Plastex написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересна ситуация за АКТ
Collapse
Заключена тема
X
X
-
infineon написа:Princo написа:Infineon,да не би случайно да намекваш че ченгето е прав ? Ами не е ! Дори след като те са му обяснили ситуацията,той е решил да се заяде с тях.И това ли според теб е нормално ? Предпоставка за ПТП не прави леката кола,а двата тира.В случая супиш и неговия човек са си в пълното право да им отпадне акта.Щото ако единия тир ги беше пуснал,те нямаше да изпреварват на непрекъсната линия...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Много лесно се вижда дали има място да се мушне между двата тира. За мен си е абсолютно несъобразяване с обстановката. Много се дразня от такива, тръгнали да изпреварват насреща ми. Вижда, че не може да стане неговата, но набива. Изпреварва по 2 километра. Ами като не можеш да изпревариш, карай си след тира, хем те екранира и от насрещни опасности.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
infineon написа:Princo написа:Infineon,да не би случайно да намекваш че ченгето е прав ? Ами не е ! Дори след като те са му обяснили ситуацията,той е решил да се заяде с тях.И това ли според теб е нормално ? Предпоставка за ПТП не прави леката кола,а двата тира.В случая супиш и неговия човек са си в пълното право да им отпадне акта.Щото ако единия тир ги беше пуснал,те нямаше да изпреварват на непрекъсната линия...Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Добре де а защо колегата като вижда че са 2 тира един след друг и не е ясно дали ще успее да влезе между тях защо предприема изпреварване?Това не е ли чиста лудост?Не е от значение какви са тировете турски или албански. Аман от това бързане по пътищата.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Напълно прав си е полицая за нарушението. Тира не е длъжен да пуска всеки, който реши да изпреварва, като джигит.Моите уважения към приятеля на Suppish и към самия него, но сте тръгнали да изпреварвате пет автомобила, от които два тежкотоварни.Което ми се струва неразумно.Тировете не са създали никаква предпоставка за ПТП, не са нарушили нито едно правило. Карат си в платното. На каква дистанция е техен проблем, никъде не пише, че трябва да бъдат на такава, че да могат между тях да влязат една или повече коли или да правят място на всеки автомобил.Водачите на автомобилите трябва да преценяват възможностите си за изпреварване съобразно обстановката.Не ти казвам да не обжалваш, обжалвай Акта, но по мое мнение вината е била изцяло ваша.Относно обжалването, доколкото разбрам от думите ти, ти пресичаш непрекъснатата линия прибирайки се в правилното платно, а не изпреварвайки, нали така?В съда можеш да попиташ полицая къде е трябвало да караш? В насрещното платно? Докато стигнеш прекъсната линия? Полицая ще изглежда много глупаво след такъв въпрос.В края на краищата ти правиш маневра премахваща предпоставка за ПТП а не обратното, прибираш се в собственото ти платно, а не предприемаш изпреварване..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Такааа, аз пък разглебдам ситуацията по друг начин. Да, Suppish е в нарушение, което е предизвикано от друг. Аз пък ще питам тук хората, които все така любезно вкарват в употреба ЗДП. Въпросът ми е следният - Не подлежи ли на санкция шофьорът на ТИР-а, който се движи на разстояние по-малко от размера на един автомобил? Това пак е предпоставка за ПТП или съм в голяма грешка? Да, никъде в закона, поне нямам спомен за това, не е упоменато за минимално разстояние между две превозни средства. ОК, обаче прекалено малкото разстояние между два ТИР-а не е ли безрасъдно шофиране, което може да предизвика сериозно ПТП при внезапно спиране на този отпред?NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
svetkos_ написа:Такааа, аз пък разглебдам ситуацията по друг начин. Да, Suppish е в нарушение, което е предизвикано от друг. Аз пък ще питам тук хората, които все така любезно вкарват в употреба ЗДП. Въпросът ми е следният - Не подлежи ли на санкция шофьорът на ТИР-а, който се движи на разстояние по-малко от размера на един автомобил? Това пак е предпоставка за ПТП или съм в голяма грешка? Да, никъде в закона, поне нямам спомен за това, не е упоменато за минимално разстояние между две превозни средства. ОК, обаче прекалено малкото разстояние между два ТИР-а не е ли безрасъдно шофиране, което може да предизвика сериозно ПТП при внезапно спиране на този отпред?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Коментар
