Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересна ситуация за АКТ

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интересна ситуация за АКТ

Прибираме се в Четвъртък от Първомай с 1 приятел. Аз се бях поизморил и момчето е добър шофьор, и се сменихме да кара той. По целият път само колони с автомобили и ТИР-ове предимно турски граждани - германски гастарбайтъри и прочие. Преди кемера започнахме да изпреварваме 3 коли и след тях 2 ТИР-а. Пътя отпред чист и действително до последно нямаше никаква кола. Минаваме колите и първият ТИР, но той се залепил за другия и не пускат да се приберем между тях. Естествено турски ТИР-ове. Изпреварваме вторият ТИР и хоп палка. Бях спряли пак турски гражданин и той тъкмо се разписваше с единият полицай, разписваше смисъл отчиташе се, незнам тия турци са като банкомати ама не им знам ПИН-а само ченгетата го знаят. Идва другаря милиционер и вика документи ала бала "Ще ви съставя акт за неправилно изпреварване. Ок, обаче ние изпреварването го започнахме на прекъсната линия, просто се създава такава ситуация, при която неможе да се прибере колата навреме без да пресече непрекъснатата вече линия. Обадих се да питам по телефона и отговора беше "Да не се разписва на акта т.е. има възражение" След като моят приятел написал, че има възражение "Реда и закона" казал - "ААААааааа ай ся като си много отворен ще ти пиша, че създаваш предпоставка за ПТП" и го написал сладура. Обаче интересното е, че започва АКТ-а в единствено число т.е. "извършил следното нарушение..." после се е опитал да дописва в кръгчета 1),2). Много съм възмУтен. Утре отиваме да пуснем възражението. Принципно някой може ли да ми каже какво може да се допълни, знаем какво да пишем, но въпреки всичко....Как ли ще реагира на тази ситуация н-к на КАТ? Готиното е, че като им опонираш и започват да се ежат..... Те иначе са сладури! Ето и една графика ама не е много реална защото до самият завой имаше още около 400 метра след като се прибрахме пред ТИР-а.
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

В абсолютно същата ситуация вчера един идиот срещу мен с БМВ , изпреварвайки колона от автомобили ме накара да намаля от 100 до 50 км/ч и да се свия с десните гуми извън пътя , за да избегна челен удар, успя да се прибере пред камиона, който драпаше да изпревари чак като бяхме странично- едва избегнах сигурен челен удар, който щяхте да четете днес в черната ни хроника. Така, че нека колегите които ще изкажат мнение нека се замислят, че днес на мен и колегата-автор на темата, утре на останалите, ако не си дават сметка за какво е правилника.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Ама колега аз ясно и точно обясних, че видимост имаше и то голяма и дори след като ни спряха не мина автомобил.

Коментар

Значи описваш си всичко както си е, включително и постъпката на полицая, по максимално прост, ясенначин. Според мен пропусни 3-те коли и се съсредоточи върху двата турски тира. Пише, че нарочно не са те пуснали между тях, като те са създали предпоставка за ПТП по тоя начин. На мен също са ми дописвали акт след като писах, че имам възражение. Писаха ми , че съм карал без колан.Още същия ден си пуснах възражението в КАТ и ми отпадна акта.п.с. Доколкото знам от приятел полицай, полицая който ти е съставил акта ще говикат да дава обяснения по твоите възражения, така че е голяма вероятността да се спече
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Дай да оставим нарушението настрана. Според мен би трябвало полицая да ти даде да разписваш акт само след като е сложил голямо Z на останалото празно. Т.е. не би трябвало да дописва каквото и да било. В интерес на истината предпоставката за ПТП я е създал ТИР-а като не ти е дал да се прибереш. В такъв случай защо полицая, при положение че вижда цялата ситуация не спира него?

Коментар

По този път минавам може би от както се помня и никога ама никога не съм виждал КАТ-аджия да спре тираджия. Значи там винаги има пост на КАТ и един на ДАЙ нали все пак всички трябва да се хранят?! Иначе това за големият Z не се бях сетил. Ще ги карам да ми го правят ако искат да ми пишат нещо. Благодаря и поздрави.

Коментар

ls1 написа:
              Дай да оставим нарушението настрана. Според мен би трябвало полицая да ти даде да разписваш акт само след като е сложил голямо Z на останалото празно. Т.е. не би трябвало да дописва каквото и да било. В интерес на истината предпоставката за ПТП я е създал ТИР-а като не ти е дал да се прибереш. В такъв случай защо полицая, при положение че вижда цялата ситуация не спира него?
              Защото полицая не вижда как TIR-а леко и подмолно смалява разстоянието между него и предния автомобил достатъчно, че колегата да не може да се прибере (с което създава условия за ПТП ), а вижда изпреварващия автомобил !
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Да, но в момента в който минат покрай него той вижда че са броня в броня и може да приеме обяснението на спрения вече изпреварващ за ситуацията.

