Между другото има разлика между "почитатели на Бързо хранене" и хора, които нямат друг избор, ако искат да не изпитват глад няколко часа преди да се приберат вкъщи, или приключат работа и седнат нейде да хапнат бавно! А иначе съм се обривал от хамбургер купен срещу пилоните на НДК.
                      Така е има разлика , но трябва все пак и да се мислим какво да ядем. Ако човек преди да посегне към тези гнусотии се замисли , винаги ще намери по-добър вариант за хранене , но действа ли се първо "сигнално" [ето виж там има дюнер , дай да хапнем] рискът е голям

Коментар

Интересно, какво гнусно намирате в дюнера?Нямам представа дали знаете какво има в нашите колбаси и как се правят. И колко мухи са се изплюли върху месото преди и след като е обработено.И защо месото от дюнера [минавайки 100% през огъня] да е по добро от печеното в немитата от седмици фурна в къщи или в някой ресторант.За скарите да не говорим.Дюнера си е храна, като храна.Това, че в Кюстендил няколко човека са се оакали от мръсотията в определено място за хранене не прави дюнера като цяло гнусен.Напротив, много е вкусна ориенталската кухня и ако не си налагах непрекъснато диети щях да се храня приоритетно с ориенталска и азиатска [китайска] кухня.Не мисля, че баничките и разните там сиренарки, казанлъшки понички и "принцеси" са с нещо по добри от който и да е дюнер.До Халите, от лявата страна, има един ливански ресторант, по точно закусвалня, където много обичам да хапвам фалафели [в питка, с дресинг, не му знам точно името]. Досега не съм се оаквал.За разлика обаче от родните банички срещу Халите, където винаги когато съм си купувал е трябвало после да взема сода бикарбонат, че не се живее от "киселини".
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

Доколкото разбрах проблема с дюнерите не е толкова в месото колкото в развалената гарнитура от сосове и т.н., стоели цял ден (дни) на жегата в тубички.Лично ние с жената много се дразним от гадната храна, тези дни се разходих до едно село наблизо и си накупих от една баба домати и краставици, пред мен ги откъсна. Е, няма такава сладост и вкусотия. Купили сме си хлебопекарна и ядем домашен хляб. Машинката бърка и тесто за пица и редовно си хапваме. На заведение край морето НЕ сядаме.

Коментар

Malone написа:
                            Интересно, какво гнусно намирате в дюнера?Нямам представа дали знаете какво има в нашите колбаси и как се правят. И колко мухи са се изплюли върху месото преди и след като е обработено.И защо месото от дюнера [минавайки 100% през огъня] да е по добро от печеното в немитата от седмици фурна в къщи или в някой ресторант.За скарите да не говорим.Дюнера си е храна, като храна.Това, че в Кюстендил няколко човека са се оакали от мръсотията в определено място за хранене не прави дюнера като цяло гнусен.Напротив, много е вкусна ориенталската кухня и ако не си налагах непрекъснато диети щях да се храня приоритетно с ориенталска и азиатска [китайска] кухня.Не мисля, че баничките и разните там сиренарки, казанлъшки понички и "принцеси" са с нещо по добри от който и да е дюнер.До Халите, от лявата страна, има един ливански ресторант, по точно закусвалня, където много обичам да хапвам фалафели [в питка, с дресинг, не му знам точно името]. Досега не съм се оаквал.За разлика обаче от родните банички срещу Халите, където винаги когато съм си купувал е трябвало после да взема сода бикарбонат, че не се живее от "киселини".
                            Прав си , всичко българско и родно е гадно и се приготвя по-супер нехегиеничен начин , докато всичко ориенталско изобщо внесено лъха на чистота и качество. Айде моля ти се , започнахме да плюем ПАК родното и да се прихласваме по чуждото. Не съм казал че чуждата кухня е лоша[просто ти накланяш на там спора] но това което се предлага от нея в България в повечето случаи е буклук.Ето в последния случаи са изолирали като изсточник на заразата "гърлен секрет" Така че не бих се доверил на любимия ливански ресторант. Вярно е че някаде кадето злоупотребяват с материалите може да получиш киселини от родните банички и други тестени изделия , но случаи като тези последните два с дюнер , не съм слушал с банички И моля ти се хайде да не изопъчаваме или започваме спор коя кухня е по-добра нашата или ориенталската. Тази статистика за почистванито на фурните от каде я взе? В къщи аз върша тази работа и то качествено за у вас незнам. По леко всички имаме чувства

Коментар

jenshen73 написа:
                              Бил съм в казарма 18 месеца, а 6 от тях бях в миячното - мияч... Измил съм толкова чинии, че сигурно в сегашните хотели няма такова количество. В казармата съм ял неща, които не се знае първоначалната им форма и външен вид - оцелях.
                              По-малко съм бил, гледки уникални, но и аз оцелях.Напълно те разбирам, какво имаш напредвид.Един прост тест за наличието на нишесте в киселото мляко е добавянето на 2-3 капки йод, ако има нишесте се получава синьо-виолетово оцветяване.Попадал съм на такива млека.
                              Vladim написа:
                              Оправдания са това и липса на силна воля.Доказвал съм го много пъти.
                              Malone написа:
                              Интересно, какво гнусно намирате в дюнера?Нямам представа дали знаете какво има в нашите колбаси и как се правят. И колко мухи са се изплюли върху месото преди и след като е обработено.
                              Имам пряка.Не е за разправяне.
                              Malone написа:
                              Не мисля, че баничките и разните там сиренарки, казанлъшки понички и "принцеси" са с нещо по добри от който и да е дюнер.
                              Прав си.
                              ls1 написа:
                              Доколкото разбрах проблема с дюнерите не е толкова в месото колкото в развалената гарнитура от сосове и т.н., стоели цял ден (дни) на жегата в тубички.
                              От едно време ми е в главата, че лятно време кремове разни и яйчни продукти трябва да се избягват.Яйца хапвам всеки ден, но знам, че са пресни.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X