Прибираме се в Четвъртък от Първомай с 1 приятел. Аз се бях поизморил и момчето е добър шофьор, и се сменихме да кара той. По целият път само колони с автомобили и ТИР-ове предимно турски граждани - германски гастарбайтъри и прочие. Преди кемера започнахме да изпреварваме 3 коли и след тях 2 ТИР-а. Пътя отпред чист и действително до последно нямаше никаква кола. Минаваме колите и първият ТИР, но той се залепил за другия и не пускат да се приберем между тях. Естествено турски ТИР-ове. Изпреварваме вторият ТИР и хоп палка. Бях спряли пак турски гражданин и той тъкмо се разписваше с единият полицай, разписваше смисъл отчиташе се, незнам тия турци са като банкомати ама не им знам ПИН-а само ченгетата го знаят. Идва другаря милиционер и вика документи ала бала "Ще ви съставя акт за неправилно изпреварване. Ок, обаче ние изпреварването го започнахме на прекъсната линия, просто се създава такава ситуация, при която неможе да се прибере колата навреме без да пресече непрекъснатата вече линия. Обадих се да питам по телефона и отговора беше "Да не се разписва на акта т.е. има възражение" След като моят приятел написал, че има възражение "Реда и закона" казал - "ААААааааа ай ся като си много отворен ще ти пиша, че създаваш предпоставка за ПТП" и го написал сладура. Обаче интересното е, че започва АКТ-а в единствено число т.е. "извършил следното нарушение..." после се е опитал да дописва в кръгчета 1),2). Много съм възмУтен. Утре отиваме да пуснем възражението. Принципно някой може ли да ми каже какво може да се допълни, знаем какво да пишем, но въпреки всичко....Как ли ще реагира на тази ситуация н-к на КАТ? Готиното е, че като им опонираш и започват да се ежат..... Те иначе са сладури! Ето и една графика ама не е много реална защото до самият завой имаше още около 400 метра след като се прибрахме пред ТИР-а.

Коментар