Коментар

ls1 написа:
                  Да, но в момента в който минат покрай него той вижда че са броня в броня и може да приеме обяснението на спрения вече изпреварващ за ситуацията.
                  те не са броня в броня, но достатъчно близо, да не може да се прибере, а и полицая в този момент се е кефил, че е заковал нарушител и едва ли е гледал TIR-овете, пък да не говорим за това колко близо са били един до друг!
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                  Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

ls1 написа:
                    Освен ако не е някое ла*но...
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Re: Интересна ситуация за АКТ

Suppish написа:
                      Прибираме се в Четвъртък от Първомай с 1 приятел. Аз се бях поизморил и момчето е добър шофьор, и се сменихме да кара той. По целият път само колони с автомобили и ТИР-ове предимно турски граждани - германски гастарбайтъри и прочие. Преди кемера започнахме да изпреварваме 3 коли и след тях 2 ТИР-а. Пътя отпред чист и действително до последно нямаше никаква кола. Минаваме колите и първият ТИР, но той се залепил за другия и не пускат да се приберем между тях. Естествено турски ТИР-ове. Изпреварваме вторият ТИР и хоп палка. Бях спряли пак турски гражданин и той тъкмо се разписваше с единият полицай, разписваше смисъл отчиташе се, незнам тия турци са като банкомати ама не им знам ПИН-а само ченгетата го знаят. Идва другаря милиционер и вика документи ала бала "Ще ви съставя акт за неправилно изпреварване. Ок, обаче ние изпреварването го започнахме на прекъсната линия, просто се създава такава ситуация, при която неможе да се прибере колата навреме без да пресече непрекъснатата вече линия. Обадих се да питам по телефона и отговора беше "Да не се разписва на акта т.е. има възражение" След като моят приятел написал, че има възражение "Реда и закона" казал - "ААААааааа ай ся като си много отворен ще ти пиша, че създаваш предпоставка за ПТП" и го написал сладура. Обаче интересното е, че започва АКТ-а в единствено число т.е. "извършил следното нарушение..." после се е опитал да дописва в кръгчета 1),2). Много съм възмУтен. Утре отиваме да пуснем възражението. Принципно някой може ли да ми каже какво може да се допълни, знаем какво да пишем, но въпреки всичко....Как ли ще реагира на тази ситуация н-к на КАТ? Готиното е, че като им опонираш и започват да се ежат..... Те иначе са сладури! Ето и една графика ама не е много реална защото до самият завой имаше още около 400 метра след като се прибрахме пред ТИР-а.
                      Е реално погледнато полицаят е бил прав- спрял те е че изпреварваш на непрекъсната линия, което няма как да се отрече.А за дописването на нарушение- ами просто ти го e спестил това нарушение в началото.Според мен правилното е не възражение а допълнително обяснение от акта от твоя страна за причината поради която се е получило така.Възражението е все едно не си съгласен с това което е написал полицая а то си е истина.И се замисли все пак как изпреварваш, че на връщане от морето щях да размажа няколко като теб в насрещното които не се замислят дали ще могат да изпреварят безопасно.Виждаш колона тирове толкова ли не можеш да помислиш че може и да не успееш да се вмъкнеш между тях?
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Infineon,да не би случайно да намекваш че ченгето е прав ? Ами не е ! Дори след като те са му обяснили ситуацията,той е решил да се заяде с тях.И това ли според теб е нормално ? Предпоставка за ПТП не прави леката кола,а двата тира.В случая супиш и неговия човек са си в пълното право да им отпадне акта.Щото ако единия тир ги беше пуснал,те нямаше да изпреварват на непрекъсната линия...
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                          Infineon,да не би случайно да намекваш че ченгето е прав ? Ами не е ! Дори след като те са му обяснили ситуацията,той е решил да се заяде с тях.
                          Много интересни разсъждения.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Princo написа:
                            Infineon,да не би случайно да намекваш че ченгето е прав ? Ами не е ! Дори след като те са му обяснили ситуацията,той е решил да се заяде с тях.И това ли според теб е нормално ? Предпоставка за ПТП не прави леката кола,а двата тира.В случая супиш и неговия човек са си в пълното право да им отпадне акта.Щото ако единия тир ги беше пуснал,те нямаше да изпреварват на непрекъсната линия...
                            В ЗДП е написано че изпреварване се върши без да се принуждава изпреварваното ППС да променя своята скорост и изпреварвания не бива да пречи на изпреварването.Тъй че ако тира не е дал нарочно газ за да му попречи да се завърне обратно в платното си вината е единствено на нашия човек че не е преценил правилно ситуацията дали ще успее да изпревари без да влиза в нарушение
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Супиш ... обаче имаш малко проблемацийка ... възражение се подава в 3 дневен срок ... Вече от възражения почти не отпадат актове, за това се готви за дело !След като сте били 2ма - няма страшно Делото е твое Тир-овете не спазват дистанция А за колана ... понеси си последствията, но искай санкция на автоконтрольор-а, който е дописал акта след като си се подписал !
                              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Working...
                              X