Така колоната се движеше бавно - около 75-80км. Тоест в рамките на закона. Когато започнахме да изпреварваме явно са намалили скоростта защото не беше трудно да се изпревари т.е. ние се прибрахме в лентата с около 90-95км. защото имаше време да отбием, без да се налага екстремно спиране. Обеснявам си го с факта, че ТИР-аджията е видял поста и е намалил, защото има ограничение точно преди "Кемера" 80/60/40. Т.е. ние сме се прибрали много преди 40, мисля, че на 60 влезнахме с около 80. Имаха радар, които не ни е засякъл, нито пък имаше някакъв намек за превишена скорост. До сега не съм обръщал внимание, но като патувам пак натам, с точност ще определя колко метра след започване на непрекъснатата линия сме се прибрали. Бяхме доста далеч от завоя за моста това мога да кажа и пак да добавя, че графиката ми не пресъздава 100% реалната ситуация. Разстоянията между ТИР-а и поста бяха по-дълги.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересна ситуация за АКТ
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Immortal написа:Или бюджета трябва да се пълни... да се заработват премиални...[/img]
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
fuoco написа:Точно на камионите би била най-адекватна роля да въдворяват ред по пътищата, тъй като полицията не може да е навсякъде, а те са най-разумните и справедливи водачи, а и най-защитени, заради масивността си, по мои наблюдения.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Колеги, вчера ми се случи нещо интересно и все още не знам какво да очаквам. С две думи, от Монтана към Враца се спускам и изпреварвам камион на непресеченна линия. В долчинката зад едно дърво ме чакаха ченгета, спират ме и ми обясняват, че ме спират за неправилно изпреварване и превишена скорост. Питат ме дали съм видял с колко карам, казвам им не, а те отвръшат 110. Но никъде нищо не ми показаха на радар.Както и да е де, почнаха да ми обясняват колко ще ми е глобата (споменаха нещо около 50 лв), как не било хубаво да си разваляме неделния ден и помислих, че ми играят театър за пари. Вече беше отворил някакъв тефтер и пишеше. Продължи да ми обяснява как не трябва да си разваляме хубавия ден и в един момент след като си записа данните ми ми върна документите и ми пожела приятен ден.И сега идва въпроса:1) Дали наистина си е търсил пари и ми е върнал документите с идеята да му ги върна с някой лев вътре, но аз не съм се усетил и съм си тръгнал2) Дали пък ме е пуснал ей така от добра воля3) Има ли шанс след като ми записа данните в някакъв тефтер да ми пратят честитка. Из между всичките глупости, които изговори, освен че в началото ме оповести колко ще ми е глобата, към средата на монолога му и ми вметна нещо от сорта "... ще се разходиш в София (до КАТ предполагам) и толкова"Още като ми върна документите бая се озадачих, но някак ми стана неудобно да се върна и да го питам
Коментар
-
ogi28b написа:Още не се е родил този, който при скорост от 100+ км/ч може да види и прецени добре как изглежда маркировката половин километър по-напред, и дали ще успее да се върне докато е все още непрекъсната. Нима твърдите че шофьорът е трябвало да намали, и да изчака цялата колона от ТИР + 3 коли да го подмине, за да се върне докато още е непрекъсната линията? Недай боже друг да е етръгнал да ги изпреварва, и да се получи - "докато караш в насрещното, някой да те натресе отзад"ogi28b написа:В ситуацията колегата е постъпил напълно и най-правилноAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:ogi28b написа:Още не се е родил този, който при скорост от 100+ км/ч може да види и прецени добре как изглежда маркировката половин километър по-напред, и дали ще успее да се върне докато е все още непрекъсната. Нима твърдите че шофьорът е трябвало да намали, и да изчака цялата колона от ТИР + 3 коли да го подмине, за да се върне докато още е непрекъсната линията? Недай боже друг да е етръгнал да ги изпреварва, и да се получи - "докато караш в насрещното, някой да те натресе отзад"ogi28b написа:В ситуацията колегата е постъпил напълно и най-правилноMB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
ogi28b написа:Пак ще ви питам - при наличие на няколко автомобила един след друг, очевидно "колона", ако имате възможност - не изпреварвате ли всички, или след всеки се връщате в лентата си, и тогава тръгвате наново ?ogi28b написа:А когато изпреварвате - виждате ли добре и ясно докъде прекъснатата линия е прекъсната, и къде започва непрекъснатата ? Особено при повече от една кола, която предстои да изпреварите? Само помислете - при извънградско каране, където повечето от нас рядко карат с под 90, скоростта е около 25 метра в секунда, а едном изпреварване може да продължи над 100-150 метра, и то на лека кола. За 3 коли + ТИР-а - разстоянието може да бъде над 1/2 километърОще не се е родил този, който при скорост от 100+ км/ч може да види и прецени добре как изглежда маркировката половин километър по-напред, и дали ще успее да се върне докато е все още непрекъсната. Нима твърдите че шофьорът е трябвало да намали, и да изчака цялата колона от ТИР + 3 коли да го подмине, за да се върне докато още е непрекъсната линията?