-
Malone написа:Напълно прав си е полицая за нарушението. Тира не е длъжен да пуска всеки, който реши да изпреварва, като джигит.Моите уважения към приятеля на Suppish и към самия него, но сте тръгнали да изпреварвате пет автомобила, от които два тежкотоварни.Което ми се струва неразумно.Тировете не са създали никаква предпоставка за ПТП, не са нарушили нито едно правило. Карат си в платното.По закон е напълно задължително всеки автомобил без изключение, на участък с разрешено изпреварване, да спазва такава дистанция, че изпреварващ автомобил да може да влезе безопасно пред него. Категорично нарушение на камиона
А според теб - могат да се наредят 15 камиона един след друг, и никой да не остави дистанция? Карат си в платното
При достатъчно ясна видимост и липса на насрещни автомобили, колегата е тръгнал да изпреварва последователно 2 камиона, от които единият е бил в нарушение както вече стана ясно. Изпреварването е започнало при пррекъсната линия - напълно разрешено
Никой не може да е гадател за да предвиди дали на 50 или 64.7 метра пред него линията ще стане непрекъсната. Никой не може да е гадател, и да знае със сигурност че камионът не му е оставил разстояние. Вие като изпреварвате - да не би да се прибирате след всяка кола, при наличие на колона?А за дописването - без коментар. Но това пък не омаловажава че си бил без колан, а да не говорим че по време на изпреварването едва ли си се движел със скорост , позволена от закона.
Коментар
-
Malone написа:Напълно прав си е полицая за нарушението. Тира не е длъжен да пуска всеки, който реши да изпреварва, като джигит.Моите уважения към приятеля на Suppish и към самия него, но сте тръгнали да изпреварвате пет автомобила, от които два тежкотоварни.Което ми се струва неразумно.Тировете не са създали никаква предпоставка за ПТП, не са нарушили нито едно правило. Карат си в платното. На каква дистанция е техен проблем, никъде не пише, че трябва да бъдат на такава, че да могат между тях да влязат една или повече коли или да правят място на всеки автомобил....
Коментар
-
м да
колегата е прав да оспорва и аз бих го направил.тези тираджии са голяма напаст.преди време карах на един приятел колата че му беше изтекла книжката.колата е Голф ГТИ и е супер запазена(не се гордея че съм карал голф) тръгвам да изпреварвам един автовоз (румънски)ама пред него бол място.настъпвам и го изяждам в началото и изведнъж аз карам тои почти колкото мен и се приближи до предния автовоз и не ме пуска.настигна го и пак уби скоростта.до тук добре обаче нещеш ли отпред кола.участъка е мн дълаг и прав и има добра видимост.и идва колата и аз няма накаде.започнах да свиря и да се натискам към камиона и онзи явно се усети пусна ми малко място ама едвам колкото да се мушна.размина се ситуацията ама направо ми идеше да гръмна през прозореца и да го оставиа да пукне в камиона.редовно пътувам за русе и колко истории имам за тези смотаняци.последниа път се изпреварват двама и единич ми святка.е ко ми святка аз го вийдам а тои мене?!?!?!?! така че като има нещо пишете жалби оплакваите се ако има и как да им запомните номерата още по добре.дано да ги сурвакат още повече че ми писна.Нека Спрем Войната По Пътищата !!!
http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=8539
Коментар
-
ogi28b,Съгласен съм с теб.Immortal,Благодаря, че пусна извадка от закона и за подкрепата на това, което и аз казах.Иначе полицаите могат да напишат какво си поискат, друг е въпросът дали ще отговаря на истината.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Tempras написа:От неграмотни и заядливи катаджии ни писна на всички, но размуно ли ти се струва да изпреварваш колона, в която има и тирове, при положение, че наближава завой?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Коментар
-
Аз доколкото прочетох колегата е тръгнал да изпреварва с добра видимост на прав път без насрещна кола и е имал най-доброто желание да се прибере между тировете още докато е в обсега на прекъснатата линия и далеч преди завоя и даже преди да се е показала насрещна кола, НО задния тир го блокира и го принуждава на риск да изпревари и първия тир. Пък ако съм разбрал погрешно поправете ме...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар