През летните жеги рязко зачестиха случаите с натравяне със заразени или развалени храни в заведенията за "Бързо хранене". В рамките на месец втори случай на натравяне с дюнери, които са едни от най-опасните храни в жегите, поради начина си на приготвяне. Време е за по-строги мерки на контрол от страна на ХЕИ към подобен вид закусвални. http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/0...kyrdjali.75381 В Европа има много места в които се предлага Дюнер, но на закрито или в стъклена преграда се върти арабската измислица. Имам преки наблюдения върху една такава закусвалня в Грос Герау Германия. За двуседмичния ми престои виждах как в нея влизат само араби и турци или изобщо хора от ориента, местните германци не посещаваха Дюнера. Хотелската стая беше точно срещу входа на дюнер-закусвалнята и без да искам станах свидетел на писаното по-горе. Колеги внимавайте с тези дюнери, на които самия замисъл на приготвяне и престой в среда на мухи прахоляк и всякакви мръсотии ги прави опасни

Коментар