ogi28b написа:В ситуацията колегата е постъпил напълно и най-правилно, като е продължил изпреварването докрай, защото е бил възпрепятстван от камион-джията да се върне безопасно в лентата си - грубо нарушение на закона, и сериозна предпоставка за тежко ПТП от страна на турски/албански/патагонски/какъвто-ще-да-е камион.Раздел IX. ИзпреварванеЧл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:.....2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път наразстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента предизпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоросттаили да изменя посоката на движение..............Чл. 43. Изпреварването на моторни превозни средства, с изключение намотопеди и мотоциклети без кош, е забранено:.........4. при използване на пътна лента за насрещно движение, когатоизпреварващият не може да се върне безпрепятствено в напуснатата пътна лента;.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Естествено нали трябва да се оправдаем пред всички, всеки и т.н. Хубава черта на нашето племе. Имаше също и едно НЛО, което ни пречеше да се приберем. Няма смисъл да обеснявам наново колко коли имаше отзад, от къде и закъде, и как пътуваха, и самият смисъл на темата не беше - Виновни ли са ни ТИР-аджийте, гастърбайтерите, катаджийте или комшията, който си пече чушки на терасата. Интересувах се от съвсем друг отговор относно съставеният акт. МОЛЯ ТЕМАТА ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА! Поздрави на всички и не изпадайте в такова затруднение!MB 280 S W108 67' - pickUp
Коментар
-
И поне аз ти отговорих.За мен сте виновни, карали сте леко лекомислено, но Акта, понеже е написан ултра неграмотно, ще падне за секунди.Обясних ти защо, поне в частта "Пресичане на непрекъсната линия".Ако Ушев беше помислил, щеше да формулира нещата по друг начин или щеше да остави само "Предпоставка за ПТП", където нещата са 50 на 50..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:И общо взето след повече от 1 000 0000 километра зад гърба ми, не ми се е случвало да предприема изпреварване на пет превозни средства на двулентов двупосочен път.. Но съм изпреварвал 5 коли, без да създам предпоставка за ПТП, на прекъсната линия, ама то Фиата много бега
Malone написа:Не, не твърдим, че е трябвало да намали.Твърдим, че не е трябвало въобще да предприема изпреварване и не петте превозни средства наведнъж.Malone написа:Очакваш ли Оги, втория ТИР, за да спази Закона, да намали рязко и да събере трите коли зад себе си, защото видиш ли някой може би ще реши да изпреварва точно в този момент.Malone написа:Ако Ушев беше помислил,The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Malone написа:И общо взето след повече от 1 000 0000 километра зад гърба ми, не ми се е случвало да предприема изпреварване на пет превозни средства на двулентов двупосочен път.. Но съм изпреварвал 5 коли, без да създам предпоставка за ПТП, на прекъсната линия, ама то Фиата много бега
Malone написа:Не, не твърдим, че е трябвало да намали.Твърдим, че не е трябвало въобще да предприема изпреварване и не петте превозни средства наведнъж.Malone написа:Очакваш ли Оги, втория ТИР, за да спази Закона, да намали рязко и да събере трите коли зад себе си, защото видиш ли някой може би ще реши да изпреварва точно в този момент.Malone написа:Ако Ушев беше помислил,
Коментар
-
Suppish написа:Ти полицай ли си? Май си? Значи правилно ли е след като извърши задълженията си и разбра, че не сме съгласни с него да дописва акта? Или беше по правилно като турчина, които беше спрян преди мен да се размина с 20-30лв. Него може и с 50EU да го цапнал.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Suppish написа:Ти полицай ли си? Май си? Значи правилно ли е след като извърши задълженията си и разбра, че не сме съгласни с него да дописва акта? Или беше по правилно като турчина, които беше спрян преди мен да се размина с 20-30лв. Него може и с 50EU да го цапнал.MB 280 S W108 67' - pickUp
Коментар
-
Plastex написа:20-30 лв за търчина може и 50 евро, ами това са догадки, нека говорим с доказуеми факти ако се имаме за сериозни хора. Това от мен по темата.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Plastex написа:Suppish написа:Ти полицай ли си? Май си? Значи правилно ли е след като извърши задълженията си и разбра, че не сме съгласни с него да дописва акта? Или беше по правилно като турчина, които беше спрян преди мен да се размина с 20-30лв. Него може и с 50EU да го цапнал.MB 280 S W108 67' - pickUp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар